حسین کرمی، قاری بینالمللی قرآن در گفتگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد به عنوان بالاترین جایگاه قرآنی در کشور اظهار کرد: در حالت کلی وجود معاونت قرآن و عترت در وزارتخانهای مانند وزارت ارشاد جای خوشحالی دارد و پس از گذشت سالها شاهد آن هستیم که یک سازمان انسجامیافته قرآنی با یک مدیر ارشد قرآنی به حوزه فعالیتهای قرآنی میپردازد که این امر جای تقدیر و تشکر دارد.
این قاری بینالمللی با تأکید بر لزوم برقراری یک ارتباط قوی از سوی معاونت قرآن و عترت با جامعه قرآنی کشور، عنوان کرد: مدیران حاضر در معاونت قرآن برای موفقیت در کار خود باید نخبگان قرآنی کشور را جمع کنند و از نقطه نظرات این نخبگان و اساتید قرآنی استفاده کنند.
معاونت قرآن نخبگان قرآنی را در جلسات هماندیشی خود شرکت دهد
وی با یادآوری جایگاه ارزشمند فعالان قرآنی، اظهار کرد: کسانی که به عنوان اساتید بینالمللی قرآن شناخته شدهاند، افرادی هستند که بیشترین سالهای عمر خود را در خدمت قرآن بوده و در مسابقات مختلف قرآنی حضور داشتهاند و این افراد و جایگاه آنها بسیار ارزشمند است، البته ضرورت دارد که معاونت قرآن و عترت از این نخبگان قرآنی که در رشتههای مختلف کار کرده و به عنوان چهرههای قرآنی شناخته شدهاند، در جلسات قرآنی خود شرکت دهد.
کرمی ادامه داد: معاونت قرآن و عترت در ابتدای کار خود لازم است که یک هماندیشی قرآنی با حضور چهرههای قرآنی به منظور بهرهگیری از نظرات کارشناسانه آنها برگزار کند، انتخاب افراد حاضر در این هماندیشی باید بدون حب و بغض و با توجه به توانمندیهای افراد باشد و ارتباطات شخصی و گروهی در انتخاب افراد برای شرکت در این هماندیشی نباید نقشی داشته باشد تا در نتایج این هماندیشی به ارتقای فعالیتهای معاونت قرآن منجر شود.
وی با اشاره به تجربیات و سوابق کاری معاون جدید قرآن و عترت وزارت ارشاد گفت: معاون جدید قرآن و عترت شخص پرکار، خوش فکر، خوش اخلاق و خوشنامی است و بنده به عنوان یک شاگرد قرآن که سه بار در مسابقات بینالمللی کشورهای اسلامی رتبه آوردهام، پیشنهاد میکنم که معاون جدید قرآن از تمامی چهرهها و پیشکسوتان قرآنی برای ارتقای فعالیتهای خود استفاده کند، البته ارتباط بین معاونت قرآن و جامعه قرآنی باید یک ارتباط قوی باشد.
ارتباط معاونت قرآن با جامعه قرآنی باید یک ارتباط دوسویه باشد
این قاری بینالمللی در ادامه یادآور شد: ارتباط معاونت قرآن و عترت با جامعه قرآنی باید یک ارتباط دوسویه باشد و همه باید دست به دست هم دهند و جامعه قرآنی را در جهت اعتلای قرآن پشتیبانی کنند و معاونت قرآن را از راهنماییهای سازنده خود بهرهمند کنند و هرکس که کاری از دستش بر میآید، نباید کوتاهی کند و همه باید دست به دست هم دهند و به عنوان یک امت واحده، معاونت قرآن و عترت را کمک کنند و همچنین معاونت قرآن نیز باید ارزش و جایگاه جامعه قرآنی را آن گونه که شایسته است مورد توجه قرار داده و از تجربیات افراد قرآنی در جهت صحیح استفاده کند.
وی با عنوان این مطلب که یکی از مشکلات جامعه قرآنی ما عدم وجود تشکل واحد در کشور است، گفت: تشکل واحد به معنی حرکتهای همسو در کارهای قرآنی است، البته این روند در حال حاضر در کشور وجود ندارد و هر یک از سازمانها و نهادهای قرآنی در اجرای برنامههای خود به صورت مستقل تصمیم گرفته و عمل میکنند؛ به طور مثال آموزش و پرورش، معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد، نیروهای مسلح و... هر کدام به صورت مستقل به فعالیت میپردازند و در این حوزه شاهد موازیکاریهای بسیاری هستیم.
کرمی با یادآوری اینکه تمامی سازمانها و دستگاههای قرآنی باید در برنامهریزیها و اجرای فعالیتهای خود از یک عنصر واحد تغذیه کنند، ادامه داد: بودجهای که به تمامی دستگاهها اختصاص داده میشود، بودجه نظام جمهوری اسلامی است و به همین دلیل پیشنهاد دارم برای جلوگیری از موازیکاری و نیروهای همسو که در جهت ارتقای کار قرآنی فعالیت دارند، باید یک تشکل قرآنی واحد تمامی این دستگاهها را هدایت کند و اینجا است که یک استراتژی از سوی معاونت قرآن و عترت میتواند کمکرسان باشد.
وی ادامه داد: رساندن قرآن به جامعه، رساندن قرآن به امور زندگی مردم و نهادینه شدن رفتار و اخلاق قرآنی در جامعه مستلزم آن است که نیروهای قرآنی همسو با یک استراتژی واحد کار کنند و همچنین یک مدیریت واحد که نگاه رسمی داشته باشد، باید همه افراد قرآنی را با سلایق مختلف در محوریت قرآن کریم قرار دهد و یک برنامهریزی برای تمامی دستگاههای قرآنی و فعالان قرآنی داشته باشد.
لزوم تشکیل اتاقهای فکر قرآنی با حضور پیشکسوتان قرآنی
این قاری بینالمللی اظهار کرد: برای ارتقای فعالیتهای قرآنی و هماهنگی و همافزایی بیشتر میان جامعه قرآنی و معاونت قرآن و عترت نیازمند آن هستیم که اتاقهای فکر با استفاده از متخصصان قرآنی تشکیل شود و خروجی این اتاقهای فکر به عنوان یک استراتژی کلی در فعالیتهای قرآنی مورد استفاده قرار گیرد تا در نهایت از کارهای سلیقهای اجتناب شود.
وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به بودجههایی که به فعالیتهای قرآنی در کشور اختصاص داده میشود، عنوان کرد: با توجه به بودجههایی که در کشور برای فعالیتهای قرآنی صرف میشود، اگر نیروهای همسو داشته باشیم شاهد نتیجه بهتری خواهیم بود و باید به سمتی پیش برویم که اگر مسابقهای قرآنی در کشور برگزار میشود، با نظارت یک تشکل واحد و به صورت نظاممند باشد و از فعالیتهای جسته و گریخته جلوگیری شود.