کد خبر: 1352340
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۳
حجت‌الاسلام موسوی:

مدیر الهی آداب قضاوت و داوری را رعایت کند

گروه اجتماعی: رئیس مرکز بزرگ اسلامی مهاباد گفت: مدیر الهی باید آداب قضاوت و داوری را دانسته و رعایت کند چون همواره با آن برخورد دارد.


حجت‌الاسلام سیدعلی موسوی، رئیس مرکز بزرگ اسلامی مهاباد در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌ غربی، عنوان کرد: یکی از اموری که مدیر و حاکم، همیشه با آن برخورد دارد، داوری و قضاوت و فرمان دادن است، پس باید آداب قضاوت‏ و داوری را بداند و رعایت کند.



وی افزود: یکی از چیزهایی که موجب قضاوت و داوری نادرست‏ می‌شود، عجله و شتاب در داوری است و در این راستا برای یک داوری صحیح‏ باید مسائل را در تمام جوانب مورد بررسی و دقت قرار داد و دلایل‏ طرفین را شنید و از عجله نیز پرهیز کرد.



حجت‌الاسلام موسوی با اشاره به مؤلفه‌های نابودی پست مدیریتی اظهار کرد: عجله در حکم کردن، بی‌‏مسئولیتی، غفلت، تصمیم‌گیری از روی حدس و گمان و شایعات، ستم بزرگی‏ بر مردم و نابود کننده مدیریت است.



مدیر اسلامی باید از حکم کردن در زمان‏ خشم خودداری کند



وی ادامه داد: مدیر اسلامی باید از حکم کردن در زمان‏ خشم، غم، ترس، دلتنگی و هر حال دیگری که انسان را از فکر کردن صحیح دور می‏‌کند، خودداری کند.



به گفته رئیس مرکز بزرگ اسلامی مهاباد، از ام سلمه روایت‏ شده است که گفت شنیدم رسول خدا(ص) می‌فرمود: کسی که‏ مسئولیت قضاوت میان مسلمانان را پذیرفت باید در نگاه و جایگاه‏ نشستن و اشاره میان آنان مساوات را رعایت کند و نباید صدای خود را بر یک طرف نزاع بلندتر از دیگری کند.



وی تأکید کرد: در اداره امور برای به پا داشتن حق و عدل بیش‏ هر چیز انصاف لازم است چون بدون آن نه می‌توان حقی به پا کرد و نه عدالتی را جاری کرد و در این راستا امام باقر(ع) از امیرمؤمنان(ع) نقل‏ می‏ کند: انصاف مایه پایداری مدیریت و عزتمندی آن است، بدانید که هر که از خود به مردم انصاف دهد خدا جز عزتش نیفزاید.



حجت‌الاسلام موسوی تأکید کرد: اقتدار هر مدیر، بستگی به میزان انصافی دارد که در مدیریت رعایت می‏ کند چون بی ‏انصافی، دوستان را رنجیده ‏خاطر و پراکنده می‏‌کند و حمایت لازم و شور و شوق تلاش را از بین می‌برد و در همین راستا انسان منصف دارای یاوران و دوستان بسیار است.



در مدیریت صحیح اصل بر پیشگیری است



وی ادامه داد: در یک مدیریت صحیح اصل بر پیشگیری و نه در درمان است پس باید تلاش کرد عواملی که موجب روی آوردن افراد به خلاف می‌شود از بین رود و در همین زمینه یکی از مهم‌‏ترین اصول در مدیریت‏ تأمین کردن افراد به شکلی درست است چون زمانی که زندگی افراد تأمین شود زمینه خلاف برای آن‌ها از بین می‏‌رود.



رئیس مرکز بزرگ اسلامی مهاباد گفت: در صورت‏ تأمین نبودن، تنها کسانی خیانت می‏‌کنند که طماع و حریص باشند که در این صورت باید بدون هیچ‏‌گونه سهل‌‏انگاری و تسامح‏ مجازات شوند تا دیگر کسی جرأت خیانت به خود ندهد.

captcha