به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی «العهد»، این سازمان فعال در زمینه حقوق بشر با انتشار بیانیهای، از این که شارون قبل از محاکمهشدن به علت ارتکاب جنایت هولناک «صبرا و شتیلا» در بیروت، در سال 1982 میلادی و نقض آشکار حقوق بشر، راهی قبر شد، ابراز تأسف کرد.
خانم ساره لی ویتسون، سخنگوی دیدهبان حقوق بشر در منطقه خاورمیانه، در این خصوص گفت: مرگ شارون بدون آنکه محاکمه شود، برای هزاران تن از بازماندگان جنایات وی، دردآور است.
وی خاطرنشان کرد: کمیته تحقیق مستقل اسرائیلی به این نتیجه رسید که شارون شخصا تصمیم گرفته بود عناصر شبهه نظامی مسیحی را در بیروت به حال خود رها کند تا جنایت هولناک صبرا و شتیلا را مرتکب شوند.
شادی فلسطینیان از مرگ آریل شارون
پس از اعلام خبر مرگ آریل شارون، نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی، فلسطینیان ساکن اردوگاه «عین الحلوه» واقع در منطقه صیدا، به جشن و شادی پرداختند و با شلیک تیر هوایی شادی خود را از مرگ وی نشان دادند.
آریل شارون، نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی بعد از آنکه در چند روز گذشته با افت شدید علایم حیاتی روبرو شد، در مرکز درمانی «شبا» در سن ۸۵ سالگی جان داد.
کشتار «صبرا و شتیلا» که در سال ۱۹۸۲ و در زمان تصدی وزارت جنگ توسط وی در جنوب لبنان رخ داد، از جمله سیاهترین نقاط کارنامه سیاسی و نظامی او به شمار میآید.
در این کشتار که تحت حمایت نیروهای اسرائیلی انجام شد، صدها غیرنظامی فلسطینی به دست «فالانژ»ها کشته شدند. همین حادثه بود که لقب «قصاب صبرا و شتیلا» را برای او به ارمغان آورد.
شارون در سال ۲۰۰۱ نخستوزیر رژیم صهیونیستی شد و سیاست ترور بارزترین رهبران فلسطینی را در پیش گرفت و دیوار حائل را بین سرزمینهای اشغالی و کرانه باختری و غزه بنا کرد.
دیلیاستار: شارون «منفورترین چهره» از دید لبنانیها است
همچنین، پایگاه «دیلیاستار» لبنان ساعتی بعد از اعلام رسمی خبر مرگ آریل شارون، نخستوزیر اسبق رژیمصهیونیستی، در گزارشی نوشت: شارون به سبب جنایاتی که مرتکب شده بود، «منفورترین شخصیت از دید لبنانیها» بود.
این پایگاه نوشته است: نخستوزیر اسبق اسرائیل که روز شنبه در سن 85 سالگی جان داد، به دلیل نقشش در تجاوز به لبنان در سال 1982 و همچنین کشتار در اردوگاههای پناهجویان فلسطینی موسوم به صبرا و شتیلا، به شدت در این کشور منفور بود.
این گزارش میافزاید: شارون به دلیل نقشآفرینی در بدترین جنایاتی که در جنگ لبنان بین سالهای 1975 تا 1990 رخ داد، به «قصاب بیروت» هم معروف شده بود.
شارون عصر دیروز(21 دیماه) بعد از 8 سال زندگی نباتی و پس از آنکه از اواسط هفته قبل با افت علایم حیاتی روبرو شد، در مرکز درمانی «شبا» جان داد. وی تا سال 2006 و پیش از سکتههایی که به کمای ابدی او منجر شد، نخستوزیر رژیمصهیونیستی و رهبر حزب «کادیما» بود. او این حزب را بعد از جدایی از حزب «لیکود» در پی عقبنشینی از غزه و انتقاداتی که به وی وارد شد، تأسیس کرد.
نام شارون همواره با جنایات و کشتارهای گسترده همراه بوده است. فاجعه صبرا و شتیلا، ترور رهبران فلسطینی، ایجاد دیوار حائل بین سرزمینهای اشغالی و کرانه باختری و عقبنشینی از غزه از جمله مهمترین تحولات دوران فعالیت سیاسی او بوده است.