کد خبر: 1358680
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۵
علی‌اکبر بابایی خبر داد:

نگارش جلد دوم تاریخ تفسیر از اوایل غیبت کبری تا قرن هشتم

گروه اندیشه: عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه از انجام مراحل پایانی نگارش جلد دوم «تاریخ تفسیر قرآن» خبر داد که تاریخ تفسیر از اوایل غیبت کبری تا قرن هشتم هجری را در بر می‌گیرد.


حجت‌الاسلام و المسلمین علی‌اکبر بابایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، از ادامه یافتن طرحش برای نگارش تاریخ تفسیر خبر داد و گفت: پیش از این یک جلد از «تاریخ تفسیر قرآن» را نوشته‌ام که این جلد تا پایان دوره غیبت صغری را در بر می‌گیرد و اکنون مشغول نگارش ادامه این تاریخ هستم.



بابایی با بیان این که 70 تا 80 درصد کار پژوهش و نگارش جلد دوم نیز به انجام رسیده است، عنوان کرد: این جلد از اوایل غیبت کبری شروع می‌شود و تا قرن هشتم هجری را در بر می‌گیرد.



این عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه این اثر را در واقع حاوی تاریخ مفسران، تفسیرها و روش‌های تفسیری توصیف کرد و گفت: در این اثر، تفسیرهایی که در این چند قرن نوشته شده است، اعم از تفسیرهایی که موجود است و چاپ شده و مورد استفاده است و تفسیرهایی که الان در دسترس نیست، ولی در کتاب‌هایی معرفی شده‌اند، این تفسیرها، در حدی که اطلاعاتی در دست بوده شناسایی و معرفی شده‌اند.



وی افزود: همچنین ویژگی‌های تفسیری هر کدام از این تفسیرها نیز شناسایی شده و به صورت دسته‌بندی شده در قالب روش‌های تفسیری توضیح داده و بیان می‌شود. بالطبع ما در این اثر به مفسرانی نیز که در این قرن‌ها می‌زیسته‌اند هم پرداخته‌ایم.



به گفته بابایی، با توجه به عضویت وی در هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، این اثر با حمایت این پژوهشگاه در حال تدوین است و توسط انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نیز به چاپ و انتشار خواهد رسید.



بابایی اظهار امیدواری کرد که جلد دوم «تاریخ تفسیر قرآن» سال آینده به چاپ رسد.



وی همچنین عنوان کرد که بنا دارد با یاری خدا، پروژه خود را تا عصر حاضر ادامه داده و دوره تاریخ تفسیرش را کامل کند.

captcha