وحدت اسلامی، یکی از آرزوهای شیرین و دیرین امت اسلامی است. هیچ مسلمان آگاه و دلسوزی نیست که شکوفایی دوباره تمدن اسلامی و مجد و عظمت اسلام را نخواهد. تمام مسلمانان براین باورند که یکی از عوامل مجد و عظمت اسلام و شکوفایی مجدد تمدن بزرگ اسلامی، وحدت، همبستگی و انسجام همه نیروها و مذاهب اسلامی در سایه عمل به قرآن و بازگشت به قرآن است.
قرآن کریم، بدون شک، کلام خداوند و وحی الهی است که توسط پیامبر اکرم(ص)، برای هدایت مردم و قرار دادن انسانها و جوامع بشری در مسیر وحدت و یگانگی و انسجام اسلامی به جهانیان عرضه و هدیه شده است.
مسلمانان از تمامی ابزارها در برابر قدرت استکباری، استفاده کنند
وحدت اسلامی، نه یک رؤیا و خیال، بلکه از باور و اعتقادی راسخ ریشه گرفته که مسلمانان از آموزههای قرآنی و روایی و علما و اندیشمندان اسلامی باید این درس شیرین و لذتبخش الهی را بیاموزند و به آن عمل کنند. در این میان، مسلمانان با اتحاد و یکپارچگی و استفاده از تمامی ابزارها در تمامی عرصهها میتوانند در برابر قدرتهای استکباری بایستند و آنها را مغلوب کنند.
دشمنان اسلام در هر عرصهای سعی داشتهاند تا اسلام و انسجام اسلامی را از بین ببرند. امروزه با بالا رفتن عرصههای علم و فناوری دشمن با استفاده از ابزارهای جدید سعی بر این دارد که این وحدت را از بین ببرد و چهرهای نادرست از اسلام را به جهانیان عرضه کند. فضای مجازی یکی از این ابزار است که بدون شک در عصر حاضر بیشترین فعالیت رسانهای دشمنان اسلام در آن انجام میشود.
وبلاگها و سایتها از پرداختن به بحثهای تفرقهافکن خودداری کنند
فضای مجازی به علت گستردگی و بدون مرز بودنش دسترسیها و تأثیرگذاریها را آسان کرده است. همه میدانیم آن چیزی که برای دشمنان اسلام خطر دارد، وحدت ملتهای مسلمان است. برای اینکه در فضای مجازی بتوانیم بحث وحدت اسلامی را شبیهسازی کنیم باید وبلاگها و سایتها از پرداختن به بحثهای تفرقهافکن خودداری کنند و آنها با هدف وحدت و انسجامبخشی بین مسلمانان راهاندازی و فعالیت کنند.
در این بین قرآن و سیره پیامبر(ص) زنجیره اتصال و الگوی مناسبی برای تمامی مسلمانان و فعالان مجازی در جهان است که در جهت هدایت، روشنفکری و رسیدن به یک منطق صحیح در زندگی فعالیت میکنند. در حکومت اسلام، پیامبر اکرم(ص)، نقش اساسی ایفا کرد و اخلاق مدیریتی او باعث ترویج سریع اسلام و شیفتگی مردم به ایشان و اسلام شد.
پیامبر اکرم(ص) دارای خلقی عظیم و منشی کریم و اخلاق اجتماعی نیکو بود به گونهای که مردم در اولین برخورد با ایشان شیفته اخلاق کریمانه او میشدند، این روش در دوران حکومتی ایشان نه تنها کم رنگ نشد بلکه اصحاب، شرمسار اخلاق آن نبی رحمت بودند. فعالان مجازی هم باید از این خلق و منش درس گیرند و نه تنها در رفتار روزانه خود و در دنیای حقیقی بلکه در فعالیتهای مجازی خود نیز با الگو گرفتن از آن، برگی زیبا از اسلام را در فضای مجازی نمایان کنند.
رفتار و منش پیامبراکرم(ص)، بهترین الگو برای فراگیری وحدت مسلمانان
رفتارومنش بزرگوارانه پیامبر اکرم(ص)، بهترین الگو برای فراگیری انسجام و وحدت بین مسلمانان و فعالیتهای آنان در دنیای حقیقی و مجازی است. پیامبر اکرم(ص)، با تکیه بر « محبت»، توانست از عهده تبلیغ دین و پیادهسازی اسلام برآید و با نفوذ دادن پیامهاى سازنده الهى در عمق جان، انسان را متحول سازد چه خوب است که این پیامها هر روز در فضای مجازی نیز انتشار یابد تا انسانها را در راه رسیدن به مقصد اعلاى انسانیت و جامعه برتر توحیدى به حرکت درآورد.
پیامبر اکرم(ص) با وحی الهى، همچون سیاستمدارى پخته و کار آزموده، با به کارگیری مجدد طرح برادرى دینى، میان مسلمانان و به ویژه مهاجران و انصار، وحدت سیاسى و معنوى ایجاد کرد و بدینسان بر معضل اختلافات داخلى فائق آمد و با انسجام پیروان خود در برابر دشمنان اسلام حکومت اسلامى را بنیان نهاد.
باید از فضای مجازی برای ارتباط با مردم استفاده کرد
پیامبر خدا(ص) با یاران و عموم مردم ارتباط تنگاتنگی داشت و سخن مستمندان را بدون هیچ واسطهای شنوا بود و به آنها رسیدگی میکرد؛ سران کشورهای مسلمان نیز باید با مردم اینگونه باشند. حال که فضای مجازی این امکان را فراهم کرده، که در یک لحظه میتوان با چندین نفر در ارتباط بود پس باید از آن برای ارتباط با مردم استفاده کرد؛ آن نبی رحمت در عین حالی که با مسلمانان رحمتگونه برخورد داشت؛ با دشمنان به سختی مبارزه میکرد و هیچگاه در کلام حق خود کوتاه نیامد و در راه پیروزی اسلامی پایداری و استقامتی جانانه نشان داد.
برادری شیعه و سنی در فضای مجازی حفظ شود
علمای کشورهای اسلامی هم باید با از بین بردن تفرقههای موجود در مباحث دینی و روشن کردن مفاهیم شبههبرانگیز دینی در فضای مجازی و الگو قرار دادن سیره پیامبر(ص) و دستورات قرآن، محور اصلی انسجام اسلامی در این فضا باشند. دست برادری شیعه و سنی در فضای مجازی اصل بزرگی است که باید حفظ شود. انسجام مسلمانان با از بین بردن شبههها و اصل مفهوم اسلام روشن میشود.
کاربران و فعالان مجازی هم باید خود را از جهت علمی و پاسخدهی به شبهات مخالفان مجهز کنند تا با تسلط خود بر مباحث اسلامی پاسخ منطقی به مخالف ارائه کنند. برای شکلگیری انسجام اسلامی در فضای مجازی، باید از اهانت کردن به گروهها و فرقههای دیگر پرهیز شود، اگرچه به ناحق باشند.
مسلمانان اهمیت امر به معروف و نهی از منکر را فراموش نکنند
امر به معروف و نهی از منکر نیز یکی از زمینههای بسیار مهم برای وحدت اسلامی است که مورد اعتقاد همه مسلمانان جهان است. دشمنان اسلام در عصر حاضر و در فضای گسترده مجازی در جهت شکاف و تفرقه بین مسلمین از ضعف امر به معروف و نهی از منکر نیز استفاده کردهاند و اگر مسلمانان توصیه قرآن کریم را در مورد امر به معروف و نهی از منکر عمل کنند، هرگز استعمارگران نمیتوانند تفرقه و شکاف را در میان صفوف امت اسلامی ایجاد کنند.
اگر نگاه دقیقی به اوضاع و احوال جهان امروز بیاندازیم میفهمیم که تنها نقطه امید دشمنان ما تفرقهافکنی بین امت اسلامی است. لذا ما نباید با تعصب برخورد کنیم و نباید به اختلافات دامن بزنیم و مایه امید دشمن شویم. ما باید به قرآن تمسک پیدا بکنیم. قرآن کریم دعوت به وحدت میکند، دعوت به این میکند که مخالف با هم نباشید که دچار مشکل بشوید.
در نهایت باید گفت فعالان مجازی و مسلمان باید وحدت اسلامی را سرلوحه کار خود قرار دهند که هدف امام خمینی(ره) نیز همین اصل بود، وهابیت و امثال آن وحدت را برای از بین بردن آرامش جریحهدار میکنند؛ چرا که در فضای ناآرام، فردی قادر به اندیشیدن نخواهد بود، از این رو برما است که در این فضا با ایجاد وحدت، موضوعهای عقلانی را بیان کنیم.