به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، بههمت جامعةالقرآن قم، مراسم تجلیل از حافظان کل قرآن که در المپیاد «ذکر» که طی سه دوره از ابتدای سال 92 تاکنون برگزار شده است و موفق به کسب رتبه برتر شده اند و همچنین برترینهای مسابقه مقالهنویسی «واقعه عاشورا»، شنبه 28 دیماه در مسجد حضرت امیر(ع) تهران برگزار شد.
این مراسم پس از اقامه نماز مغرب و عشاء به امامت حجتالاسلام محمدباقر علوی تهرانی، رئیس بنیاد فرهنگی ـ خیریه فارسالمؤمنین همراه با قرائت آیاتی از کلام وحی توسط محمدحسین سعیدیان، قاری ممتاز کشور آغاز شد.
این مراسم با حضور حجت الاسلام سیدمحمدمهدی طباطبایی، مؤسس جامعة القرآن کشور، سیدمحمدحسین طباطبایی، قرآن پژوه و حافظ کل قرآن، حجتالاسلام محمدباقرعلوی تهرانی، رئیس بنیاد فرهنگی ـ خیریه فارس المؤمنین و جمعی از حافظان و قاریان قرآن برگزار شد.
در ادامه این مراسم، حجت الاسلام علوی تهرانی ضمن تبریک به ساحت بقیة الله(عج) به مناسبت سالروز میلاد پیامبر اکرم(ص) و ششمین جانشین برحقش، امام جعفر صادق(ع) و قدردانی از زحمات حجت الاسلام والمسلمین طباطبایی که این محفل را منعقد کردند، در رابطه با حفظ قرآن و عمل به آن به سخنرانی پرداخت.
وی اظهار کرد: این جلسه می تواند مبدأ خوبی برای تعاملات بیشتر بین بنیاد فارس المؤمنین و جامعةالقرآن باشد تا بتوانیم فرهنگ قرآن را هرچه بیشتر در جامعه رواج دهیم.
رئیس بنیاد فارس المؤمنین با تأکید بر این که باید قدر انس با قرآن را بدانیم، افزود: اگر فردی حافظ کل قرآن باشد، مادامی که عمل به قرآن نکرده باشد، هیچ کاری از پیش نبرده است، زیرا حفظ قرآن مقدمه ای برای عمل به قرآن است.
از جمله برنامههای این مراسم اجرای برنامه حفظخوانی قرآن بود که با حضور حجت الاسلام والمسلمین طباطبایی و توسط پنج نفر از خردسالان و نوجوانان اجرا شد، این افراد علاوه بر حفظ قرآن با مفاهیم آیات، حکمت های نهج البلاغه و بخشی از احادیث ائمه اطهار(ع) آشنایی دارند.
در بخش دیگری از این برنامه، حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی طباطبایی ضمن عرض تبریک و تهنیت به مناسبت سالروز میلاد حضرت محمد(ص) و امام جعفرصادق(ع) خدمت حضار که در مجلس حضور داشتند با بیان روایتی از اصول کافی، گفت: در روایتی از این کتاب آمده است که حضرت محمد(ص) فرمودند: به امت من سه چیز داده شده است، حسن جمال، صدای زیبا و قدرت حافظه، این روایت گرچه در ظاهر در رابطه با قرآن نیست، اما در کتاب فضل قرآن آورده شده است.
وی اظهار کرد: ویژگی امت پیامبر(ص) این است که حافظه قوی دارند و این امت پیامبر است که میلیون ها نفر حافظ قرآن دارد و همچنین از مختصات امت پیامبر(ص) است که هزاران نفر قاری خوش صوت دارد، ائمه(ع) نیز صوت حسن داشته اند.
حجت الاسلام طباطبایی با بیان این که ظرف باید مطهر باشد تا قرآن در آن جای گیرد، عنوان کرد: باید این شایستگی را در خود ایجاد کنیم تا قرآن با گوشت و خونمان آمیخته شود و سپس مانع انسان از انجام گناه و معصیت خواهد شد.
همچنین اجرای برنامه ترتیلخوانی قرآن توسط پنج نفر از حافظان مرتل آکادمی ترتیل که همگی طی یکسال موفق به حفظ کل قرآن شده اند، از دیگر برنامههای این مراسم بود.
در پایان این مراسم از علی فیضی، علی اسدی صیفار، ابوالفضل نعمتی بنادک، حسین عطاءاللهی، سیدعلیرضا رحیمی، محمدحسین بهزادفر، محمدامین حدادی، محمدحسین عربیان و محمد علیه بلیسی بهعنوان برترینها در المپیاد حفظ قرآن تجلیل بهعمل آمد.
مهدی یعقوبیان، امیرمحمد معتمدیفر، محمدحسین ثقفی، محمدسعید بیلکار، علی شهبازی، علی بختیاری، احسان اکبری، محمدعلی عبادتی، نوید امساکی، محمدجواد ورادی، محمدامین قاسمینیا، محمدعلی اسلامی، محمدرسول تکبیری و محمدحسین برخ نیز از دیگر برترینها در رشته حفظ قرآن بودند که مورد تجلیل قرار گرفتند.
همچنین فاطمه مؤمنی، ریحانه گودرزی، فاطمه نیکویی، فاطمه صالحی، هانیه ناصری، فاطمه اسدی، عادله صفری سیدآبادی و ساره سعادت، بانوان برتر در المپیاد ذکر بودند که در این مراسم تجلیل شدند.
در مسابقه مقالهنویسی «واقعه عاشورا» نیز که ویژه ایام محرم و صفر برگزار شد، جعفر کریمی، بهعنوان نفر اول این دوره از مسابقات، موفق به دریافت کمکهزینه سفر به کربلا شد.
جعفر کریمی، معصومه وحیدیزاده، الهه اصلانی، هانیه امینی، زهرا محمدی، حسیم مولایی و مجید قلیپور، جزء 9 نفر برگزیده این دوره از مسابقات هستند که تندیس یادبود نام اباعبدالله الحسین(ع) را به همراه لوح تقدیر دریافت کردند.