کد خبر: 1365732
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۸
شهرام کرمی:

تبلیغات جشنواره «تئاتر فجر» مناسب نیست/ کم‌لطفی «فجر» به جشنواره «تئاتر شهر»

گروه هنر: با وجود آن‌که «تئاتر فجر» یک جشنواره بین‌المللی است اما تبلیغات آن در خور شأن جشنواره نیست و هیچ یک از رسانه‌‌ها به ویژه رسانه ملی به غیر از موارد معدودی حمایتی از این رویداد مهم تئاتری نمی‌کند.


شهرام کرمی، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: همیشه شتابزدگی در تصمیم‌گیری‌ها و اجرای برنامه‌های جشنواره فجر به ویژه در زمینه اجراهای نمایش‌های شرکت کننده در آن به چشم می‌خورد که علت اصلی آن نبود یک برنامه جامع و منسجم جشنواره‌ای است که باید به شکلی مدون مکتوب و لازم‌الاجرا باشد.



وی گفت: متأسفانه با وجود عمر سی و دو ساله جشنواره «تئاتر فجر» و علیرغم وعده و وعید‌های چند سال اخیر مسئولان نسبت به تدوین آئین‌نامه اجرایی این جشنواره اما هنوز برنامه ثابتی برای برگزاری آن وجود ندارد در حالیکه رمز موفقیت برگزاری جشنواره به داشتن دبیرخانه دائمی با تشکیلاتی ثابت حداقل برای چند سال متوالی است.



داشتن دبیرخانه ثابت و پویا رمز موفقیت یک جشنواره تئاتری است



این کارگردان تئاتر که با نمایش مدریک در بخش چشم‌انداز سی و دومین جشنواره «تئاتر فجر» شرکت کرده است تصریح کرد: با نگاهی اجمالی به جشنواره‌های تئاتری معتبر دنیا همچون جشنواره «تئاتر آوینیون» فرانسه به روشنی می‌توان به این نتیجه دست یافت که رمز موفقیت و تداوم اعتبار آن، داشتن دبیری ثابت، دبیرخانه دائمی و پویا در وهله نخست است که باید جشنواره ای همچون «تئاتر فجر» هم که روزگاری اعتباری ویژه در سطح جهان داشت، به پیروی از این الگو اقدام کند.



مدیر مرکز هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در مورد اجرای نمایش «مدریک» در جشنواره فجر گفت: خوشبختانه با وجود همه شلختگی‌هایی که در زمینه نظام اجرایی جشنواره با آن مواجه بودیم اما توانستیم با صبوری و به دور از تشویش متداول در اجراهای جشنواره‌ای، نمایش را در سطحی قابل قبول روی صحنه ببریم که با استقبال خوب تماشاگران نیز روبرو شدیم.



وی در ادامه گفت: با وجود آن که این نمایش در چشم‌انداز تئاتر سال 93 جشنواره شرکت کرده بود اما هنوز در مورد اجرای عمومی آن صحبتی نشده است که این نیز یکی از ضعف‌های برنامه‌ریزی اجرایی جشنواره است؛ مگر چند نمایش متقاضی این بخش هستند؟ اگر برنامه مشخصی وجود داشت، نمایش‌های شرکت کننده در این بخش باید از هم‌اکنون در مورد حداقل تاریخ احتمالی اجراهای خود در سال آینده اطلاعاتی داشته باشند تا بتوانند برای آن برنامه‌ریزی کرده و به اجرایی هر چند کیفی‌تر آن بیاندیشند.



در بخش جشنواره جشنواره‌های «تئاتر فجر» باید از همه جشنواره‌های تئاتری کاری شرکت داده شود



دبیر دومین جشنواره «تئاتر شهر» گفت: متأسفانه با وجود اینکه بخشی به نام جشنواره جشنواره‌ها در «تئاتر فجر» وجود دارد و از هر جشنواره تئاتری که در طول یکسال گذشته برگزار شد، منتخبان آن در این بخش حضور دارند اما علیرغم همه تلاش‌ها و رایزنی‌ها با دبیرخانه «تئاتر فجر»، هیچ‌کدام از نمایش‌های دومین جشنواره «تئاتر شهر» در این بخش پذیرفته نشدند.



کرمی گفت: این کم‌لطفی نسبت به جشنواره‌ای است که در آن آثار قابل‌تأملی به نمایش درآمدند و البته شخصاً با دبیر جشنواره «تئاتر فجر» در این مورد صحبت کردم که حال که از جشنواره‌های متعدد تئاتر حداقل دو نمایش در جشنواره «تئاتر فجر» حضور داشتند، ما حداقل یک کار از جشنواره «تئاتر شهر» که مشخصاً نمایشی به کارگردانی فرهاد تجویدی بود در جشنواره فجر داشته باشیم که میسر نشد.



یادآور می‌شود، نمایش «مدریک» به نویسندگی و کارگردانی شهرام کرمی با تمی دینی سه شنبه گذشته در قالب جشنواره «تئاتر فجر» در تالار چهارسو اجرا شد.       

captcha