به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به نقل از روابط عمومی اتاق تعاون ایران، علیحسین شهریور، مدیرکل تعاونیهای خدماتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: هماکنون با کمبود منابع مالی برای اجرای طرحهای اقتصادی در کشور مواجه هستیم؛ به نحوی که برای تأمین اعتبار این طرحها نیاز به مشارکت مردم داریم.
وجود سه هزار پروژه نیمه تمام در کشور
وی با اشاره به وجود سه هزار پروژه نیمه تمام در کشور، رقم مورد نیاز برای اجرای پروژهها را بیش از 400 هزار میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: بخش اعظمی از نقدینگیها در اختیار مردم است و باید از ظرفیتهای مردمی در کارهای بزرگ اقتصادی استفاده کنیم.
شهریور گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درصدد است تا از طریق تعاونیهای توسعه و عمران، منابع مورد نیاز این طرحها را تأمین کند.
تاسیس 10 شرکت تعاونی تا پایان امسال
مدیرکل تعاونیهای خدماتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به تشکیل پنج شرکت تعاونی توسعه و عمران شهرستانی در مازندران، لرستان، بوشهر و اصفهان اشاره کرد و از ثبت و تاسیس 10 شرکت تعاونی دیگر تا پایان امسال خبر داد.
به گفته وی با راهاندازی تعاونیهای توسعه و عمران شهرستانی، بسیاری از نقدینگیهای موجود در جامعه به سمت سرمایهگذاری در تولید و اشتغال سوق خواهد یافت.
ویژگیهای بارز تعاونیهای توسعه
مدیرکل تعاونیهای خدماتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در عین حال، توسعه پایدار شهرها و روستاها و جذب نقدینگی جامعه به سمت اشتغالزایی را از ویژگیهای بارز تشکیل تعاونیهای توسعه و عمران شهری و روستایی ذکر کرد.
وی با بیان اینکه پروژههای زیرساختی بسیاری میتواند در قالب تعاونیهای توسعه و عمران شهری و روستایی به اجرا درآید افزود: راهاندازی این تعاونیها به کاهش نرخ بیکاری در استانها، افزایش اشتغال، رشد سریع مناطق محروم شهری و روستایی و هدایت سرمایههای مردمی به بخشهای تولیدی منجر خواهد شد.
به اعتقاد شهریور، کمبود منابع مالی برای به جریان انداختن پروژههای استانی به یکی از معضلات پیش روی دستگاههای اجرایی مبدل شده در حالی که جذب منابع و سرمایههای خرد مردمی در هر استان میتواند به رفع این معضل کمک کند.