کد خبر: 1368588
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۰
آیت‌‌الله خاتمی:

امریکا دیوانگی کند، ملت ایران او را به روز سیاه می‌نشاند/ توصیه به نمایندگان مجلس

گروه سیاسی: خطیب جمعه تهران با اشاره به تهدید دائمی اوباما مبنی بر روی میز بودن همه گزینه‌ها، گفت: ملت ایران تجربه هشت سال دفاع مقدس را دارد و اگر امریکا بخواهد دیوانگی کند، او را به روز سیاه می‌نشاند.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) آیت‌الله سیداحمد خاتمی، عضو مجلس خبرگان رهبری، امروز، 11 بهمن در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران، تقوا را سرمایه و بصیرت را چراغ راه زندگی سعادتمندانه یاد کرد و با اشاره به فرا رسیدن سالگرد درگذشت مرحوم حسن حبیبی، یاد و خاطره او را گرامی داشت و گفت: آن مرحوم از ارادتمندان مقام معظم رهبری بود و خود، شاهد بودم که پاکتی خدمت ایشان آورد که پشت آن نوشته بود: «سهم اینجانب و همسرم».



وی به فرارسیدن 36 امین دهه فجر انقلاب اسلامی اشاره و خاطرنشان کرد: باید به سه دلیل، این ایام نور، سعادت، سیادت و سربلندی را بزرگ بداریم؛ اول این بزرگداشت، شکر نعمت الهی است.



آیت الله خاتمی در توضیح گفت: نعمت حاکمیت دین در برابر 57 سال دین ستیزی، نعمت آزادی در برابر 57 سال خفقان کور و استقلال در برابر 57 سال بردگی؛ این‌ها نعمت‌هایی است که خدا داده و ان‌شاء‌الله تا انقلاب حضرت مهدی(عج) ادامه داشته باشد.



وی بیعت با روح بلند بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی را دومین فلسفه بزرگداشت ایام الله دهه فجر عنوان کرد و افزود: سومین هدف از این بزرگداشت، بیعت با خون پاک شهیدان و اعلام این مطلب به آنان است که شهیدان عزیز! پرچمی که شما برافراشتید به یاری خدا زمین نخواهد ماند و بزرگداشت دهه فجر، یعنی این فجرآفرینان راه شما را دنبال می‌کنند.



خطیب جمعه تهران گفت: نهادهای دولتی وظیفه دارند وارد این عرصه شده و جشن‌های مردمی در مساجد و حسینیه‌ها برگزار کنند و وفاداران از انقلاب و توطئه‌های دیروز و امروز دشمنان سخن گویند.



وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بررسی لایحه بودجه سال 92 در مجلس شورای اسلامی از نمایندگان خواست، بودجه را واقع‌بینانه بسته و جهت‌گیری عدالت‌مندانه اولویت‌دهی به مناطق محروم، همواره مد نظرشان باشد.



آیت‌الله خاتمی تصریح کرد: نمایندگان بودجه را به گونه‌ای ببندند که ساختار درونی نظام تقویت شود و در کنار معیشت به علم و فناوری و فرهنگ دینی عنایت خاص داشته باشند.



وی بر ضرورت مطالعه دقیق لایحه تأکید کرد و گفت: در موافقت‌ها و مخالفت‌ها لزومی ندارد نمایندگان داد بزنند، تریبون در اختیارشان است و می‌شود آرام، منطقی و مستدل صحبت کرد، بعضی فکر می‌کنند، اگر داد بزنند موکلان فکر می‌کنند، خیلی جدی هستند.



خطیب جمعه تهران تعامل دولت و مجلس را موجب برکات برشمرد و در بخش دیگری از خطبه های نماز جمعه این هفته تهران بیان کرد: در هفته‌ای که گذشت، دوبار، مقامات امریکایی گستاخانه و مستکبرانه در مورد ایران سخن گفتند که آکنده از دروغ و تهدید بود.



وی در این‌باره گفت: اوباما گفته است که توافق ژنو جلوی ایران را برای ساختن بمب هسته‌ای گرفت، در حالی که مقام معظم رهبری بارها گفته‌اند که ما دنبال بمب نیستیم؛ حقیقت این است که اگر جامعه بشری می‌خواهد خطر را پیدا کند، باید آن را در دولت امریکا و رژیم صهیونیستی بیابد.



آیت‌الله خاتمی تصریح کرد: بوعلی سینا گفته است: «من از گاو می‌ترسم، چون سلاح دارد ولی عقل ندارد» امریکایی‌ها هم این گونه هستند؛ زمانی که جنگ جهانی دوم رو به اتمام بود و هیتلر و موسولینی از بین رفته و ژاپن آماده برای مذاکره بود، امریکا بر روی دو شهر ژاپن بمب اتم انداخت و هدف خود را از این اقدام، آزمایش هسته‌ای و قدرت‌نمایی اعلام کرد.



وی با اشاره تهدید دائمی اوباما مبنی بر روی میز بودن همه گزینه‌ها گفت: ملت ایران هم در عرصه دفاع، هشت سال دفاع مقدس را دارد که اگر امریکا بخواهد دیوانگی کند، او را به روز سیاه می‌نشانند.



خطیب جمعه تهران ادامه داد: اوباما گفته است ما از حمایت ایران از سازمان‌هایی نظیر حزب‌الله اطمینان داریم؛ اولاً حزب الله یک سازمان تروریستی نیست و سازمانی است که شرافتمندانه از وطن و عزتش دفاع می کند؛ لبنان خانه آن‌هاست و از خانه‌ خود دفاع می‌کنند، ثانیاً ما هم دقیق خبر داریم که شما جان فدای رژیم صهیونیستی هستید و ما خوب می‌دانیم که اگر این رژیم قدرت یابد، اسلام و مسلمین را هدف قرار می‌دهد، لذا ما هیچ‌گاه به شما و هم پیمانانتان اعتماد نداشته و نخواهیم داشت.



وی با اشاره به اتمام کنفرانس ژنو 2 گفت: کنفرانس یا نمایش سیاسی ژنو 2 به پایان رسید و خود برگزارکنندگان اعتراف کردند که شکست خورده است.



آیت‌الله خاتمی تصریح کرد: طرف مذاکرات دولت سوریه، گروهک‌های تکفیری آدم‌کش هستند که تنها برای سوریه خطر نیستند، بلکه این آدم کش‌های وحشی، خطری برای کل بشریتند.



وی اعتراف یک نوجوان تکفیری در مورد کشتن 300 نفر به تحریک دایی خود را یادآور شد و گفت: امریکا و غرب طرفدار چنین افرادی هستند و بعد از ژنو 2 هم اعلام کردند ارسال سلاح برای تروریست‌ها از سرگرفته می‌شوند؛ کجایند مجامع حقوق بشری؟



خطیب جمعه تهران این تروریست‌های وحشی سوریه را محصول ائتلاف ارتجاع عرب به ویژه عربستان با تل آویو برشمرد و با اشاره به جنایت‌های آنان در عراق، سوریه، لبنان و اخیراً هم روسیه تصریح کرد: مشکل سوریه، پیچیده نیست. شما غربی‌ها سلاح برای تروریست‌ها نفرستید تا مردم سوریه بیایند پای صندوق‌های رأی و سرنوشتشان را رقم بزنند،. اما غرب می‌خواهد در این جریان بازی کرده و نان بخورد.



وی همچنین به اوضاع مصر اشاره کرد و گفت: مصر در چنگ مجدد نظامیان است و می‌خواهند دوره سیاه سی ساله نامبارک را که مصر به حیاط خلوت اسرائیل بدل شده بود، احیا کنند؛ هرچند ما دل خوشی از دولت سابق به علت ترویج ایران هراسی و شیعه هراسی نداریم، ولی این وضعیت را هم نمی‌توانیم تحمل کنیم و آدم کشی‌ها و دستگیری ها را محکوم می‌کنیم.



آیت الله خاتمی با ابراز امیدواری نسبت به پاسداری مردم مصر از انقلاب سه سال گذشته خود و اتخاذ تدابیری برای بردن کشور به ساحل ارامش در مورد انحلال شورای اسلامی علمای بحرین از سوی دولت این کشور اظهار کرد: با توجه به اساسنامه این شورا، به نطر می‌رسد دولت بحرین با مفاد آن یعنی دین، خدا و اسلام ناب محمدی مسئله دارد؛ آل خلیفه بداند 35 سال پیش در کشور ما شاهی بود که مثل این ها عمل می‌کرد، بنابراین سرنوشت او باید برای آن‌ها مایه عبرت باشد و مطمئن باشند که حکومتشان با این ظلم ها پایدار نخواهد ماند.



بر اساس این گزارش آیت الله خاتمی در خطبه اول نماز، ابزار عبور از گردنه‌های سخت از نگاه قرآن را تقوا برشمرد و با استناد به آیه چهار سوره مبارکه طلاق، گفت: آن کس که برای خدا حریم نگاه دارد، خداوند مشکلاتش را برطرف خواهد کرد.



وی در ادامه مباحث خطبه‌های اول خود با موضوع «سبک زندگی دینی» با اشاره به رحمت میان مؤمنان به عنوان یکی از سرفصل‌های این بحث گفت: از مصادیق رحمت، مهرورزی اعضای جامعه و احساس مسئولیت نسبت به یکدیگر است.



آیت‌الله خاتمی خاطرنشان کرد: از نگاه دین، جامعه، یک مجموعه است که خیر و شر آن متعلق به همه اعضاست و مانند کشتی اگر یک گوشه آن سوراخ شود، همه غرق خواهند شد. لذا اسلام، امر به معروف و نهی از منکر را مطرح می کند که به معنی نظارت همگانی است، نه فضولی و دخالت در امور دیگران و گامی برای صلاح و سداد است.



وی از تواصی و سفارش کردن به عنوان واژه همسان دیگری برای امر به معروف و نهی از منکر یاد کرد و گفت: در قرآن کریم، پنج بار «تواصی» به کار رفته است که چهار مرتبه آن مربوط به مؤمنان و یک مرتبه آن مربوط به کفار است.



خطیب جمعه تهران صبر، حق و مهر و مرحمت را سه حوزه بحث «تواصی» در قرآن ذکر کرد و افزود: منطق قرآن این است که جامعه دینی باید نسبت به یکدیگر این حالت تواصی را از دست ندهند.



وی در توضیح تواصی به صبر گفت: صبر، یعنی هزینه کردن در راه دین چرا که حفظ دین، تنها با شعار انجام نمی شود، گاه بذل جان، مال و یا آبرو می خواهد.



آیت‌الله خاتمی به حدیثی از امام صادق(ع) اشاره و اظهار کرد: حضرت(ع) می فرمایند: «نسبت صبر به ایمان، مانند نسبت سر به پیکر است»؛ وقتی سر نباشد پیکر یک کالبد بی روح است؛ یعنی اگر کسی حاضر نباشد در راه دین هزینه کند ایمان او به تاراج خواهد رفت.



وی با تأکید بر اینکه در بی حوصلگی ها باید به یکدیگر، تذکر دهیم، گفت: فرهنگ مقاومت، باید بازار گرمی داشته باشد، ایستادگی در راه خدا در همه حوزه‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی لازم است.



امام جمعه موقت تهران اضافه کرد: فرهنگ مقاومت در عرصه سیاسی با فرهنگ مذاکره در تعارض نیست، زیرا اگر مذاکرات سیاسی، عزت مندانه باشد، خود، جلوه‌ای از فرهنگ مقاومت است.



وی با انتقاد از کسانی که فرهنگ مقاومت را در تعارض با فرهنگ مذاکره قرار می دهند، گفت: این دو تقویت کننده یکدیگر است و مسئولان بدانند هرچه این فرهنگ مقاومت در کشور، بیشتر باشد، آن ها در مذاکرات، مشت پرتری دارند.



آیت الله خاتمی یکی از جلوه های مقاومت در عرصه سیاسی و دیپلماتیک را مقابله به مثل عنوان و خاطرنشان کرد: جنگ احد که تمام شد، ابوسفیان به بالای کوه آمد و خطاب به مسلمانان گفت: ما بت «عزی» داریم و شما ندارید، پیامبر اکرم(ص) به مسلمانان فرمودند که شما هم پاسخ دهید ما مولایی چون خدا درایم و شما ندارید؛ وقتی دوباره ابوسفیان گفت: «زنده باد هبل» مسلمانان به فرموده نبی مکرم اسلام(ص) پاسخ گفتند خدا از همه چیز، بالاتر است.



وی با اشاره به اظهارات اخیر رئیس جمهور امریکا در مورد ایران گفت: این اراجیف به غرور ملی ما برخورد و باید در همان سطح به آن جواب داده شود؛ عزت 35 ساله ما مدیون مقاومت ماست و نماد ایستادگی ما همین شعار «مرگ بر امریکا» است.



خطیب جمعه تهران بعضی بی حوصلگی های داخلی نسبت به مقاومت 35 ساله را یادآور شد و تأکید کرد: می گویند ما از این شعارها و ایستادگی ها چه به دست آوردیم؛ پاسخ این است که ما عزت کسب کرده‌ایم و عزت 35 ساله ما مدیون همین شعارهاست.



وی به صحنه آمدن مردم سالاری دینی در نتیجه انقلاب سال 57 ملت ایران در عصر حاکمیت دو تز حکومت لیبرالی و کمونیستی را یادآور شد و گفت: دشمنان می خواهند این برنامه، موفق نباشد، لذا تلاش می کنند، آن را شکست دهند و خداوند هم در سوره بقره آیه 217 می فرماید که کفار و مشرکان آن قدر با شما درگیر می شوند که شما دست از دینتان بردارید، اما نتوانستند و نخواهند توانست.



آیت‌الله خاتمی مورد دوم تواصی را مربوط به عرصه حق برشمرد و اظهار کرد: حق، مفهومی گسترده دارد که یک معنای آن قانونمداری است؛ در این راستا توصیه حق این است که همه مراقب باشند عدالت و ضابطه مداری را ترویج کنند.



وی در این باره گفت: انتظار این است که همکاران اداری نسبت به هم این تواصی را داشته باشند و اگر می بینند دارند همکارشان پول زیرمیزی می گیرد، به او بگویند این پول، عاقبت ندارد و زندگی خودت و بچه هایت را تباه می کند.



خطیب جمعه تهران از بی معنی شدن پارتی بازی و رشوه گرفتن به عنوان یکی از نتایج تواصی به حق نام برد و ادامه داد: در عرصه اقتصادی پول های مردم در بانک ها امانت است و باید بر آن ها نظارت شود که چگونه خرج می شود؟



وی با انتقاد از معوقات بالای بانک ها گفت: کجا نشسته اند مسئولان اقتصادی؟ چرا ضمانت های قوی نمی گیرند؟ چرا باید در بانک، ضمانت نامه 1000 میلیارد تومانی گم شود؟ نظارت، کجا رفته است؟ من مسئولان را به نظارت بیشتر دعوت و توصیه می کنم که دینشان را به صحنه بیاورند.



آیت الله خاتمی به معنای دوم تواصی به حق اشاره و تصریح کرد: شایسته سالاری در انتصابات به گفته قرآن یعنی کسی را که می خواهیم به مقامی نصب کنیم، باید علاوه بر ایمان، تقوا و تعهد، لیاقت و توانمندی هم داشته باشد.



وی ماجرای اعتراض مردم به پیامبر زمان خودشان را به خاطر انتخاب طالوت به فرماندهی سپاه را متذکر شد و گفت: آن پیامبر در پاسخ به معترضان که به اشراف زاده نبودن و عدم تمول طالوت اعتراض داشتند، گفت: فرماندهی، توانایی علمی و جسمی می خواهد که طالوت دارد و این یعنی شایسته سالاری.



خطیب جمعه تهران خاطرنشان کرد: معنای شایسته سالاری این است که مسئولان از حزب سالاری، باندسالاری، نژادسالاری و رفیق بازی خودداری کنند.



وی با اشاره به توصیه امام علی(ع) به مالک اشتر مبنی بر رفتار پرمهر و محبت با مردم گفت: سومین عنصر تواصی، سفارش به مرحمت است که والدین و فرزندان و بالعکس و ... باید نسبت به هم رحمت داشته باشند، همچنین محبت مسئولان نسبت به هم که الحمدلله رعایت می شود و اگر نقدی به هم دارند، آن را رسانه ای نمی کنند.

captcha