محمدرضا پورمعین، رئیس جمعیت قرآنی استان تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به طرح اعطای مدرک تخصصی به قاریان و اساتید قرآن کریم که سومین دوره آن به تازگی آغاز شده است، گفت: ضرورت پرداختن به بحث اعطای مدرک تخصصی به قاریان و اساتید قرآن کریم یک امر اجتنابناپذیر در جامعه است، البته در یک جامعه پویا در فعالیتهای معنوی باید رشد و بالندگی در زمانها و مکانهای خود انجام شود.
آییننامه طرح اعطای مدرک به قاریان دقیقتر شده است
رئیس جمعیت قرآنی استان تهران با یادآوری اینکه تاکنون دو دوره از طرح اعطای مدرک تخصصی به قاریان و اساتید قرآن کریم برگزار شده است، افزود: در دور سوم این طرح که فراخوان آن به تازگی اعلام شده و شورای عالی قرآن هماکنون در حال ثبت نام از علاقهمندان است، آییننامه این طرح از نظر کارشناس، دقیقتر شده و برنامهریزیهای جدیدتری انجام شده است و به همین دلیل به نظر میرسد، اقبال عمومی در این دوره نسبت به دورههای گذشته بیشتر شده است.
وی با عنوان این مطلب که طرح اعطای مدرک تخصصی به قاریان موجب میشود تا استعدادهای نهفته قرآنی بتوانند خود را نشان دهند، ادامه داد: در اثرگذاری مسابقات قرآن هیچ شکی نیست، اما به هر حال تفاوتی که میان مسابقات قرآن با طرح اعطای مدرک تخصصی به قاریان وجود دارد، این است که مسابقات قرآن یک سکوی قهرمانی بوده و رتبه اول تا سوم دارد و حتی در مسابقات قرآن شاهد آن هستیم که برخی از افراد با اختلاف بسیار کم از دور مسابقات خارج میشوند، اما در طرح اعطای مدرک به قاریان هیچ محدودیتی وجود نداشته و همزمان هر چند نفر که صلاحیت داشته باشند، میتوانند مدرک درجه یک یا درجه دو قرائت دریافت کنند.
دستیابی به قلهها در این طرح برای همه امکانپذیر نیست
پورمعین درباره سطح آزمونهای طرح اعطای مدرک تخصصی به قاریان قرآن کریم، عنوان کرد: نقطه قوت این طرح، قلهنمایی است و به هر حال در هر جامعهای باید قلهها و مقامات عالی وجود داشته باشند و برای دستیابی به این قلهها نیز باید زحمت کشید و از دامنه به قله حرکت کرد؛ قله جای همه نیست و قلههای خیلی بزرگ، افراد زیادی را در خود جای نمیدهند که همین امر در طرح اعطای مدرک تخصصی به قاریان یک نقطه قوت است، زیرا دستیابی به قله برای همه امکانپذیر نیست.
وی با یادآوری اینکه آییننامه طرح اعطای مدرک تخصصی به قاریان و اساتید قرآن کریم بسیار دقیق تنظیم شده است، ادامه داد: شورای عالی قرآن به عنوان متولی این طرح به خوبی زوایای مختلف را مورد بحث و بررسی قرار داده است و این موضوع که آزمونهای طرح از نظر قاریان و اساتید قرآنی ما مشکل است، نقطه قوتی برای طرح به حساب میآید.
آزمونهای طرح اعطای مدرک به قاریان ایدهآل دیده شده است
این خادم قرآن افزود: آزمونهای طرح اعطای مدرک تخصصی به قاریان و اساتید قرآن کریم بسیار ایدهآل دیده شده و قدری دستنایافتنی یا دور دستیافتنی است، اما در اجرای این طرح ضمن اینکه باید به قلل بپردازیم، باید اقدامات اجرایی برای رسیدن به هدف مشخص نیز صورت گیرد و اقدامات اجرایی و حمایتی این طرح در سطح ملی و برای حضور بیشتر قاریان و اساتید قرآنی انجام شود.
وی ادامه داد: شورای عالی قرآن در کنار برگزاری آزمونهای طرح اعطای مدرک تخصصی به قاریان و اساتید قرآن کریم باید شرایطی را فراهم کند تا قاریان قرآن کریم به ویژه قاریان جوانتر که تجربه کمتری دارند، از آمادگی لازم برای شرکت در این آزمونها برخوردار شوند و برگزاری دورههای آموزشی و.... برای ارتقای سطح قاریان قرآنی باید جدی گرفته شود.
لزوم حمایت از قاریان قرآن برای موفقیت در آزمونها
پورمعین با بیان اینکه سال گذشته در طرح اعطای مدرک تخصصی به قاریان و اساتید قرآن کریم هزار و 500 نفر ثبت نام کرده بودند، گفت: از این تعداد فقط 30 نفر موفق به دریافت مدرک درجه دو و درجه یک قرائت شدند که این امر نشان از سخت بودن آزمونها دارد و لازم است که برای رسیدن به این قلهها، قاریان قرآن مورد حمایتهای بیشتری قرار گیرند.
رئیس جمعیت قرآنی استان تهران در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه قاریان و اساتید قرآن ما از اجرای این طرح استقبال میکنند، عنوان کرد: استقبال جامعه قرآنی از اجرای طرح اعطای مدرک تخصصی به قاریان و اساتید قرآن کریم نشان از این است که ما جامعه زنده و پویایی داریم و نباید این استعدادهای قرآنی را با دست خودمان از بین ببریم و لازم است که شرایط لازم برای حصول نتیجه آسانتر را فراهم کنیم تا قاریان و استعدادهای قرآنی ما بتوانند به ایدهآلهای تعیین شده برسند.