کد خبر: 1369823
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۵
حشمتی:

اجرای فعالیت‌های درخور شأن قرآن، بهره‌گیری از نظرات پیشکسوتان قرآنی را می‌طلبد

گروه فعالیت‌های قرآنی: معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد با دعوت از پیشکسوتان و خادمان قرآن کریم برای کمک فکری به این معاونت، گفت: اجرای فعالیت‌ها و برنامه‌هایی که درخور شأن قرآن و اهل بیت(ع) باشد، مستلزم بهره‌گیری از نظرات پیشکسوتان و اساتید قرآنی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ویژه‌برنامه «افق» که امروز، 13 بهمن‌ماه به روی آنتن شبکه رادیویی قرآن رفت، ضمن گرامیداشت ایام‌الله دهه فجر و فرا رسیدن سی و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: پیروزی انقلاب اسلامی ارتباط مستقیم با قرآن داشت، به این معنا که کسانی که این نهضت را رهبری می‌کردند به تعالیم قرآن اتکا داشتند. جوانان آن زمان اهتمام بالایی نسبت به فهم و تلاوت قرآن داشتند و در جلسات و محافل قرآنی شرکت می‌کردند.
وی با یادآوری اینکه روحانیون و علما که در صدر و پیشگام این نهضت انقلابی بودند در سخنرانی‌هایشان به آیات قرآن اتکا داشتند، گفت: پیروزی انقلاب اسلامی ایران مرهون قرآن است و البته قرآن که علت پیروزی انقلاب اسلامی شده را باید به عنوان یک کتاب زندگی در ادامه انقلاب هم داشته باشیم و آن اهتمام را در جامعه ببینیم؛ همان‌طور که شخص امام خمینی(ره) علاوه بر اینکه به تلاوت قرآن اهتمام زیادی داشتند و تلاش می‌کردند تا آیات قرآن را در جامعه مجسم کنند و مصادیق آیات و روایات را بیان می‌کردند.

حمایت از افراد و تشکل‌هایی که برای قرآن کار می‌کنند
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیت‌های این معاونت در وزارت ارشاد، افزود: لازم است در این حوزه یک سازماندهی، هدایت و راهبری داشته باشیم و همچنین از افراد و تشکل‌هایی که به نحوی درباره قرآن می‌نویسند، فکر می‌کنند، کار می‌کنند و... حمایت کنیم؛ زیرا به هر حال مخاطبان ما افرادی هستند که با قرآن انس داشته و در خدمت قرآن هستند.
وی با بیان اینکه از مهمترین مأموریت‌های ما در معاونت قرآن و عترت، حمایت از برنامه‌ها و فعالیت‌های قرآنی است، اظهار کرد: این حمایت باید منجر به این شود که آثار آن را در رفتارها و گفتارهای مردم ببینیم و اگر بتوانیم رفتار و گفتار مردم را قرآنی کنیم، به هدف انقلاب اسلامی رسیده‌ایم؛ ما درصدد هستیم که با حمایت و هدایت تشکل‌های قرآنی، مؤسسات قرآنی و حمایت از فعالیت‌های قرآنی، وظیفه خود را به خوبی انجام دهیم.

حشمتی در این بخش از سخنان خود با یادآوری اینکه باید از چهره‌های قرآنی که برای توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه تلاش داشته‌اند تشکر کنیم، ادامه داد: به نظر می‌رسد با توجه به بزرگی قرآن و اهل بیت(ع)، فعالیت‌های قرآنی که در کشور انجام شده‌، اندک بوده است و البته در صورتی که بخواهیم فعالیت‌های قرآنی ما درخور شأن قرآن و اهل بیت(ع) باشد، باید از پیشکسوتان و خادمان قرآنی بهترین استفاده را داشته باشیم و از آنان دعوت کنیم تا به هر نحو که می‌توانند در این مسیر به ما کمک کنند.
پیشکسوتان قرآنی فکرها و ایده‌های قرآنی خود را به معاونت قرآن ارائه کنند

وی با بیان اینکه در جلسات مختلف از پیشکسوتان و اساتید قرآنی دعوت کرده‌ایم تا به معاونت قرآن و عترت برای اجرای هر چه بهتر برنامه‌های قرآنی کمک کنند، گفت: هر کس فکر و ایده‌ای برای تعالی برنامه‌های قرآنی دارد، می‌تواند این ایده‌ها را به ما منتقل کند تا بتوانیم از این ایده‌ها و طرح‌ها استفاده کنیم.

معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد ادامه داد: کار دیگری که برای توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی در کشور باید انجام شود این است که گروه‌های مطالعاتی و برنامه‌ریزی خوبی را باید در معاونت قرآن و عترت داشته باشیم که این گروه‌ها به برنامه‌ریزی برای فعالیت‌های قرآنی بپردازند.
احتمال برگزاری جشنواره‌ فیلم‌های قرآنی در ایام‌الله دهه فجر

وی در این بخش از سخنان خود با یادآوری اینکه جای پرداختن به امر قرآن و خادمان قرآن در دهه فجر خالی است، گفت: از هم‌اکنون کار شناسایی فیلم‌ها و نمایشنامه‌هایی که برگرفته از سخنان اهل بیت(ع) است را آغاز کرده‌ایم و به نظر می‌آید تا سال آینده بتوانیم جایزه ویژه این بخش را در جشنواره فیلم فجر داشته باشیم و این امر زمینه‌ای خواهد شد تا شاید بتوانیم جشنواره ویژه قرآنی داشته باشیم و در این جشنواره فیلم‌هایی با مضامین قرآنی و دینی را معرفی و از آنها تجلیل کنیم.
حشمتی در این بخش از سخنان خود با اشاره به جمع کثیری از نخبگان قرآنی که سال‌های گذشته با عنوان «خادم قرآن» تکریم شده‌اند، افزود: بحث حمایت و تکریم خادمان قرآنی از جمله برنامه‌های ما در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد است و در اولین برنامه‌های خود، تکریم خادمان قرآنی را مورد توجه خواهیم داشت.
لزوم تشکیل مجمع خادمان قرآن برای بهره‌گیری از دانش و تجربه نخبگان قرآنی

وی یادآور می‌شود: اگر بخواهیم از دانش و تجربه نخبگان و خادمان قرآن کریم بهره ببریم باید یک تشکل خاص در این حوزه راه‌اندازی کرده و این افراد را در قالب تجمع خادمان قرآن کریم تجمیع کنیم تا این افراد در مناسبت‌های مختلف گرد هم آمده و معاونت قرآن و عترت را در اجرای برنامه‌های قرآنی کمک کنند.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد با بیان اینکه باید بتوانیم انجمن خادمان قرآن را به عنوان یک تشکل غیردولتی داشته باشیم، افزود: پس از راه‌اندازی این انجمن، به طور طبیعی کمیته‌هایی نیز زیر نظر این انجمن فعالیت خواهند داشت و در ادامه، صندوقی برای حمایت از خادمان قرآن کریم تشکیل می‌شود و البته نیازمند آن هستیم که برای حمایت از نخبگان و فرهیختگان قرآنی که در این حوزه فعالیت داشته یا حتی آثار هنری با محوریت قرآن تولید کرده‌اند، چنین انجمنی را راه‌اندازی کنیم.
حشمتی در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت‌های حوزه عترت اشاره کرد و گفت: تا قبل از راه‌اندازی معاونت قرآن و عترت، فقط فعالیت‌های قرآنی در مرکز توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی وزارت ارشاد را داشتیم که پس از تشکیل این معاونت، فعالیت‌های قرآن و عترت در کنار هم دنبال شدند و بر این اساس، در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد علاوه بر فعالیت‌هایی در حوزه قرآن، طراحی‌ها و برنامه‌ریزی‌هایی نیز در حوزه اهل بیت(ع) داریم.
وی با تأکید بر لزوم حمایت از فعالیت‌های حوزه عترت و اهل بیت(ع) عنوان کرد: نیازمند آن هستیم تا از فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی که در حوزه اهل بیت(ع) انجام می‌شود حمایت کنیم و تمامی کارهایی که در حوزه قرآن داشته‌ایم را در حوزه عترت نیز ساماندهی و اجرایی کنیم.
حمایت از پایان‌نامه‌هایی با محوریت عترت از سوی معاونت قرآن و عترت

معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد ادامه داد: حمایت از پایان‌نامه‌هایی با محوریت عترت از دیگر برنامه‌های ما در معاونت قرآن و عترت است که در کنار آن، فعالیت‌های تبلیغی و تولید آثار هنری در حوزه اهل بیت(ع) را نیز در دستور کار داریم.
وی در ادامه با عنوان این مطلب که برای اجرای برنامه‌های قرآن و عترت باید دولت نیز با ما همراه باشد، گفت: دولت نیز باید بخشی از فعالیت‌ها را در حوزه قرآن و عترت ساماندهی کند و البته حمایت از مجموعه‌ها، مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت، همکاری با سازمان‌ها و نهادهای مختلف و اصلاح قوانین در این خصوص می‌تواند کمک کند تا مجموع خدمات مردم و دولت در حوزه عترت به ثمر برسد.
حشمتی در بخش پایانی سخنان خود به بیان خاطره‌ای از امام خمینی(ره) پرداخت و افزود: خاطراتی که با حضرت امام خمینی(ره) دارم زیاد است، اما در این برنامه به دلیل موضوع قرآن که مورد بحث است خاطره‌ای قرآنی نقل می‌کنم؛ همیشه در نزدیکی حضرت امام خمینی(ره) یک قرآن مشاهده می‌کردیم و امام به قدری نسبت به تلاوت قرآن اهتمام داشتند که در بین ملاقات‌هایشان که شاید گاهی پنج دقیقه وقت بود، قرآن را باز می‌کردند و یک یا دو صفحه از آن را تلاوت می‌کردند و ایشان همیشه خود را نیازمند ارتباط مستمر با قرآن می‌دانستند.

وی ادامه داد: امام خمینی(ره) در ماه مبارک رمضان نیز تمامی کارهای خود را تعطیل می‌کردند و دیگر کاری نداشتند به جز ملاقات با سران و جلسات ضروری؛ تا جایی که در ماه رمضان گاهی اوقات موفق می‌شدند 10 ختم قرآن و گاهی نیز هشت ختم قرآن داشته باشند.

captcha