کد خبر: 1370307
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۸
در برنامه افق مطرح شد؛

تأثیرگذاری فعالیت‌های قرآنی بر زندگی مردم؛ از اهداف آتی سازمان دارالقرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس سازمان دارالقرآن در برنامه رادیویی «افق» اظهار کرد: ما در برنامه‌های آتی خود تلاش داریم سمت و سوی برنامه‌های خود را به نحوی هدایت کنیم که فعالیت‌های قرآنی ما به طور مستقیم با زندگی مردم سروکار داشته باشد و علاوه بر تأثیرگذاری بر فکر، در عمل مردم هم تأثیر بگذارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مهدی قره‌شیخ‌لو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در برنامه رادیویی «افق» که امروز، 14 بهمن‌ماه به روی آنتن شبکه رادیویی قرآن رفت، اظهار کرد: فعالیت‌های قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی از سال 61 راه‌اندازی شد و سازمان تبلیغات در حوزه قرآنی جزء پیشکسوت‌ترین سازمان‌ها است که اجرای فعالیت‌های قرآنی را آغاز کرده است.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم ادامه داد: راه‌اندازی فعالیت‌های قرآنی در ابتدا با عنوان بخش قرآن بود که به اداره‌کل دارالقرآن الکریم و در سال 81 به سازمان دارالقرآن الکریم تبدیل شد و این سیر نشان می‌دهد در توسعه برنامه‌ای که در طول بیش از سه دهه اتفاق افتاده ساختار اداری ما نیز رشد کرده است که در حال حاضر 12 سال است که با این شکل اداره می‌شود.
وی با بیان اینکه دهه 60 دهه طلایی فعالیت‌های قرآنی کشور است، گفت: به هر حال فضایی که در آن سال‌ها بر کشور حاکم بود و جنگ تحمیلی آغاز شد فضای کشور خاص بود و برنامه‌های قرآنی برای مردم تازگی و جذابیت خاصی داشت و به همین دلیل علی‌رغم اینکه امکانات کم بود حجم برنامه‌های قرآنی ما در آن دهه قابل توجه بود و بسیاری از فعالیت‌های کنونی از دهه 60 پایه‌گذاری شده است.

تربیت معلمان قرآن در سطح وسیع از دستاوردهای قرآنی انقلاب است

قره‌شیخ‌لو عنوان کرد: بحث کلاسیک کردن آموزش‌های قرآنی که هم‌اکنون خیلی مرسوم است و تربیت معلمان قرآن که در آن زمان و سال‌های قبل از انقلاب نداشتیم از جمله دستاوردهای قرآنی انقلاب اسلامی است و پس از انقلاب اسلامی یک عزم جدی برای تربیت معلمان قرآن صورت گرفت و خیلی از اساتید ما در سال‌های ابتدایی دهه 60 در این دوره‌ها شرکت کرده و به عنوان معلمان قرآن به کار گرفته شدند.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در ادامه با یادآوری اینکه در دهه 60 که دهه اول انقلاب بود استقبال زیادی از برنامه‌های قرآنی می‌شد، گفت: در آن دهه برنامه‌های قرآنی، جلسات قرآنی و... برگزار می‌شد و نوجوانان و جوانان بسیاری حضور داشتند که برخی از آنها هم‌اکنون به عنوان استاد قرآن فعالیت دارند و برخی از آن نوجوانان نیز به شهادت رسیدند که این نوجوانان از استعدادهای خوبی نیز برخوردار بودند و فضای قرآنی آن زمان با حضور این نوجوانان بسیار خوب بود.

برگزاری بیش از 50 دوره آموزشی تربیت استاد از سطوح پایه تا تخصصی

وی در این بخش از سخنان خود درباره برنامه‌های کنونی سازمان دارالقرآن الکریم گفت: ما سه مأموریت اصلی در سازمان داریم که یکی بحث توسعه آموزش‌های قرآنی در سطح کشور است که شاید سازمان دارالقرآن و سازمان تبلیغات بیشتر با حوزه آموزش شناخته می‌شود؛ در حال حاضر بیش از 50 دوره آموزشی از سطوح پایه تا دوره‌های تخصصی و تربیت استاد در سطح کشور اجرا می‌کنیم که این دوره‌ها با منابع آموزشی مشخص اجرا می‌شود.
قره‌شیخلو با بیان اینکه سالانه چیزی در حدود 300 تا 400 هزار نفر تحت آموزش‌های ما هستند، گفت: حدود 70 درصد شرکت‌کنندگان در آموزش‌های عمومی و 30 درصد در آموزش‌های تخصصی هستند.
وی یادآور شد: دومین مأموریت سازمان، ساماندهی مشارکت‌های مردمی در حوزه فعالیت‌های قرآنی است که این کار بیشتر در دهه 80 انجام شده و براین اساس، راه‌اندازی مؤسسات قرآنی، مردمی را در دستور کار قرار دادیم و در حال حاضر بیش از هزار و 500 مؤسسه قرآنی مردمی داریم که از سازمان دارالقرآن الکریم، مجوز فعالیت خود را دریافت کرده‌اند.

فعالیت 5000 تشکل قرآنی زیر نظر سازمان دارالقرآن الکریم

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم افزود: حدود دو هزار و 500 خانه قرآن روستایی داریم که در سطح روستاها فعالیت قرآنی دارند و همچنین یک قالب جدید نیز با عنوان «خانه‌های قرآن شهری» آغاز کردیم که در مجموع چیزی در حدود پنج هزار تشکل در کشور در حال فعالیت هستند؛ بحث راه‌اندازی انجمن خیرین قرآنی در دستور کار سازمان است که امیدواریم موانع این کار زودتر برداشته شود و این کار را انجام دهیم.
وی با بیان اینکه نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم از دیگر مأموریت‌های ما است، گفت: حدود 25 سال است که این مأموریت به سازمان دارالقرآن الکریم واگذار شده و این کار یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی است، وظیفه ما صیانت و حفاظت از متن قرآن کریم است و همه قرآن‌هایی که می‌خواهند چاپ شوند باید مجوز انتشار را از سازمان دارالقرآن الکریم بگیرند.

شرکت 30 هزار نفر در هشت دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان

قره‌شیخ‌لو ادامه داد: همچنین برنامه‌های تبلیغی و ترویجی، برگزاری مسابقات قرآن، اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم و ... نیز از سوی سازمان دارالقرآن الکریم اجرا می‌شود و در طول هشت سالی که از برگزاری طرح اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم می‌گذارد تاکنون 30 هزار نفر در این طرح ثبت نام کرده‌اند و در آزمون‌های طرح شرکت کرده‌اند.
وی در ادامه با اشاره به ورود سازمان دارالقرآن الکریم در حوزه فضای مجازی و تولید محصولات قرآنی، عنوان کرد: بازار ما از محصولات قرآنی پُر نیست و باید بازار را به جایی برسانیم که برای تمامی سلیقه‌ها و اقشار مختلف محصول قابل قبول را ارائه کنیم و بنا داریم در این حوزه ورود جدی‌تری داشته باشیم.

توسعه آموزش قرآن در کشور؛ از مهم‌ترین فعالیت‌های سازمان دارالقرآن الکریم

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با یادآوری اینکه یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های ما توسعه آموزش قرآن در کشور است، گفت: ما بزرگ‌ترین شبکه اداری و مردمی را در کل کشور داریم و نزدیک به 500 پُست کارشناس امور قرآنی در بدنه اداری در سطح استان‌ها داریم که دو، سوم این افراد جذب شده‌اند، این افراد کارشناسان ما در استان‌ها هستند که وظیفه دارند برنامه‌های ابلاغی ما را در استان‌ها و شهرستان‌ها و روستاها اجرا کنند.
وی در ادامه عنوان کرد: جنس کار و مأموریت ما به نحوی است که ما از مرکز کشور که تهران است تا دل روستاهای دورافتاده کشور یک شبکه قرآنی خوب داریم که برنامه‌ها توسط این شبکه اجرا می‌شود؛ زمانی که به روستاها سر می‌زنیم، می‌بینیم که خود مردم در قالب خانه‌های قرآن روستایی فعالیت دارند که این مجموعه‌ها، مجموعه‌های بسیار خوبی هستند که با مشارکت مردم اداره می‌شوند.

شناسایی استعدادهای قرآنی؛ از جمله اهداف سازمان دارالقرآن الکریم

قره‌شیخلو در این بخش از سخنان خود با بیان اینکه شناسایی استعدادهای قرآنی از دیگر برنامه‌های ما در سال جاری بوده است، گفت: براساس فراخوانی که اعلام شد، چهار هزار اثر از نوجوانان زیر 18 سال به دست ما رسید که 500 نفر از این تعداد جدا شدند و برای 100 نفر از این نخبگان، دوره آموزشی در استان البرز برگزار شد و دومین دوره این اردوی آموزشی که برای استعدادهای درخشان است نیز اواخر بهمن‌ماه برگزار می‌شود.
وی با یادآوری اینکه در سیاست‌های کاری خود همواره به این نکته توجه داشتیم که کار قرآنی در کشور زمانی موفق می‌شود که ترکیبی از حضور نظام و مردم باشد، گفت: علاوه بر اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران و دولت در این حوزه وظیفه دارند، مردم هم وظیفه دارند که در این حوزه ورود جدی داشته باشند و از امکاناتی که دارند برای این حوزه سرمایه‌گذاری کنند.

فعالیت‌های قرآنی باید ارتباط مستقیم با زندگی مردم داشته باشند

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در بخش دیگری از سخنان خود درباره فعالیت‌های آتی سازمان دارالقرآن الکریم گفت: ما تلاش داریم سمت و سوی برنامه‌های خود را به نحوی هدایت کنیم که فعالیت‌های قرآنی ما به طور مستقیم با زندگی مردم سروکار داشته باشد و علاوه بر تأثیرگذاری بر فکر، در عمل مردم هم تأثیر بگذارد و در این صورت ما می‌توانیم توفیق داشته باشیم؛ اما اگر جنس برنامه‌ها به نحوی باشد که هیچ ربطی به زندگی مردم پیدا نکند هیچ تأثیری هم نداشته باشد.
وی افزود: تلاش داریم جنس برنامه‌های ما به سمتی برود که آموزش‌های قرآنی تأثیر خود را در زندگی مردم داشته باشد و مردم در ارتباطات فردی، خانوادگی، شغلی و... بتوانند از الگوهای قرآنی استفاده کنند که البته این کار، بسیار مشکل است و اساتید فن باید کمک کنند که ما بتوانیم سمت و سوی برنامه‌های خود را به این سمت پیش ببریم تا زندگی مردم ما با قرآن گره بخورد.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در این بخش از سخنان خود با بیان اینکه بودجه‌های قرآنی در مقایسه با دیگر بودجه‌ها در ته جدول است، گفت: علاوه بر اینکه مسئولان ما باید توجه بیشتری به فعالیت‌های قرآنی داشته باشند، مردم نیز باید توجه بیشتری به فعالیت‌های قرآنی خودجودش داشته باشند.

بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌ها برای توسعه برنامه‌های قرآنی دهه فجر

وی درباره برنامه‌های سازمان دارالقرآن الکریم همزمان با ایام‌الله دهه فجر، اظهار کرد: مسئولیت کمیته قرآن ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی با سازمان دارالقرآن الکریم است که براین اساس، هرساله برنامه‌ریزی‌هایی از سوی این سازمان برای اجرای برنامه‌های قرآنی صورت می‌گیرد و سعی می‌کنیم از تمام ظرفیت‌ها برای توسعه فعالیت‌های قرآنی استفاده کنیم، امسال نیز طی هماهنگی با دستگاه‌های مختلف، بیش از دو هزار برنامه پیش‌بینی کردیم که این برنامه‌ها شامل جشنواره‌ها، مسابقات قرآنی، دیدار با خانواده‌های شهدا و... است.
وی درباره دستاوردهای کمیته قرآن ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی، عنوان کرد: فعالیت‌های این کمیته طی سال‌های گذشته در حد مقبولی بوده است اما به هر حال تا ظرفیت مطلوب خیلی فاصله داریم و باید بهتر از این باشیم که البته لازمه آن این است که ما به عنوان کمیته قرآن یک نگاه تعامل و هم‌افزایی داشته باشیم تا تمام دستگاه‌هایی که می‌توانند برای احیای فعالیت‌های قرآنی کار کنند، حضور جدی‌تری داشته باشند.

captcha