کد خبر: 1370417
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۵
رئیس مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران:

تولید نرم‌افزارهای تاریخی سبب آشنایی نسل جوان با تاریخ معاصر است

گروه فضای مجازی: حقانی در مراسم رونمایی از نرم‌افزار «تاریخ معاصر ایران» گفت: تولید نرم‌افزارهای تاریخی ما را با تاریخ معاصر کشور به ویژه نسل جوان آشنا می‌کند بنابراین باید از این دستاوردها استفاده کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نرم‌افزار تاریخ معاصر ایران به مناسبت ایام‌الله دهه فجر توسط مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران عصر امروز، دوشنبه، 14 بهمن‌ماه در فرهنگسرای شفق رونمایی شد.
موسی فقهی حقانی، رئیس مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران با اشاره به سرنوشت ملت ایران اظهار کرد: ما با پیروزی انقلاب اسلامی وارد روزهای سرنوشت‌ساز شدیم و همه جهانیان تحت تأثیر این انقلاب و حرکت متداوم مردم قرار گرفته‌اند.
وی افزود: اگر سی و پنج سال گذشته مروری بر وضعیت کشور داشته باشید و یا اگر انقلاب در ایران صورت نمی‌گرفت کشورمان شبیه کشورهای همچون مصر یا کشورهای بحران‌زده در منطقه می‌شد. اینها شعار نیست و ما متأسفانه شعارهای زیادی شنیده‌ایم خاطراتی بسیاری از دوران پیش از انقلاب و پس از انقلاب نگاشته شده‌اند و در بسیاری از این خاطرات این ایام مورد نقد قرار گرفته‌اند، البته بسیاری از این نقدها مناسب و الحق و النصاف درست بوده است. برای مثال در خاطرات اسدالله اعلم که خود از خانواده سلطنتی بود در برابر هویدا این چنین می‌نویسد «اگر ما از کشورهای مختلف واردات بسیاری داریم دوست داریم که این کار را انجام دهیم کور شود هر کس نتواند ببیند پول داریم هزینه می‌کنیم و واردات می‌کنیم».
فقهی حقانی بیان کرد: در بسیاری از خاطرات مشاهده می‌کنیم و گزارشات نشان می‌دهد که ایران در صورت تداوم عمر آن رژیم وضعیت وخیمی پیدا کرده بود و اگر همانگونه وضعیت تداوم داشت کشور روبه نابودی می‌رفت.
وی افزود: همه شواهد نشان می‌دهد که تصمیم‌گیرنده اول و آخر شاه بود و به مشورت هم قائل نبود ولی اگر واقع‌بینانه به دستاوردهای انقلاب برای کشور در حوزه‌های مختلف علی‌رغم فشارهای موجود نگاه کنیم متوجه می‌شویم که میل به توسعه و پیشرفت و در نوردیدن مشکل در کشور به چشم می‌خورد.
فقهی حقانی بیان کرد: یکی از ابزارهایی که به تحلیل وضعیت امروز و گذشته برای ادامه حرکت کمک می‌کند تاریخ است، به این معنی که به واسطه تاریخ می‌توانیم در کجا ایستاده‌ایم و به کجا خواهیم رفت در واقع تاریخ آشنا کردن ما با ظرفیت‌های موجود کشور است.
وی با اشاره به نرم‌افزار تاریخ معاصر ایران گفت: این نرم‌افزار حاصل پژوهش 25 سال زحمات پژوهشگران و محققان است که در قالب دو دی وی دی ما را با تاریخ کشور از ابتدای قاجار تا انقلاب اسلامی آشنا می‌کند.
رئیس مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران  افزود: این نرم‌افزار به واسطه عکس، سند، فیلم، متن پژوهش، کتاب و مقاله کمک می‌کند تا دانش‌آموزان و دیگر اقشار جامعه را با تاریخ ایران به ویژه انقلاب اسلامی آشنا کند.
وی یادآور شد: نباید از تاریخ کشور غفلت کنیم، تاریخ تمدنی‌ ما ارزشمند است، دیگران از هیچ برای خود تمدن می‌سازند اما ما در استفاده از دستاوردهای موجودمان کوتاهی می‌کنیم.
در ادامه رضا قریبی، مدیر پروژه نرم‌افزار تاریخ معاصر اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های مؤسسه در سال‌های گذشته این بود که چگونه بتواند دانش تاریخی کشور را به نسل امروز منتقل کند تا تجربه‌ نسل امروزمان نسبت به نسل گذشته بیشتر شود.
وی افزود: تجربیات زیادی در 200 سال گذشته مانند تجربیات تلخ و شیرین در تاریخ کشور موجود است که بخشی از آن به صورت مکتوب و بخشی سینه به سینه منتقل شده است. در بخش دوم بیشتر مباحثی که در حوزه تاریخ معاصر مطرح شده موضوعات سیاسی است.
قریبی بیان کرد: ما به واسطه این نرم‌افزار تلاش کردیم تا مباحث موجود را به صورت جذاب، روان و کم حجم در اختیار اقشار مختلف جامعه قرار دهیم چرا که بهترین فضای ارائه در این حوزه می‌تواند فضای مجازی باشد.
وی بیان کرد: ارائه عکس بر صحنه‌های منحصر به مؤسسات مطالعات تاریخ معاصر، ارائه مجموعه مقالات، ارائه 750 دقیقه مصاحبه اختصاصی با کارشناسان تاریخ، ارائه فیلم تاریخ معاصر، ارائه سریال‌های تاریخی، نمایشگاه عکس سند، نصب آسان و بدون قفل از جمله ویژگی‌های این نرم‌افزار به شمار می‌رود.
قریبی بیان کرد: تمام تلاش‌مان این بود که با بالا بردن کیفیت عکس و سند، مطالعه در کمترین زمان را برای کاربران تسهیل کنیم و این موضوعات تاریخی را ترویج دهیم تا به نسل امروز منتقل شود چرا که وظیفه ما است که تا مباحث تاریخی را در اختیار نسل جوان قرار دهیم.
وی افزود: هر کسی به اندازه وسع خود باید تلاش کند تا این کشور به دست اجانب نیفتد تجربه جنگ جهانی اول و دوم، قرارداد 1907، 1915،  اشغال ایران را نباید فراموش کنیم و باید بدانیم از نظر منابع انسانی و طبیعی منافع زیادی دارد.
در ادامه یعقوب توکلی، معاون مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران و کارشناس تاریخ معاصر با اشاره به سبک زندگی انقلابی اظهار کرد: آنچه که ما الان به عنوان انقلاب اسلامی و تحولات مختلف مربوط جامعه در دسترس داریم و این زندگی محصول مجمو‌عه‌ای از تلاش کسانی است که در جامعه انقلابیون شناخته شده‌اند.
وی بیان کرد: فرد انقلابی کسی است که خواسته‌ای را مطالبه می‌کند که بقیه جامعه در طلب آن هستند و برای آن نمی‌توانند دست به انقلاب بزند در جوامع انقلابی همیشه اقلیتی شکل می‌گیرد که استقلالی برای کشور و مردمش می‌خواهد که مدرس، امام خمینی(ره)، میرزا کوچک خان جنگلی و ماندلا نمونه بارز این مهم هستند.
توکلی یادآور شد: انسان انقلابی برای آزادی مردمش آزادی خود و آسایش زندگی‌اش را در کف فداکاری می‌گذارد و برای انجام این فداکاری از مردمش طلبکار نیست و معامله نمی‌کند که اگر این‌طور باشد نام او کودتاچی خواهد بود.
وی بیان کرد: در عصر ما و در دوره حیاتمان مردانی متولد شده‌اند و زندگی‌ کرده‌اند که برای دوره طولانی حاضر شدند بدون توقف از حق، زندگی، جان شیرین و جوانی خود بگذرند.
توکلی افزود: زندگی انقلابی در ایران یک واقعیت است که در حال تداوم بوده و با شرایطی که هم اکنون در کشور و منطقه داریم جز با احساس انقلابی و فداکاری مؤمنانه برای دفاع از کشور نمی‌توانیم خطر را از وطن دور کنیم.
در پایان رنجبریان، رئیس فرهنگسرای شفق تولید نرم‌افزارهای این‌چنینی را سبب آشنایی نسل جوان با دوران انقلاب دانست و گفت: این نرم‌افزار با توجه به پیشرفت تکنولوژی مورد استقبال و بهره‌مندی اقشار مختلف جامعه قرار خواهد گرفت و امیدواریم شاهد پژوهش‌های بیشتر در حوزه تاریخ معاصر باشیم.

captcha