کد خبر: 1371224
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۱

حامیان ریاض در پاریس دست‌ به قلم شدند: عربستان از تروریسم حمایت نمی‌کند!

گروه بین‌الملل: در‌حالی‌که همه رسانه‌های جهان به حمایت مالی و تسلیحاتی نیروهای سلفی سوریه توسط سعودی‌ها اذعان دارند، هفته‌نامه «لوپوئن» فرانسه، به عنوان حامی فرانسوآ اولاند، این مسئله را «ادعای بی‌اساس» و «تهمت به پادشاهی عربستان» خواند!

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، هفته‌نامه «لوپوئن» که بیشتر حامی جریان «لیبرال» فرانسه است، در پایگاه اینترنتی خود با انتشار مقاله‌ای با عنوان «نه! عربستان از القاعده حمایت مالی نمی‌کند» به تمجید پادشاه سعودی و تقدیر از اقدامات رئیس‌جمهور فرانسه برای گسترش روابط با ریاض پرداخت.


در ابتدای این مقاله، نویسنده با بیان این‌که "این تفکر در میان فرانسوی‌ها بسیار رایج است که عربستان از تروریسم در سوریه حمایت می‌کند"؛ این مسئله را به‌طور کامل ساختگی می‌‌خواند و می‌نویسد: "به دلیل وجود این تفکر، انتقادها از تلاش اولاند برای گسترش روابط با عربستان نیز به اوج رسیده است و مردم، رئیس‌جمهور فرانسه را بیش از حد حامی سعودی‌ها می‌دانند".


وی ادامه می‌دهد: به عقیده مردم، حکومت ثروتمند سعودی از شورشیان برای سرنگون کردن بشار اسد، حمایت مالی می‌کند و بدین ترتیب، فرانسه نیز به دلیل داشتن روابط نزدیک با ریاض، در این حمایت‌ها از «جهادی‌های خارجی» شریک است و به دنبال این استدلال، این سؤال را نیز مطرح می‌کنند که الیزه چگونه ممکن است از گروه‌هایی حمایت کند که علیه نیروهای نظامی فرانسه در جمهوری مالی می‌جنگند؟


در ادامه این مقاله، نویسنده بدون اشاره به اسناد غیرقابل انکاری که درباره حمایت وهابیون از سلفی‌های سوریه وجود دارد، تاکید می‌کند که مردم درباره پادشاه عربستان «قضاوت نادرست» می‌کنند چراکه "وی تصمیم گرفته است که هر شهروند سعودی را که به هر صورت از گروه‌های افراط‌گرا در سوریه حمایت می‌کند، به شدت مجازات کند و این مجازات‌ها از پنج تا 30 سال حبس را شامل می‌شود".


به عقیده نویسنده، عربستان که از سال 1990 به بعد، خود هدف حملات تروریستی القاعده بوده است، اکنون نمی‌تواند از چنین گروهی حمایت کند؛ البته پس از آغاز جنگ در سوریه، گروه‌های حقوق بشری در عربستان برای حمایت از آسیب‌دیدگان این درگیری‌ها و آوارگان، کمپین‌های جمع‌آوری کمک‌های مالی ترتیب دادند و این به‌‌هیچ‌وجه ارتباطی با حمایت مالی از القاعده یا گروه‌های جهادی ندارد.


البته نکته جالب در این مقاله این است که نویسنده ضمن رد سخنان «ماتیو گیدر»، استاد علوم اسلامی دانشگاه «تولوز» می‌نویسد: "به عقیده ماتیو گیدر، ثروتمندان کشورهای حوزه خلیج‌فارس به‌ویژه شاهزاده‌های سعودی علاقه بسیاری به ایجاد یک «حکومت اسلامی مبتنی بر خلافت» و برقراری شریعت در سوریه دارند و به‌طور قطع، پول‌های جمع‌آوری‌شده به‌ قصد کمک به غیرنطامیان به سوریه ارسال نمی‌شود بلکه صرف خرید سلاح برای سلفی‌ها می‌شود".


در پایان این مقاله، روزنامه‌نگار فرانسوی با تاکید بر این‌که عربستان فقط از گروه‌های «میانه‌رو» در سوریه حمایت می‌کند، توضیح می‌دهد: "با فشار عربستان سعودی، گروه‌های مخالف میانه‌رو از ابتدای سال‌ جاری میلادی، فراخوانی صادر و انقلاب دوم را به راه انداختند تا با جنایات تکفیری‌های دولت اسلامی عراق و بلاد شام(داعش) مقابله کنند".


البته این مقاله، گروه «جبهه اسلامی» سوریه را یک گروه میانه‌رو می‌خواند و حمایت عربستان از این گروهک تروریستی را روشی برای جلوگیری از پیروزی بشار اسد با همکاری حزب‌الله و ایران برمی‌شمارد در حالی‌که جبهه اسلامی گروهی متشکل از ائتلاف گروه‌های سلفی شامل «گردان التوحید»، یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های تروریستی مسلح در شهر حلب، در شمال سوریه، «جنبش آزادگان شام»، «سپاه الاسلام»،«گردان صقور الشام» ، «گردان الحق» و «گردان‌های انصار الشام» و «جبهه اسلامی کُردها» است.


یادآور می‌شود، فرانسوآ اولاند، رئیس‌جمهور فرانسه اواخر سال 2013 میلادی عازم ریاض شد و با مقامات عربستان درباره گسترش روابط تجاری و سیاسی به توافق رسید. در همین دیدار بود که ریاض کمکی چند میلیون دلاری برای کمک به ارتش لبنان به‌ شرط خرید سلاح از فرانسه را به تصویب رساند و این نشان‌گر تلاش سعودی‌ها برای خلع سلاح حزب‌الله و به‌ تبع آن، رؤیای تضعیف ایران در خاورمیانه بود.

captcha