کاظم یزدانی، رئیس سازمان ورزش بسیج کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: نهادینه کردن شاخصههای ارزشمند فرهنگی که با باورها و آداب و سنن مردم همخوانی داشته باشد در کنار فعالیتهای ورزشی اثر بخشتر از سایر حوزههایی است که یک فعالیت فرهنگی را بهطور مستقیم و بدون دخالت ابزار ترغیبکنندهای چون ورزش به کار گیریم.
وی افزود: شالوده و بنیان ورزش با معیارهای اخلاقی و روحیه جوانمردی و آزادگی مرتبط است و پرداختن به ورزش ارزشی و سالم، نمادی از اعتقادات دینی و استفاده از آموزههای دینی از سوی ورزشکاران است.
یزدانی خاطر نشان کرد: اخلاق از مهمترین مباحثی است که خداوند متعال پس از خلقت بشر با برگزیدن هزاران پیامبر سعی در نهادینه کردن آن در اجتماع داشته است و ورزشکاران هم که به عنوان یک الگو برای آحاد جامعه هستند باید در همه امور خود از این آموزهها کمال استفاده را ببرند.
ورزشکاران اخلاق و ارزشهای انسانی را مد نظر قرار دهند
رئیس سازمان ورزش بسیج کشور در ادامه تصریح کرد: در جامعهای که همه مردم و مسئولان به دنبال حرکت در مسیر اهداف متعالی دین مبین اسلام هستند باید در هر فعالیت اجتماعی مانند ورزش و هنر و سیاست، اخلاق و ارزشهای والای انسانی را مد نظر قرار دهند.
تفریق اخلاق از دستاوردهای جامعه ورزشی؛ ترویج منیتها
به گفته یزدانی همه دستاوردهایی که توسط جامعه ورزش بدست میآید اگر مبتنی بر اخلاق و ارزشهای دینی و فرهنگی نباشد، در واقع جز ترویج منیتها و هواهای نفسانی بشر نیست.
ورزشکاران مبشر اخلاق و شاخصههای فرهنگی و دینی
وی گسترش و بکارگیری اخلاق و رفتار حسنه از سوی ورزشکاران را امری ضروری خواند و گفت: ورزشکاران که به عنوان یک الگو در جامعه، مبشر اخلاق و شاخصههای فرهنگی و دینی هستند اگر در عمل به این معیارها آراسته نباشند هیچگاه الگوی خوبی در جامعه نخواهند بود و نتوانستهاند وظیفه اجتماعی و دینی خود را به شکل مناسب و شایسته انجام دهند.
یزدانی یکی دیگر از مواردی که میبایست از سوی جامعه ورزشی کشور مد نظر قرار گیرد، اولویت دادن به اخلاق در حوزه قهرمانپروری دانست و اظهار کرد: متاسفانه گاهی مشاهده میشود که جامعه ورزشی کشور اخلاق و معرفتهای والای انسانی و اسلامی را فدای کسب مقام کرده و کسب مقام را ارجحتر از هر موردی قلمداد میکنند که این امر جای تاسف را برای ورزش کشوری اسلامی دارد.
رئیس سازمان ورزش بسیج کشور کار فرهنگی در حوزه جونان و ورزشکاران را فعالیتی حساس و فرابخشی ارزیابی کرد و تاکید کرد: ترویج فرهنگهای متعالی در ورزش متوجه همه ارکان نظام اسلامی بوده و واگذاری صرف این فعالیت حساس و گسترده به یک نهاد مانند جامعه ورزش کارایی چندانی ندارد.