به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، بیبیسادات رضی بهابادی، پژوهشگر و مؤلف توانای علوم و معارف قرآن، در سال 1348 در خانوادهای مذهبی در بهاباد یزد متولد شد، نام پدر وی، سیدحسین است که در کسوت روحانیت، علمپرور و بسیار علاقهمند به تاریخ، شعر و ادبیات است و با کمال افتخار امرار معاششان از کشاورزی است.
وی تحصیلات خود را تا پایان متوسطه در زادگاهش گذرانده و از همان دوران کودکی با قرآن مأنوس بوده و همواره در مسابقات قرآن و نهجالبلاغه مدارس و شهرستان رتبه اول را کسب کرده است، همچنین از سال 1366 تحصیلات دانشگاهی خود را آغاز کرده و در سال 1377، دکترای خود را در رشته علوم قرآن و حدیث از دانشگاه تهران اخذ کرده است.
رضی بهابادی در سال 1368 رتبه اول کشوری را در مسابقات مفاهیم قرآن دانشجویان و رتبه دوم کشوری را در مسابقات احکام دانشجویان کسب کرده و از سال 1378 به عنوان عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا(س) به تدریس دروس تفسیر قرآن، علوم قرآن، مقایسه قرآن و عهدین و... مشغول است.
این بانوی قرآنپژوه در گفتوگو با ایکنا در رابطه با فعالیتهای خود در زمینه ترویج آموزههای قرآنی، گفت: اینجانب از سال 1382 تا 1390، جلسات هفتگی تفسیر قرآن را در منزل خود در کرج برگزار میکردم و همچنین از سال 1377 تا کنون برگزاری جلسات سخنرانی و پرسش و پاسخ با محوریت قرآن و تفسیر را به صورت پراکنده در مدارس، پایگاههای بسیج و محافل خانگی شهرستان بهاباد را برعهده داشتهام.
وی در رابطه با مدارک تحصیلی خود، افزود: مدرک کارشناسی خود را در رشته دبیری الهیات از دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1369، مدرک کارشناسی ارشد در رشته علوم قرآن و حدیث را از دانشگاه تهران در سال 1372 و مدرک دکترای علوم قرآن و حدیث را از دانشگاه تهران در سال 1377 با ارائه پایاننامه با موضوع تصحیح نسخه خطی ایضاح مخالفة السنة لنص الکتاب و السنة از علامه حلی، دریافت کردم.
آموزش قرآن در مراکز آموزش عالی؛ فعالیت عمده این بانوی قرآنپژوه
رضی بهابادی با اشاره به سوابق خدمات دانشگاهی و غیردانشگاهی خود، عنوان کرد: عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث از سال 1378 تا کنون در دانشگاه الزهرا(س)، مدیرگروه علوم قرآن و حدیث از سال 1384 تا 1386 در دانشگاه الزهرا(س)، مدیر پژوهش دانشکده الهیات از سال 1378 تا 1388 در دانشگاه الزهرا(س)، سرپرست دبیرخانه هیئت جذب اعضای هیئت علمی از سال 1388 تا تیرماه 1390، استاد مشاور دانشجویان شاهد از سال 1379 تا 1390، مشاور رئیس دانشگاه در امور ایثارگران از سال 1389 تا 1390 از سوی دانشگاه الزهرا(س) و همکاری با واحد تحقیقات دانشگاه امام صادق(ع)، بخشی از فعالیتهای اینجانب در دانشگاهها بوده است.
وی بیان کرد: نگرشی نوین بر تاریخ و علوم قرآن و تصحیح نسخه خطی ایضاح مخالفة السنة لنص الکتاب و السنة از علامه حلی، کتابهای تألیفی اینجانب بوده است.
این بانوی قرآنپژوه به مقالاتی که در زمینه علوم قرآن وحدیث ارائه کرده است، اشاره کرد و گفت: از جمله این مقالات میتوان به بررسی روش تفسیر علامه حلی در ایضاح مخالفة السنة با تاکید بر نسخههای خطی ایضاح، عصمت حضرت محمد(ص) در قرآن، معرفی ترجمههای معاصر و امروزین قرآن کریم از الهی قمشهای تا خرمشاهی، ترجمه و نقد مدخل بسمله در دائرةالمعارف قرآن، مروری بر تاریخ اختیار در قرائات و ضوابط آن و بررسی همسانانگاری علم و ایمان از دیدگاه قرآن اشاره کرد.
وی عنوان کرد: گونهشناسی روایات تفسیری امام موسی کاظم(ع)، خبر دادن از غیب در قرآن وعهد عتیق، عوامل سلام ولعن در قرآن کریم، آموزههای خاص عهد عتیق در باب نبوت در مقایسه با قرآن، افزایشپذیری ایمان با تأکید بر چیستی آن از دیدگاه قرآن و مدخل ازمداخل جلد هفتم فرهنگنامه قرآن، از دیگر مقالاتی است که تاکنون توسط اینجانب ارائه شده است.
رضی بهابادی موضوعات قرآنی، تفسیر، واژهشناسی، مباحث تطبیقی قرآنی، کلامی، مباحث تطبیقی قرآن و عهدین را از جمله موضوعات تحقیقاتی مورد علاقه خود عنوان کرد و گفت: اینجانب به عنوان پژوهشگر برتر گروه در سالهای 1386،1388،1391 شناخته شدهام و در سال 1388 تا 1389 بهعنوان عضو حلقه علمی کرسی نظریهپردازی، نقد و مناظره علوم قرآن بودهام.
برگزاری جلسات تفسیر قرآن در سطح شهرستانها
وی با اشاره به این که غیر از پایاننامهها و مقالات علمی و پژوهشی، راهنمایی دانشجویان را در رسالههای کارشناسی ارشد بر عهده داشتهام و تدریس را ادامه میدهم، اظهار کرد: فعالیتهای متفرقه اینجانب شامل برگزاری جلسات تفسیر قرآن و جلسات پرسش و پاسخ دینی است که در مناسبتها در سطح شهرستانهای بهاباد و کرج برگزار میشود.
این بانوی قرآنپژوه با اشاره به توسعه فعالیتهای قرآنی در جامعه، افزود: خوشبختانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، روز به روز بر غنای قرآنی افزوده میشود و باید زمینه آشنایی با قرآن در تمامی سطوح از جمله قرائت، فهم و عمل به قرآن فراهم شود و همانطور که به ورزش اهمیت داده میشود، باید در زمینه علوم قرآنی نیز سرمایهگذاری شود.
توجه به نقش تأثیرگذار بانوان در زمینه تربیت دینی و قرآنی اعضای جامعه
وی با مثبت ارزیابی کردن همایشهای قرآنی، عنوان کرد: با توجه به نقش تأثیرگذار بانوان در زمینه تربیت دینی و قرآنی اعضای جامعه، این موضوعات باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و شخصیت زن از دیدگاه قرآن، پاسخ به شبهات مربوط به زنان و از همه مهمتر، ارزش و اهمیت مادی تربیت فرزند در این همایشها مورد بررسی قرار گیرد.
رضی بهابادی در رابطه با مباحث مهمی که نیاز به پرداختن دارد، گفت: سبک زندگی از جمله مباحثی است که باید آسیبشناسی شود که چرا امروزه سبک زندگی غربی رواج یافته است و باید زمینهای فراهم شود تا مادران به سبک زندگی قرآنی توجه کنند، در این زمینه لازم است، مؤلفههای سبک زندگی قرآنی از قرآن استخراج شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: باید در کنار برگزاری جلسات قرآن که قطعاً ضروری است بهعنوان اولین گام به آموزش مفاهیم قرآن بیشتر توجه شود و در مدارس و دانشگاهها، زمینه انس با قرآن فراهم شود، زیرا آشنایی با قرآن ما را در مقابل جنگ نرم پیروز میکند و در این زمینهها باید هزینه شود و محققانی برای تحقیق در زمینه علوم قرآنی به ویژه مسائل کاربردی تربیت شوند، همچنین پیشگامان در این زمینه باید تشویق شوند.