کد خبر: 1378450
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۷:۳۳
سعید رحمانی:

قاریان جوان از تلاوت‌های اصیل دور نشوند

گروه فعالیت‌های قرآنی: قاری بین‌المللی کشور در حاشیه مسابقات سراسری قرآن در شیراز با بیان اینکه فاصله‌ها از تلاوت اصیل زیاد است، به قاریان جوان حاضر در این مسابقات توصیه کرد در تلاوت‌های خود تلاوت اصیل را بیشتر مورد توجه قرار دهند.

سعید رحمانی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اینکه برای رصد کردن تلاوت‌های قاریان به شیراز آمده است، گفت: از طرف شورای عالی قرآن برای رصد کردن کلی مسابقات و استعدادیابی و انتقال برخی اطلاعات به کمیته فنی مسابقات مأموریت پیدا کرده‌ام.

کیفیت مسابقات قرآن را نباید با افزایش یا کاهش آمار مقایسه کرد

وی در مورد کیفیت مسابقات سراسری قرآن اظهار کرد: مسابقات قرآن را نمی‌توان به صورت خام و تنها با یک بخش مورد سنجش قرار داد، در برخی مواقع دیده شده است که کیفیت مسابقات با مواردی هم‌چون استقبال مردم از مسابقات یا بالا رفتن تعداد شرکت‌کنندگان سنجیده می‌شود، اگر در این سنجش‌ها ملاک‌ها علمی نباشد، چه بسا نتیجه‌ای که گرفته می‌شود، صحیح نباشد.
رحمانی تصریح کرد: باید به جای آمارهایی که اعلام می‌شود و معمولاً در آن بر تعداد تأکید بسیار زیادی می‌شود، بیشتر بر موارد کیفی غیر آماری تکیه کرد و یا اگر بر آمار تأکید داریم به گونه‌ای آن را ارائه دهیم که همراه با تمام مستندات و قابل دفاع باشد و جای هیچ شک و شبهه‌ای در ذهن مخاطب باقی نگذارد.
این قاری بین‌المللی با اشاره به اینکه افزایش یا کاهش تعداد شرکت‌کنندگان در مسابقات قرآن نباید مهم‌ترین سند افزایش کیفیت تلقی شود، گفت: برای در نظر گرفتن رشد کیفی هر مسابقه‌ای باید بخش‌هایی غیر از رشد کمی را در نظر گرفت.

رشد چشمگیر استان‌های مختلف در زمینه تلاوت
رحمانی ضمن بیان اینکه در این مسابقات و تا پایان مرحله مقدماتی تلاوت‌ها خوب بوده است، افزود: در زمینه تلاوت و استعدادهای تلاوت، نقاط بسیار مثبت و قابل اتکایی را در تمامی استان‌های کشور داریم، ظرفیت‌هایی در برخی استان‌ها وجود دارد که بسیاری حتی فکر نمی‌کردند چنین استانی به این رشد کیفی برسد.
وی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت جوان ایرانی، راه خیلی زیادی برای رسیدن به هدف نهایی پیش‌رو داریم، البته تاکنون راه زیادی از رسیدن به هدف را طی کرده‌ایم، اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم و مسئولان و سرمایه‌گذاران در این زمینه نباید نسبت به هیچ کدام از این دو موضوع غفلت کنند، مسئولان نباید نسبت به گذشته یأس داشته باشند و نه اینکه دستاوردها را تکمیل شده بدانند و در همان نقطه توقف کنند.
رحمانی در ادامه اظهار کرد: باید از عوامل به وجود آورنده این امکانات که باعث شده تا به این درجه از توانمندی برسیم، تشکر کرد که به طور یقین در رأس آن معمار اصلی انقلاب اسلامی حضرت امام(ره) و معمار اصلی قرآن در کشور یعنی مقام معظم رهبری قرار دارند و در قبال حمایت‌های این بزرگان باید به عنوان فعالان قرآنی تلاش خود در این مسیر بسیار بیشتر کنیم.

توصیه به قاریان جوان حاضر در مسابقات
این قاری بین‌المللی در ادامه توصیه‌ای به قاریان جوان و کم تجربه‌تری که ممکن است در این دوره از مسابقات بدون کسب رتبه به شهر خود بازگردند، داشت و گفت: قاریان جوان باید با امید و تلاش بیشتر برای ارتقاء سطح تلاوت خود نهایت تلاش را برای ارتقای کلی سطح تلاوت در کشور به کار گیرند؛ در زمینه فن تلاوت قرآن کریم شاهد پیشرفت‌های بسیار زیادی بوده‌ایم، اما به نظر می‌رسد که در بخشی از این پیشرفت‌ها مواردی به عنوان حلقه‌های مفقوده گم شده است.
وی پردازش به تلاوت‌های اصیل در تلاوت‌های این دوره از مسابقات را یکی از حلقه‌های مفقوده تلاوت قاریان عنوان کرد و افزود: در زمینه تلاوت‌های اصیل قدری دچار عقب‌نشینی شده‌ایم که این امر باید مورد بررسی قرار بگیرد و دیده شود که آیا دلیل این کار به نوع مسابقات یا نوع محافلی که در سطح کشور برگزار می‌شود، باز می‌گردد.
رحمانی تصریح کرد: به نظر می‌آید فاصله گرفتن از تلاوت‌های اصیل که با شنونده ارتباط برقرار می‌کند و مفاهیم را به مستمع منتقل می‌کند، بسیار خطرناک است؛ تلاوت اصیل باید تلاوتی باشد که شخص سالیان سال با شنیدن یک تلاوت خسته نشود، معمولاً در سال‌های اخیر قاریان ما با تلاوت‌هایی که در همان لحظه تغییراتی را در مجلس ایجاد می‌کند و تحولات آنی در مجالس ایجاد می‌کند، بیشتر توجه دارند و این امر در سال‌های اخیر بیشتر مورد نظر قرار گرفته است.
این قاری بین‌المللی با بیان اینکه گرایش به این امر چندان جالب نخواهد بود، گفت: به گونه‌ای باید قرآن تلاوت شود که این تلاوت چه در مسابقات و چه در محافل برای سال‌های بعد هم شنیدنی باشد و شنیدن چندین و چند باره این تلاوت برای مستمع لذت‌بخش باشد و از آن نکته برداشت شود؛ ما برای رسیدن به این نقطه فاصله بسیار زیادی داریم.

مسابقات قرآن زمینه‌ساز موج بزرگ قرآنی شدن عموم مردم
وی در پایان تصریح کرد: امیدوارم حرکت قرآنی کشور محدود به مسابقات قرآنی نشود، البته در مورد برگزاری مسابقات و مخاطبان آن بحث‌های بسیار زیادی وجود دارد، اما امیدواریم در هر صورت فضایی که مسابقات قرآنی در کشور ایجاد می‌کند، زمینه‌ای باشد برای ایجاد موج بزرگی که عموم مردم را درگیر فعالیت‌های قرآنی کند.

captcha