کد خبر: 1381058
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۰

ظهور نبوغ قرآن در علم‌الهدی/ گزارش ایکنا از خاطرات دکتر هفت ساله + فیلم

گروه چهره‌ها: سیدمحمدحسین طباطبایی معروف به علم‌الهدی هم‌اکنون جوان ۲۳ ساله‌ای که نابغه بودن وی از سال‌های نه چندان دور مشهود است که با ظهور نبوغ وی، نهضت حفظ قرآن با جنبشی شتابنده حرکت کرد.

نامی آشنا دارد، از دیرباز تاکنون نهضتی که بر جا گذاشته توانسته همگان را به خود جلب کند؛ سال‌های زیادی از ظهور نبوغ او نمی‌گذرد، خردسالان بسیاری در این عرصه گام نهادند امّا اولین کسی که توانست در سن 5 سالگی حافظ کل قرآن کریم شود، او بود.
سیدمحمدحسین طباطبایی معروف به علم‌الهدی جوان 23 ساله‌ای است که با همیاری پدر و مادرش توانست پا در عرصه قرآن بگذارد و چشم‌ها را به خود خیره کند؛ پس از او نهضت حفظ قرآن با جنبشی شتابنده حرکت کرد و طرح «حفظ قرآن به روش اشاره» ابداع شد.

روش اشاره که از ابداعات پدر محمدحسین بود، جهت ایجاد فضای انس با قرآن برای خردسالان مورد استقبال عموم قرار گرفت؛ علم‌الهدی در هر پرسشی که از او می‌شد با آیه‌ای مرتبط پاسخ می‌داد و چون خردسال بود، همگان را حیرت‌زده می‌کرد.

علم‌الهدی متولد 1369 شهر مقّدس قم است؛ پیش از تولد محمدحسین پدر و مادرش حافظ کل قرآن و مدرس بودند، او از همان اوان کودکی در کلاس‌های والدینش با معارف الهی آشنا شد.

براین اساس او را در کلاس‌هایی که تدریس آن را بر عهده داشتند، می‌بردند؛ محمدحسین از همان ابتداء شوق به یادگیری قرآن داشت و هنگام قرائت و مرور آیات قرآن توسط مادر و پدر در کلاس‌های آموزشی، به تدریج آیات قرآن را حفظ می‌کرد.
به گفته علم‌الهدی، زمانیکه تنها 2 سال و نیم داشته همراه با پدر و مادر به کلاس‌های آموزش قرآن کریم می‌رفته و چون فضای کوچک وجود داشته، حین تکرار قرآن‌آموزان به حفظ قرآن مشغول بازی بوده و همین امر موجب ایجاد علاقه در وی شده است.

وی در رابطه با یادگیری حفظ قرآن کریم اظهار کرد: تکرار مکرر قرآن‌آموزان کلاس‌های آموزشی پدر و مادرم، ناخودآگاه باعث شد تا من هم در کنار بازی‌های کودکانه حافظ قرآن شوم؛ از این رو پس از مدتی توانستم بسیاری از سوره‌ها را از این طریق حفظ کنم.

محمدحسین معتقد است که خردسالان با حمایت والدینشان می‌توانند در مسیر انس با قرآن گام‌های سازنده‌ای بردارند که این مهم برای او به‌صورت چشم‌گیری اجرایی شد؛ وی در حالیکه تنها 5 سال داشت توانست حافظ کل قرآن شود که این موفقیت تنها با عملکرد خانواده قرآنی او بوده است.

خاطره‌ علم‌الهدی از طرح پرسش و پاسخ حفظ قرآن کریم
علم‌الهدی با ذکر خاطراتی در رابطه با پرسش و پاسخ توسط اساتید، روحانیون و همچنین بستگان نزدیک در حیطه حفظ و مفاهیم قرآن می‌گوید: یک روز که عمویم در منزل ما حاضر شدند، به‌صورت اتفاقی خواستار طرح پرسش و پاسخ از اعضای خانواده و بالاخص من شدند؛ با توجه به ممانعت‌های پدرم به دلیل سن کم، بالاخره به سؤالات عمویم پاسخ دادم و از آنجا بود که والدینم متوجه شدند من استعداد لازم را دارم.

با توجه به وجود محیط قرآنی در خانواده محمدحسین، آشنا شدن او با مضامین قرآنی از این طریق صورت گرفت؛ وی در آن زمان دارای سواد خواندن و نوشتن نبود که توانست با روشی که پدرش ابداع کرده بود، حافظ کل قرآن شود.
وی از طریق حفظ قرآن با روش اشاره، در سن 4  سالگی علاوه بر حفظ قرآن توانست خواندن و نوشتن حروف عربی و فارسی را یاد گیرد.


به گفته وی، برنامه‌هایی که از سوی پدر در محیط خانواده اداره می‌شد، آموزش احادیث اصول کافی، اشعار منتخب گلستان سعدی، اشعار محتشم کاشانی و خطبه حضرت زهرا(س) بود؛ بدین دلیل که بنده خردسال بودم و اگر تنها به کار قرآن می‌پرداختم، به‌طورقطع دچار یکنواختی می‌شدم و نمی‌توانستم این کار را به سرعت و دقت کامل پیش ببرم.

حفظ قرآن در طول روز به‌مدت یک ساعت و نیم
محمدحسین در رابطه با زمان اختصاصی جهت حفظ قرآن کریم در محیط خانواده مطرح کرد: هر روز، یک ساعت و نیم را به حفظ قرآن در کنار پدرم بودم و در کنار این مهم به مرور محفوظات با راهنمایی مادرم می‌پرداختم.


وی در سن 5 سالگی با اولین معلم خود که پدرش است، توانست حافظ کل قرآن شود و در سال 1377 موفق‌ به‌ اخذ درجه‌ دکتری‌ از انگلستان‌ شد؛ همچنین پس‌ از پشت‌ سرنهادن‌ امتحانات‌ ویژه‌ دکتری‌ تخصصی‌ در پنج‌ موضوع‌ حفظ کل‌ آیات‌ قرآن‌ با ترجمه‌، بیان‌ موضوعی‌ آیات‌ قرآن، تفسیر و توضیح‌ آیات‌ بوسیله‌ دیگر آیات‌ قرآن‌، مکالمه‌ بوسیله‌ آیات‌ قرآن‌ و روش‌ بیان‌ قرآن‌ براساس‌ شیوه‌ اشاره‌ با رتبه ممتاز حائز دریافت مدرک‌ دکتری‌ در رشته‌ علوم‌ قرآنی‌ شد.
به ازای حفظ هر سوره از قرآن یک جایزه
از دیگر خاطرات زمان خردسالی علم‌الهدی می‌توان به تعیین جایزه جهت حفظ قرآن کریم اشاره کرد؛ بنابر اظهارات وی به هنگام حفظ هر سوره از قرآن جایزه‌ای از پدر و مادر دریافت می‌کرد که تحقق این مهم منجر به ایجاد انگیزه در وی می‌شد.

هدیه حفظ هر سوره از قرآن به حضرت معصومه(س)
والدین این حافظ خردسال معتقدند که پس از حفظ هر سوره از قرآن کریم باید به زیارت حضرت معصومه(س) رفت و محفوظات را هدیه به روح پاک آن حضرت کرد؛ در این راستا علم‌الهدی پس از حفظ هر سوره از قرآن همراه با پدر به حرم حضرت فاطمه معصومه(س) می‌رفتند و حین قرائت آیات حفظ شده به زیارت آن حضرت می‌پرداختند.

معمم شدن محمدحسین در سال 1388

وی در سال 1388 همزمان با ولادت حضرت ثامن‌الجج(ع) به همراه 9 نفر از طلاب توسط آیت‌الله العظمی لطف‌الله صافی‌گلپایگانی ملبس به لباس مقدس روحانیت شد.


خاطره علم‌الهدی از دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی
نخستین اجرای محمدحسین طباطبایی در سن 4 سالگی به‌صورت رسمی از صدا و سیما بود که توانست همگان بالاخص جوانان را به علم و دانش خود به ویژه حفظ آیات قرآن در دوران خردسالی، جذب کند.


طی دیداری که با رهبر معظم انقلاب اسلامی داشتند، آیاتی از سوره فاطر را قرائت کردند که به گفته محمدحسین، «بهترین لحظه حفظ قرآن من در مقابل رهبر معظم انقلاب بود».
«خاطراتی از دکتر هفت‌ ساله» و «نور ولایت»
طی دوران کودکی محمدحسین، کتاب‌هایی با عناوین «خاطراتی از دکتر هفت‌ ساله» و «نور ولایت» منتشر شد که در خلال این محصولات، دیدارهای وی با علما و شخصیت‌ها، مسافرت‌ها و  سخنرانی‌‌ها، جمع‌آوری شده بود.
این حافظ قرآن کریم معتقد است که آموزش حفظ باید با استعداد خردسال هماهنگ باشد و اگر خانواده‌ای انتظار حافظ شدن فرزندان خود را دارند، لازم است تا ابتدا میزان توانمندی فرزندانشان را بسنجند.


وی در رابطه با حفظ قرآن توسط خردسالان عنوان کرد: جامعةالقرآن الکریم توصیه نمی‌کند خردسالان در سنین 5 و 6 سالگی به حفظ ترتیبی قرآن بپردازند.
علم‌الهدی معتقد است که پیش از تولد نوزاد باید صوت قرآن در خانه توسط مادر شنیده شود، در واقع سعی شود تا مادر در طول روز به قرائت قرآن بپردازد؛ از رو می‌توان فرزندی قرآنی به‌دنیا آورد اما نکته اینجاست که حفظ قرآن ویژه خردسالان از روی اجبار نباشد.
ناگفته نماند، این حافظ قرآن محدوده 10 تا 11 سال را بهترین سن برای حفظ قرآن کریم می‌داند که خانواده‌ها برای انجام این فرآیند قرآنی در ابتدا باید به تحقیق و همچنین سنجش توانمندی فرزند خود بپردازند.
دیدار علم‌الهدی از برنامه‌های مذهبی کشور تانزانیا و زنگبار در سال 1377

علم‌الهدی در مسجد خوجه‌های اثنی عشری زنگبار

اجرای حفظ قرآن توسط محمدحسین میان علماء

فعالیت‌های کنونی سیدمحمدحسین طباطبایی
علم‌الهدی در سن 10 سالگی وارد حوزه علمیه شده است و هم‌اکنون در داخل و خارج از کشور در بخش تفسیر و علوم قرآنی فعالیت مؤثری دارد؛ همچنین تدریس و تألیف کتاب‌های آموزشی همچون «حفظ اصول کافی» از جمله فعالیت‌های وی به‌شمار می‌رود.
به گفته این حافظ قرآن کتاب «حفظ اصول کافی» دارای ویژگی‌های مهمی است که برای فنون درسی جامعةالقرآن الکریم استفاده خواهد شد؛ در این کتاب 850 حدیث جمع‌آوری شده است که افراد می‌توانند در چند ماه آن را حفظ کنند.


دلایل بیان عنوان «علم‌الهدی» برای سیدمحمدحسین طباطبایی
این عنوانی بود که پدر محمدحسین برای وی انتخاب کرده است که عنوان علم‌الهدی به معنای پرچم هدایت قرار داده شده است. هم‌اکنون محمدحسین با این شهرت در جهان اسلام معروف است و همگان با شنیدن این لقب به یاد و خاطرات خردسالی وی می‌افتند.
علم‌الهدی هم‌اکنون دارای فرزندی 8 ماهه با عنوان «زهراسادات» است که برای خانواده وی آرزوی موفقیت و سربلندی داریم.

محمد ابراهیمی
|
-
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۴ - ۱۰:۰۵
0
1
فتبارک الله احسن الخالقین ....
captcha