حجتالاسلام روحالله بیگی، نماینده مردم میاندوآب، شاهیندژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، گفت: یک مدیر الهی باید غضب خداوند را پیش از همه غضبها مدنظر داشته و اطاعت او را بر همه طاعتها مقدم بدارد.
وی تأکید کرد: بهطور حتم یک مدیر اسلامی برای باقیماندن بر سر منصب خویش نباید دست به معصیت بزند، حتی اگر مافوق او بخواهد که وی خطایی مرتکب شود، نباید به چنین کاری تن در دهد؛ همچنانکه حضرت علی(ع) در این راستا میفرمایند «مطیع مافوق بودن نباید منجر به معصیت خداوند شود».
وی با اشاره به اینکه باید طبقه محروم جامعه در اولویت توجه مدیران باشد، گفت: همانطور که حضرت امیرالمؤمنان(ع) در این راستا فرمود؛ در طبقه کمدرآمد جامعه خدا را درنظر بگیرید آنان که راه چاره ندارند و از درویشان، نیازمندان و بینوایان و از بیماری برجای ماندگانند.
مدیر اسلامی باید انتقادپذیر باشد
به گفته حجتالاسلام بیگی، یک مدیر باید برای نیروها خود حق آزادی بیان و عقیده قائل شود و شایستگی شنیدن انتقادهای دلسوزانه آنها را داشته باشد چون فقدان این امر باعث شکلگیری عقدههای روانی و سپس دودستگی و تعارضات اجتماعی میشود که در نهایت نظام اسلامی را ساقط میکند.
نماینده مردم در مجلس عنوان کرد: اثر دیگر فقدان این حق طبیعی باعث توقف رشد و خلاقیت انسانها و ضایع شدن استعدادها میشود.
استفاده از تجارب کاربردی؛ ویژگی مدیر اسلامی
وی ادامه داد: از سوی دیگر مدیر اسلامی باید از تجارب دیگران استفاده کند و از ترقیات روزمره آنان به نفع خویش بهره ببرد یعنی در آبادی دنیای خود از اهل دنیا استفاده کند بدون اینکه آخرت خود را از دست دهد و از سوی دیگر ایمان خود را حفظ کند و اصول و ارزشهای اعتقادی خود را زنده نگه دارد.
حجتالاسلام بیگی به مؤلفه قاطعیت یک مدیر الهی در برابر تخلفات مسئولان رده بالا و میانه و سیاست عفو و گذشت و مدارا با عموم جامعه اشاره کرد و گفت: رعایت این امر باعث اعتماد جامعه به نظام مدیریتی و الگوپذیری از مدیران اسلامی جامعه میشود.
این نماینده مجلس در خانه ملت با تأکید بر اینکه ارتباط نزدیک یک مدیر اسلامی با مردم بسیار حائز اهمیت است، گفت: بنابراین مردم باید بتوانند بهراحتی با مدیر خود ملاقات کنند پس مدیر الهی باید در دسترس همگان و نه عدهای خاص باشد تا از آنچه که در جامعه میگذرد آگاه شود.
وی با اشاره به ضرورت اولویتبندی اشتغالات توسط یک مدیر گفت: بهطور حتم نباید زیادی کارها یک مدیر اسلامی را سردرگم سازد چون این امر از طریق برنامهریزی و تقسیم کار امکانپذیر میشود و در مواردی، کادرسازی و پرورش نیرو لازم دارد.
این نماینده مجلس افزود: در همین راستا حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) به مالک اشتر فرمود، بر سر هر یک از کارهایت مهتری از آنان بگمار که نه بزرگی کار، او را ناتوان و نه بسیاری آن وی را پریشان سازد.