ملیحهسادات موسوی، مدیر مرکز فرهنگی بانوان قرآنپژوه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه مرکز بانوان قرآنپژوه با هدف ساماندهی فعالیتهای قرآنی بانوان کشور در سال 1380 راهاندازی شده است، اظهار کرد: این مرکز قرآنی توانسته گامهای مثبت و مؤثری در ارتقای فرهنگ غنی اسلام و نهادینه کردن آموزههای اسلامی در جامعه بر دارد.
تشکیل بانک اطلاعاتی بانوان قرآنی کشور
وی در رابطه با اهم فعالیتهای مرکز بانوان قرآنپژوه عنوان کرد: این مرکز از بدو تأسیس شروع به جمعآوری اطلاعات و تشکیل بانک اطلاعاتی بانوان قرآنی کشور کرده است و توفیق آن را پیدا کرده که پس از اندکی زمینه فعالیت خود را از سطح ملی به بینالمللی ارتقاء دهد.
تهیه شناختنامه بانوان قرآنی در سراسر جهان اسلام
به گفته موسوی، مرکز فرهنگی بانوان قرآنپژوه در حال تدوین شناختنامه بانوان قرآنی در سراسر جهان اسلام است؛ همچنین از فعالیتهای مهم دیگر این مرکز میتوان به تشکیل مرکز گنجینه نور ویژه جمعآوری پایاننامهها و پژوهشهای قرآنی بانوان اشاره کرد.
وی به برگزاری همایش بانوان قرآنپژوه و اولین همایش بانوان مبلغ شهر تهران اشاره کرد و گفت: این مرکز توانسته ویژه تکریم از بانوان پیشکسوت و تجلیل از بانوان قرآنی در همه رشتههای قرآنی مدیران، مروجان، هنرمندان، پژوهشگران، قاریان، حافظان، داوران و ... همایش بانوان قرآنپژوه را در دستور کار قرار دهد.
همایش بانوان قرآنپژوه؛ زمینهای برای هماندیشی جامعه بانوان قرآنی
مدیر فرهنگی مرکز بانوان قرآنپژوه در رابطه با همایش بینالمللی بانوان قرآنپژوه مطرح کرد: این همایش قرآنی با هدف هماندیشی و گردهمایی جامعه بانوان قرآنی کشور برگزار میشود؛ ناگفته نماند این همایش فرصتی برای تبادل نظر و اندیشه بین جامعه قرآنی و شناسایی مباحث مورد نیاز پژوهشی و هنری را فراهم میکند.
بنابر اظهارات موسوی، مهمترین هدف برگزاری همایش بانوان قرآنپژوه، القای تفکر صحیح قرآنی و ترویج مباحث مورد نیاز بین بانوان قرآنپژوه است؛ علاوه بر آن معرفی بانوان شاخص و تأثیرگذار در زمینههای مختلف قرآنی زمینه برای استفاده هرچه بهتر از آنها در محافل علمی و حوزههای تخصصی خواهد بود.
وی با اشاره به کلام رسولالله(ص) در رابطه با حاملان قرآن کریم، گفت: در روایتی از پیامبر اسلام(ص) در حیطه حاملان قرآن آمده که آن حضرت میفرمایند: «حَمَلةُ القُرآنِ عُرَفاءُ اَهلِ الجَنَّةِ»، «حاملان قرآن معروفترین اهالی بهشت هستند»؛ بر این اساس مرکز فرهنگی بانوان قرآنپژوه با اجرای فعالیتهای گوناگون در زمینه بانوان و قرآن توانسته نقش آنها را در حرکتهای فرهنگی و اجتماعی پررنگ و آنها را از جایگاه خاصی برخوردار کند.
نقش بانوان قرآنی در نهاد خانواده
موسوی در رابطه با نقش بانوان قرآنی اظهار کرد: با توجه به این مطلب که بانوان نقش اساسی و مهمی در نهاد خانواده دارند، بدیهی است که اصول تربیتی و پایههای اعتقادی شاکله اولیه خود را در نهاد خانواده پیدا میکنند.
وی اضافه کرد: به وضوح روشن است که اگر بانویی در خانواده قرآنی بود، آن خانواده را میتوان خانواده قرآنی نامید؛ در واقع بانوان مبلغ و مروج عقاید خود هستند در نتیجه بانوی قرآنی افکار قرآنی خود را در اختیار همسر و فرزندان خود قرار داده و تأثیرگذاری بانوی خانواده با عنوان مادر از محوریت و مرجعیت فکری برای اعضای خانواده برخوردار است.
مدیر مرکز فرهنگی بانوان قرآنپژوه نسبت به سبک زندگی اسلامی تأکید کرد: یکی از مباحثی که امروزه در جامعه احساس میشود، ارائه سبک زندگی اسلامی است که مورد تأکید مقام معظم رهبری واقع شده است؛ بهطورکلی وقتی ما میتوانیم روش زندگی کردن در جامعه را بر مبنای تعالیم قرآن و اهلبیت(ع) قرار دهیم که افراد جامعه دارای زیربنا و پایههای تربیتی اسلامی باشند.
فرمایش پیامبر(ص) اسلام نسبت به سوره یس، قلب قرآن
موسوی به فرمایش پیامبر اکرم(ص) در رابطه با سوره یس اشاره و تصریح کرد: حضرت محمد(ص) با تأکید بر تلاوت سوره یس میفرمایند، «آنچه من آرزو دارم این است که در قلب همه افراد امتام سوره یس باشد»؛ از اینرو در حدیث فوق در مییابیم که سوره یس دارای منزلتی ممتاز و برتر است لذا لازم است به این سوره در امور آموزشی و پژوهشی و تمامی فعالیتهای قرآنی توجهی ویژه انجام گیرد تا افراد جامعه با فضائل و مناقب این سوره آشنا و از آثار و نتایج آن بهرهمند شوند.
به گفته مدیر مرکز فرهنگی بانوان قرآنپژوه سوره یس، قلب قرآن است و باید سعی شود تا در مراکز و محافل قرآنی این سوره را قلب فعالیتهای خود قرار دهند؛ باید گفت این صحیح نیست در مراکز قرآنی همه فعالیتهای قرآنی انجام گیرد و هیچ خبر و اثری از سوره مبارکه یس نباشد.
وی افزود: شایسته آن است که فضائل مناقب و آشنایی با حقایق و معارف سوره یس در صدر امور قرآنی قرار گیرد؛ مرکز فرهنگی بانوان توفیق این را داشته که بسیاری از بانوان ممتاز و شاخص عرصه پژوهش و هنر را شناسایی کند.
تجلیل از 200 بانوی قرآنی طی 10 دوره از همایش بانوان قرآنپژوه
موسوی در رابطه با همایش بانوان قرآنپژوه عنوان کرد: طی 10 دوره از همایش بانوان قرآنپژوه از حدود 200 نفر از بانوان قرآنی داخلی و خارجی برتر و ممتاز از همه رشتههای قرآنی مدیران، پژوهشگران، هنرمندان، داوران، مفسران، مربیان، قاریان، حافظان تجلیل و تکریم به عمل آمد و این گام مثبتی بود که جامعه با چهرههای قرآنی و هنر قرآنی آشنا شود.
مدیر مرکز فرهنگی بانوان قرآنپژوه به گردآوری بیشاز 15 هزار پایاننامه و پژوهش قرآنی بانوان اشاره کرد و گفت: بیشاز 15 هزار پایاننامه و پژوهش قرآنی بانوان گردآوری شده که این خود نشاندهنده حضور فعال بانوان در زمینه نشر معارف قرآنی بانوان کشور است.
گردآوری پژوهشهای قرآنی بانوان در «گنجینه نور»
موسوی معتقد است که از پایاننامهها و پژوهشهای قرآنی بانوان قرآنپژوه باید استفاده شود که این مهم در «گنجینه نور» آورده شده است تا علاقهمندان به پژوهش با رجوع به این پایگاه مشخصات کامل پایاننامهها را دریافت کنند؛ علاوه بر آن 15 صفحه آغازین پایاننامه را بهطور کامل در پایگاه «گنجینه نور» قرار داده شده که از اتمام پایاننامهها جهت تحقیقات قرآنی بهره کافی را برد.
وی با اشاره به روایتی از امیرالمؤمنین(ع) در رابطه با رشد ایمان اظهار کرد: حضرت علی(ع) میفرمایند: «بارورى و رشد ایمان با قرآن خواندن به دست مىآید»؛ بهطورکلی با اینکه حدود بیشاز 10 سال است که این فضای ارتباط با بانوان فعال قرآنی گشوده شده، احساس میشود که گامهای بلندی را در این وادی میتوان برداشت که امیدواریم با برنامهریزی در آینده و همکاری مسئولان قرآنی کشور برخی از آنها را به منصه ظهور و عمل رسانیم.
موسوی در پایان یادآور شد: لازم است تا در جای جای زندگی به قرآن عمل کنیم؛ زیرا قرآن همه مسائلی که مربوط به زندگی انسان در دنیا و آخرت برای رشد و تربیت او میشود را داراست.
شاخص انتخاب بانوان برتر قرآن پژوه چیست؟