به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه آفریقا، صادق رمضانی گلافزانی که درنشست«بررسی سنتهای مشترک نوروزی ایران وتونس» سخن می گفت با بیان این مطلب تأکید کرد: آئین نوروزی در ایران آئینی انسانی، ایرانی و اسلامی است؛ در آغاز بهارهمه چیز لباس تازه میپوشد و ایرانیان در این ایام لباس معرفت بر تن کرده و در پیشگاه عظمت الهی سر بر سجده میسایند.
نماینده فرهنگی ایران تجلی توحید، احساس نوع دوستی، صله ارحام، تعمیق محبت، پای نهادن در وادی نظم و تقوی و دوری از گناهان و هرگونه آلودگی ظاهری و باطنی را از پیامهای نوروزی خواند.
رمضانی با بیان حدیث شریف«هر روز که در آن گناهی صورت نگیرد آن روز عید است» گفت: تا زمانی که گناه بزرگ ظلم رژیم غاصب صهیونیستی وجود دارد و مظلومان فلسطینی هر روز خون پاکشان توسط این ددمنشان بر روی زمین ریخته میشود عید مفهومی حقیقی ندارد و امیدواریم به زودی با محو اسرائیل و آزادی کامل سرزمینهای اشغالی در فلسطین عید رهایی از صهیونیزم جهانی را برگزار کنیم.
در ادامه علی المکنی، از دانشجویان کارشناسی ارشد با ارائه مقالهای به علت نامگذاری نوروز اشاره کرد و گفت: نوروز روز جدید و در واقع تجدد است که معنای بنده حقیقی بودن را از آن میتوان استنباط کرد و گویی ایرانیان در این ایام به دنبال تحولی بنیادین هستند و صرفا زیبایی لباس و آرایش ظاهری ملاک عید نوروز نیست.
هاجر درمک، رئیس انجمن نوآوران جوان، در این نشست با تبریک عید نوروز به ایرانیان، این عید را عید فرهنگ و تمدن ایرانی دانست.
ناصرالصدیقی، استاد تاریخ دانشگاه «منوبه» تونس نیز با ارائه مقالهای به مشترکات عید نوروز در تونس و ایران و تقدس عدد هفت در این دو کشور اشاره کرد.
یادآور میشود، این نشست روز چهارشنبه،14 اسفند برگزار شد.