کد خبر: 1385854
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۱
عمار حکیم:

بازگرداندن اسلام به دوران طلایی خود از وظایف اندیشمندان مسلمان است

گروه بین‌الملل: رئیس مجلس اعلای عراق گفت: اندیشمندان جهان اسلام باید مسلمانان را از بن‌بست خارج کنند و جهانی را که آغازگر مدرنیته در حوزه علم و فرهنگ بود، دوباره به دوره طلایی خود بازگردانند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از محل برگزاری همایش بین‌المللی «نقش دنیای اسلام در هندسه قدرت جهانی» که امروز 20 اسفند ماه در محل سالن همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما آغاز شد، سید عمار حکیم، رئیس مجلس اعلای عراق، طی سخنانی  گفت: اسلام دین بزرگی است که منبعی عظیم همچون قرآن کریم دارد. این کتاب الهی پیام‌های روشنی درباره آینده به مسلمانان عرضه کرده است. مصلحین مسلمان از همه توان خود برای آگاه کردن مسلمانان و سوق دادن آنان به سمت عزت و افتخار استفاده کردند. تاریخ تمدن اسلامی سرشار از تحولات بزرگ در حوزه بیداری اسلامی است و قلب‌های تپینده مسلمانان را همواره به زندگی و آینده‌ای روشن امیدوار می‌کند و پیشرفت و آزادی را نوید می‌دهد. یکی از شخصیت‌های بزرگ عصر ما که بیداری اسلامی را برای امت مسلمان به ارمغان آورد امام خمینی(ره) بود.
عمار حکیم ادامه داد: در عصر حاضر جهان اسلام با بحران‌های مختلفی روبرو شده است ولی این مسلمانان هستند که با این چالش‌ها مواجه شده‌اند و نه دین اسلام. از طرفی با اینکه بیداری اسلامی در برخی کشورها روی داده ولی هنوز مسلمانان برای پذیرش این تحولات آمادگی کاملی ندارند و تنها راه‌حل، آگاه کردن امت مسلمان درباره ابعاد مختلف بیداری در حوزه سیاسی، اقتصادی، علمی و دینی است.
رئیس مجلس اعلای عراق افزود: امت مسلمان با چالش‌های خارجی زیادی مواجه است ولی خطر چالش‌های داخلی از هر خطر دیگری بیشتر است. مسلمانان پس از تثبیت جایگاه خود در خارج از کشور، به ناگاه با چالش‌های داخلی مواجه شدند که روند بیداری اسلامی را با تهدید و خطر روبرو کرد. مسلمانان که تمدن علمی در جهان را پایه‌ریزی کردند با تلاش‌های استعمار، با چالش‌های جدیدی  مواجه شدند و از دستیابی به فناوری‌های علمی محروم شدند.

وی همچنین عنوان کرد: مسلمانان کم کم به امتی مصرف‌کننده تبدیل شد. در همین راستا کشورهای اسلامی باید نهادهایی مستقل ایجاد کنند و توان و قدرت مسلمانان در زمینه‌های مختلف را به اثبات برسانند تا از تهدیدهایی که با آن مواجه است، پیروز خارج شود.

افراط‌گرایان؛ عامل اصلی ترسیم چهره‌ای خشن از اسلام

عمار حکیم بیان کرد: در صحنه جهانی، با مشکل دیگری نیز مواجه هستیم که نام افراطگرایان بر آن گذاشته شده است. این گروه‌ها سعی دارند تا چهره‌ای خشن از اسلام ارائه دهند. همچنین بسیاری از کشورهای اسلامی هنوز یک نگاه سیاسی ندارند تا بتوانند با مسائل داغ سیاسی همچون قومیت‌ها و اقلیت‌های غیرمسلمان به صورت صحیح برخورد کنند.
وی در ادامه گفت: ضروری نیست که هر حرکت اسلامی و بیداری اسلامی در مرحله نخست به پیروزی برسد بلکه باید این حرکت‌ها به صورت تجربی پیش برود و به نقطه دلخواه و مطلوب برسد. در کشورهای اسلامی باید دیدگاه‌های مختلف بررسی شوند و بیداری اسلامی با عقبگرد مواجه نشود. همچنین بیداری اسلامی باید در مسیری حرکت کند که به ایجاد درگیری‌های قومی و دینی منتهی نشود. نباید در چارچوب‌های بسته حرکت کنیم و مواضعی غیرواقعی اتخاذ کنیم. باید اندیشه‌ها، واقعیت‌ها و نگرانی‌های موجود را ببینیم و از جوانانی که پرچم اسلام را در دست گرفته و از مسلمانان حمایت می‌کنند پشتیبانی کنیم.
وی ادامه داد: برخی جوامع عربی باید پدیده‌های ظاهری که دور از تعالیم اسلامی هستند را به سمت صحیح هدایت کنند و چاله‌هایی را که در مقابل طرح پیشرفت اسلامی قرار گرفته‌اند، با اندیشه‌های ناب پر کنند. مسلمانان به جای اینکه مشغول اختلافات داخلی در کشورها باشند باید نهادهای مدنی اسلامی را پایه‌ریزی کنند.

لزوم تبیین مفهوم صحیح بیداری اسلامی به امت مسلمان
رئیس مجلس اعلای عراق عنوان کرد: از همگان می‌خواهم که مفهوم انقلاب و بیداری اسلامی را برای مردم تبیین کنند و جوامع اسلامی را که به دور از مفاهیم اصلی مانده‌اند به مسیر رشد سوق دهند.‌ جهان غرب هیچ چیزی در زمینه علمی و فرهنگی به مسلمانان نداده است بلکه مدیریت خود بر انرژی‌های کشورهای اسلامی را مستحکم‌تر کرده است. ولی باید این را بدانیم که بیداری اسلامی به وسیله حرکت‌های غربی متوقف نمی‌شود.
وی افزود: باید بر اساس تحولات جدید جهانی بیداری اسلامی را مدیریت کنیم و به سرانجامی مناسب برسانیم. عراق زودتر از دیگر کشورها به سمت بیداری اسلامی حرکت کرد و توانست حاکمیت خود را به دست آورد و نقش خوبی در زمینه مبارزه با تکفیری‌ها و داعشی‌ها ایفا کرد. ما به دنبال به وجود آوردن عدالت و تنوع قومی و دینی هستیم تا بتوانیم این عناصر را به فرصتی برای توسعه تبدیل کنیم.
رئیس مجلس اعلای عراق در پایان سخنانش گفت: مساله دیگر بحث فلسطین است که به عنوان قلب تپنده اسلام با مشکلات زیادی مواجه است. ما در جهان اسلام هیچ تصمیمی نمی‌گیریم جز اینکه به نفع ملت فلسطین و در راستای احقاق حق مشروع آنان باشد و دشمن صهیونیستی را از سرزمین‌های اشغالی خارج کند.

captcha