به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت امروز در نشست خبری روز جهانی مبارزه با سل، گفت: روز جهانی مبارزه با سل که مصادف با چهارم فروردین است و به دلیل اینکه این روز با نوروز و تعطیلات مصادف شده است کمتر مورد توجه و اطلاعرسانی قرار گرفته است.
وی افزود: برای ورود به مرحله جدیدی از مبارزه با سل در کشور همپا با کشوهای دیگر جهان نیازمند اطلاعرسانی عمومی به مردم برای مراقبتها هستیم که حضور رسانهها در این زمینه کمک فراوانی به ما و مردم خواهد کرد.
گویا خاطرنشان کرد: در سال گذشته 10 هزار و 987 بیمار مبتلا به سل از سوی کمیته مبارزه با این بیماری شناسایی و تحت درمان قرار گرفتند که از کل افراد مبتلا به سل 12 درصد آنان از کشورهای خارجی به ایران سفر کرده بودند.
طبق گفته رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت مقرر شده است تا سال 2050 بیماری سل در دنیا حذف شود یعنی به ازای هر یک میلیون جمعیت فقط 1 نفر مبتلا باشد که ما هم سعی داریم با این امر همراه و این بیماری را در کشور ریشهکن کنیم.
گویا گفت: پس از انقلاب مسئولان بهداشت این بیماری را مورد توجه قرار داده و درصدد درمان و از بین بردن آن برآمدند.
از هر 100 هزار نفر تنها 14 مورد مبتلا داریم
وی اظهار کرد: قبل از انقلاب به ازای هر 100 هزار نفر، 140 مورد بیمار مبتلا به سل داشتیم اما طبق آخرین آمار بدست آمده در حال حاضر از هر 100 هزار نفر تنها 14 مورد مبتلا داریم که باز هم زیاد است.
گویا گفت: تجهیز و راهاندازی آزمایشگاههای تخصصی این بیماری را به تعداد مطلوبی رساندهایم و اکنون 487 آزمایشگاه سل در بخش دولتی وجود دارد و 48 آزمایشگاه با قدرت تشخیصی پیشرفتهتر را در مراکز استانها راهاندازی شده است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ابراز کرد: در استانهای گرگان، مشهد، زاهدان، اصفهان، شیراز، کرمانشاه و اهواز که این بیماری از شیوع بیشتری برخوردار بودند 8 آزمایشگاه فوق پیشرفته راهاندازی شده است.
راهاندازی آزمایشگاهها برای تشخیص نوع بیماری سل
وی اظهار کرد: قبل از راهاندازی این آزمایشگاهها برای تشخیص نوع بیماری سل و داروی مصرفی آن دو ماه زمان لازم بود که پس از تجهیز این زمان به 2 ساعت کاهش یافت.
گویا در انتها شعار سال 93 را ایرانی بدون سل معرفی کرد و گفت: مردم با توکل به خدا و با همت مضاعف میتوانند مشکلات را از پیش رو بردارند به عنوان مثال دستگاههای تشخیصی پیشرفته که به تازگی وارد کشور شده است به صورت انحصاری در اختیار کشور آمریکا قرار داشت که با همت مسئولین و رایزنی با سازمان ملل دستگاهها وارد کردیم.