کد خبر: 1386866
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۰:۱۹
محمدزاده:

شاخصه‌های ملی و بین‌المللی بودن نمایشگاه قرآن باید تبیین شود

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیر رادیو قرآن اظهار کرد: پیش از برپایی نمایشگاه بین‌المللی قرآن در ماه مبارک رمضان، مسئولان مربوطه باید شاخصه‌های ملی و بین‌المللی بودن آن را تبیین کنند تا نمایشگاه با کمترین خطا و اشتباه برگزار شود.

محمدحسین محمدزاده در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره نحوه برگزاری نمایشگاه بین‌الملللی قرآن اظهار کرد: معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برپایی نمایشگاه بین‌المللی قرآن در سال جدید بهتر است که با کارشناسان زبده و مسئولان قرآنی و همچنین مسئولان بخش‌های مختلف نمایشگاه‌های سال گذشته نشست‌هایی را برگزار کند تا بتواند از تجربیات و نظرات آنها برای برپایی هر چه بهتر نمایشگاه استفاده کند.
وی با بیان اینکه فضای قرآنی که در آن محصولات قرآنی و آخرین دستاوردهای قرآنی به نمایش گذاشته می‌شود، فضای بسیار خوبی است، گفت: مسئولان برگزارکننده نمایشگاه قرآن باید شاخصه‌های یک نمایشگاه قرآن از نظر ملی و بین‌المللی را استخراج کرده و مورد بحث و بررسی قرار دهند و به این نتیجه برسند که نمایشگاه قرآن از نظر ملی و بین‌المللی باید چه شاخصه‌هایی داشته باشد که موفق شود و البته آسیب‌هایی که در سال‌های گذشته وجود داشت، نباید در دوره‌های بعد دیده شود.

بعضی اتفاقات نمایشگاه قرآن هیچ ربطی به این نمایشگاه ندارد
محمدزاده در ادامه عنوان کرد: گاهی اوقات بعضی اتفاقات و فعالیت‌ها در نمایشگاه قرآن انجام می‌شود که شاید هیچ ربطی به نمایشگاه نداشته باشد که البته انجام چنین کارهایی بیش از آنکه نفع داشته باشد، ضرر دارد.
وی با یادآوری اینکه تعیین شاخصه‌های یک نمایشگاه قرآنی پیش از برپایی نمایشگاه قرآن ضرورت دارد، افزود: در تعیین شاخصه‌های بین‌المللی باید به این نکات توجه شود که هر چیزی، یک نمایشگاه را بین‌المللی نمی‌کند و صرف اینکه یک تابلو از هنرمندان سایر کشورها در نمایشگاه نصب شود و یا میهمانان خارجی از نمایشگاه بازدید کنند، این نمایشگاه را بین‌المللی نمی‌کند و باید به طور دقیق مشخص شود که شاخصه‌های بین‌المللی شدن چیست تا نمایشگاه با کمترین خطا و اشتباه برگزار شود.

مشاوره‌های قرآنی در نمایشگاه قرآن حتما ضبط و ارزیابی شوند
مدیر رادیو قرآن درباره مشاوره‌های قرآنی که در نمایشگاه قرآن انجام می‌شود، گفت: در برپایی بخش‌هایی که به منظور مشاوره قرآنی به بازدیدکنندگان است باید دقت زیادی وجود داشته باشد زیرا به هر حال مردم به این فضاها اعتماد کرده و مسائل خاص خود را بیان می‌کنند که اگر از افراد توانمند و مجرب به عنوان مشاور استفاده نشود، خوب نیست و افرادی که به بازدیدکنندگان درباره مسائل مختلف خانوادگی و سایر مسائل پاسخ می‌دهند باید از توانمندی لازم در این زمینه برخوردار باشند.
وی ادامه داد: استفاده از برخی از افراد به عنوان مشاوره که هیچ توانمندی و صلاحیتی در این زمینه ندارند خدمت نیست و اگر بنا است که پس از این نیز بخش مشاوره در نمایشگاه قرآن وجود داشته باشد باید تمام مشاوره‌ها ضبط شود و نظارت کامل بر مشاوره‌ها وجود داشته باشد که غیر از این را قبول ندارم و لازم است که ارزیابی مستقیم روی تک‌تک این ارتباطات و مشاوره‌ها صورت گیرد.

فروش محصولات قرآنی در نمایشگاه قرآن هیچ اشکالی ندارد
محمدزاده درباره بخش فروش محصولات قرآنی در نمایشگاه قرآن گفت: به هر حال وجود چنین بخش‌هایی به این دلیل که علاقه‌مندان می‌توانند محصولات قرآنی خود را از این مکان تهیه‌ کنند، ایجاد انگیزه می‌کند و خیلی خوب است؛ مانند نمایشگاه کتاب که محلی برای دیدن انواع و اقسام کتاب و در عین حال خرید و فروش آثار مکتوب است، نمایشگاه قرآن نیز هیچ مانعی ندارد که علاوه بر نمایشگاه آثار و محصولات فرهنگی به فروش این آثار نیز بپردازد و این امری است که در تمام دنیا وجود دارد.

امکان ارائه آثار پژوهشی نمایشگاه قرآن به بازدیدکنندگان وجود داشته باشد
وی یادآور شد: همچنین در بخش پژوهش، دانشگاهی یا سایر بخش‌ها اگر محصولات قرآنی شامل مقالات، پژوهش‌ها و... عرضه می‌شود چه اشکالی دارد که در صورت تمایل بازدیدکنندگان در اختیار آنها نیز گذاشته شود و این پژوهش‌ها و مقالات در سی‌دی و فایل به علاقه‌مندان داده شود که البته لازم است چنین محصولاتی تا این قابلیت دسترسی داشته باشند.

نحوه انجام پژوهش‌های قرآنی در نمایشگاه قرآن به دانشجویان آموزش داده شود
محمدزاده با اشاره به فعالیت‌هایی که هرساله در بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن انجام می‌شود، عنوان کرد: یکی از کارهایی که می‌تواند در بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن انجام شود این است که فرآیند پژوه‌های قرآنی و مقالات و پایان‌نامه‌های قرآنی به آنها آموزش داده شود تا دانشجویان از طریق این بخش یاد بگیرند چگونه یک پژوهش قرآنی انجام دهند؛ آیا تا قبل از اینکه یک چنین سرویس‌هایی به دانشجویان و دانشگاهیان ارائه شده است؟ من در بازدیدهای خود از بخش دانشگاهی کمتر متوجه شده‌ام.

نمایشگاه قرآن فقط نشست‌های اول بار را با موضوعات جدید برگزار کند
وی درباره نشست‌های تخصصی قرآنی که هرساله در نمایشگاه بین‌المللی قرآن برگزار می‌شود، افزود: در بخش برپایی نشست‌های تخصصی، کارهای زیادی می‌توان انجام داد؛ که البته بهترین راه به نظر می‌رسد این باشد که نشست‌هایی در طول سال برای برگزاری در دانشگاه‌ها پیش‌بینی شود و تعدادی نشست محدود که برای اولین بار و با موضوعی جدید است در نمایشگاه قرآن برگزار شود و نمایشگاه قرآن در برپایی نشست‌های تخصصی باید از انجام کارهای تکراری که در دانشگاه انجام می‌شود دوری کند و همچنین فضای اطلاع‌رسانی برای حضور بیشتر دانشگاهیان در نشست‌های تخصصی نمایشگاه را افزایش دهد.

نشست‌های تخصصی نمایشگاه قرآن از یک ماه قبل اطلاع‌رسانی شود
مدیر رادیو قرآن اظهار کرد: همچنین برنامه زمان‌بندی که برای برپایی نشست‌های تخصصی نمایشگاه قرآن در نظر گرفته می‌شود باید حداقل یک ماه قبل از برپایی نمایشگاه قرآن از طریق خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها و در دانشگاه‌ها اطلاع‌رسانی شود و جدول این نشست‌ها از یک ماه قبل کاملا مشخص شود تا دانشگاهیان بتوانند برنامه‌ریزی خود را برای حضور در نشست‌ها انجام دهند و از قبل اطلاعات کامل از نحوه برگزاری نشست‌ها داشته باشند و اطلاعات به روز در برپایی نشست‌های تخصصی به هیچ دردی نمی‌خورد.
وی درباره بخش کودک و نوجوان نمایشگاه قرآن گفت: در بخش کودک و نوجوان از حق نگذریم طی سال‌های اخیر پیشرفت نسبی خوبی نسبت به سال‌های قبل داشته‌ایم اما جای یک شهربازی قرآنی برای کودکان در نمایشگاه قرآن خالی است که چنین امکاناتی می‌تواند برای حضور بیشتر خانواده‌ها در نمایشگاه قرآن بسیار موثر باشد.

نمایشگاه مجازی قرآن نیز در کنار نمایشگاه بین‌المللی راه‌اندازی شود
محمدزاده در ادامه با تأکید بر لزوم راه‌اندازی نمایشگاه مجازی قرآن همزمان با برپایی نمایشگاه بین‌المللی قرآن افزود: علاوه بر نمایشگاه بین‌المللی قرآن که هرساله برگزار می‌شود نمایشگاه مجازی قرآن مشابه نمایشگاه قرآن نیز باید در فضای مجازی راه‌اندازی شود و تا مخاطبانی که در استان‌ها و شهرهای دیگر هستند و به دلیل مشکلات و همچنین ماه رمضان که نمی‌توانند در آن سفری داشته باشند از نمایشگاه قرآن بی‌بهره نمانند و بتوانند اتفاقات این نمایشگاه را از طریق فضای مجازی مشاهده کنند.
وی یادآور شد: نکته دیگری که باید درباره نمایشگاه قرآن عنوان کنم و البته همیشه به آن تأکید داشته‌ام این است که بحث مستندنویسی در نمایشگاه قرآن و هر نمایشگاه دیگری باید جدی گرفته شود و از صفر تا 100 اتفاقاتی که در نمایشگاه قرآن رخ می‌دهد به صورت مستند وجود داشته باشد که این کار به درد آیندگان می‌خورد؛ اگر از گذشتگانی که نمایشگاه‌های قرآن را برگزار کرده‌اند چیزی داشته باشیم، می‌توانیم به عنوان تجربه در نمایشگاه‌های بعدی استفاده کنیم و نقاط قوت و ضعف را متوجه شویم که البته این بحث در خیلی از نهادها و دستگاه‌ها هنوز جا نیفتاده است.

captcha