کد خبر: 1387450
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸:۲۹
جهانبخش فرجی تاکید کرد:

انطباق تفسیر قرآن با شرایط روز جامعه

گروه فعالیت‌های قرآنی: قاری بین‌المللی با بیان اینکه تفاسیر قرآن باید منطبق بر شرایط روز جامعه باشد، گفت: یکی از راه‌های همگانی کردن تفسیر ارتباط بیشتر مفسران با جامعه است.

جهانبخش فرجی، قاری بین‌المللی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه در حال حاضر مراجعه به تفاسیر برجسته قرآن کریم به سختی گذشته نیست، گفت: ارتباط مردم با تفاسیر نسبت به گذشته بسیار بیشتر شده است و البته نباید تنوع تفسیرها را نیز نادیده گرفت؛ بزرگان و علمای برجسته در این عرصه فعالیت‌های خاص خود را دارند و حضور این بزرگان نوید خوبی برای جامعه ما محسوب می‌شود و تفاسیر قرآن کریم در حال به روز شدن است.

دسترسی به تفاسیر قرآن در جامعه ساده‌تر شده است
وی با بیان اینکه در حال حاضر دسترسی به تفاسیر سطح بالای قرآن کریم آسان شده است، به ضرورت تفسیر و اثرات آن بر زندگی اشاره کرد و افزود: علمایی که به مقام شامخ مفسر قرآن بودن نائل می‌شوند، مسئولیت‌ آن‌ها تازه شروع می‌شود؛ تفسیرهایی که از قرآن کریم می‌شود و علمایی که کار تفسیر انجام  می‌دهند، باید به گونه‌ای باشد که ضرورت‌های جامعه را در ارتباط با قرآن بیان کنند، یعنی این  گونه نباشد که اگر واقعه‌ای در قرآن اتفاق افتاده است به بیان صرف آن اکتفا شود؛ بلکه باید برداشت‌ها و نکات مفسر نیز به آن اضافه شود تا قرآن وارد متن جامعه شود.
این فعال قرآنی کشور با اشاره به اینکه جای تفسیری که مشکلات روز جامعه را بیان کند و برای آن نسخه شفابخش بپیچد خالی است، تصریح کرد: کسی که قرآن را تفسیر می‌کند، باید از مباحث قرآن برای مشکلات روز جامعه استفاده کند و با توجه به تفاسیر معتبر ارتباط با جامعه داشته باشد و مشکلات و معضلاتی که جامعه با آن مواجه است را طرح کند و از قرآن بتواند یک داروی شفابخش به دست آورد تا برای جامعه مورد استفاده قرار گیرد.
فرجی بیان کرد: ضروری است تفسیر را به گونه‌ای مطرح کنیم که برای عامه مردم نیز قابل درک باشد و بتوان آن را منطبق بر شرایط روز جامعه قرار داد به نحوی که تبدیل به یک الگوی عملی برای جامعه باشد، نه اینکه تنها در حد منبع باقی بماند وعده‌ای خاص به آن مراجعه کنند.

تفاسیر مختلف باید نکات متفاوتی از قرآن به مردم ارائه دهند
این داور مسابقات قرآن اظهار کرد: اگر بنده به عنوان فردی که می‌خواهد در آیه‌ای از قرآن کریم تدبر کنم، زمانی که مراجعه می‌کنم اگر 10 تفسیر را نگاه کنم و همه 10 تفسیر، یک برداشت را مطرح کرده باشند، کاربردی که ما نیاز داریم را نخواهد داشت، ما زمانی که به یک تفسیر مراجعه می‌کنیم باید متوجه به روز بودن آن شویم.
وی در مورد راهکارهایی که باعث عمومیت یافتن تفسیر در جامعه می‌شود نیز تصریح کرد: بهترین راه عملیاتی کردن تفسیر در ارتباط علماء با جامعه است، در حال حاضر این ارتباط وجود ندارد؛ اگر می‌خواهیم تفسیر در جامعه همگانی شود، باید زبان جامعه را نیز بفهمیم، برخی تفاسیر خاص ممکن است برای مراجعه کنندگان خاصی مفید باشد و چندان مورد استفاده عموم مردم واقع نشود، اگر این گونه باشد، باید یک بیانی وجود داشته باشد که بتواند آن را ساده‌سازی و وارد جامعه کند به گونه‌ای که همه افراد جامعه آن را بفهمند.

تأکید بر ساده کردن تفاسیر برای مردم
فرجی گفت: مفسر قرآن می‌تواند با ارائه یک تفسیر ساده که موضوعی باشد و برای همه اقشار نیز قابل فهم باشد، گام‌های اساسی برای عمومیت یافتن مراجعه به تفسیر در جامعه بر دارد؛ باید این احساس و نیاز در جامعه در مورد تفسیر قرآن کریم به گونه‌ای به وجود بیاید که تفسیر به راحتی وارد همه مسائل روز جامعه شود.
این فعال قرآنی کشور با بیان اینکه باید از تفسیر قرآن کریم برای حل مسائل جامعه استفاده کنیم، گفت: باید تفاسیر قرآن به گونه‌ای باشد که موضوعات مختلف را طبقه‌بندی کند و برای هر بخش از جامعه نسخه مشخصی داشته باشد تا جامعه بتواند از قرآن بهره بهتری ببرد.

captcha