کد خبر: 1387848
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۷
دغاغله تأکید کرد:

توجه به نوع بافت شهرها جهت توسعه فرهنگ قرآنی در فضای شهری

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: پیشکسوت قرآن استان خوزستان گفت: کشور ما دارای تنوع فرهنگی و آب و هوایی است؛ زمان برگزاری جلسات قرآن و فعالیت‌های قرآنی در مناطقی با آب و هوای مختلف، متفاوت است، بنابراین توجه به بافت شهرها در توسعه فرهنگ قرآنی از اهمیت بالایی برخوردار است.

مهدی دغاغله، پیشکسوت قرآنی استان خوزستان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با تعامل فرهنگسراها با مؤسسات و خانه‌های قرآن گفت: در استان خوزستان دو فرهنگسرای علوم و کوت عبدالله با برخی از مؤسسات از جمله مؤسسه ثقلین دارای تعامل و همکاری در حوزه قرآنی هستند.

همکاری مؤسسات قرآنی و فرهنگسراها در استان خوزستان

وی در ادامه با اشاره به تعامل این مراکز با یکدیگر بیان کرد: این مراکز در حوزه تأمین مربی و برگزاری کلاس‌های آموزش قرآن در رشته‌های مختلف روخوانی، رونخوانی، مفاهیم و ... قرآن با یکدیگر همکاری می‌کنند.

مدیرمسئول مؤسسه ثقلین اهواز با بیان اینکه کار فرهنگسراها انجام کار فرهنگی است که یکی از این کارهای فرهنگی بارز این مراکز، بحث قرآن است، افزود: زمانی که یک فرهنگسرا قصد انجام فعالیت قرآنی دارد، در اولین مرحله نیاز به اتاق فکر، طرح و برنامه و بعد اجرا دارد، که هم در حوزه طرح و برنامه و هم در حوزه اجرا و تدریس، مؤسسات قرآنی می‌توانند با این مراکز همکاری کنند.

توجه به نوع بافت شهرها در توسعه فرهنگ قرآنی در فضای شهری

وی با اشاره به اینکه توسعه فرهنگ قرآنی در فضای شهری، به نوع بافت شهرها بستگی دارد، گفت: موضوع بیان شده در رابطه با کشور ما صادق است، زیرا کشور ما دارای تنوع فرهنگی و آب و هوایی است و به‌ عنوان مثال، زمان برگزاری جلسات قرآن در مناطقی که دارای آب و هوای سرد است، با مناطقی که دارای آب و هوای گرم است، تفاوت دارد.

دغاغله تصریح کرد: در نتیجه توسعه فرهنگ قرآنی در هر منطقه باید با توجه به نحوه زندگی مردم و بافت فرهنگی شهر برنامه‌ریزی شود.
وی در رابطه با توسعه فرهنگ قرآنی در شهر اهواز گفت: به‌عنوان مثال در شهر اهواز در مراسم مختلفی که برای حجاج، عزاداری و ... برگزار می‌شود، از زمان استفاده شده و چند نکته قرآنی بیان می‌شود و سعی بر این است تا این تجمع‌ها بی‌بهره نباشد و این یکی از راهکارهای توسعه فرهنگ قرآنی است.

این پیشکسوت قرآن اظهار کرد: شهر مانند روستا نیست که مردم در یک مکان جمع و روحانی و ... به بیان مطالب قرآنی و دینی بپردازد، شهر دارای مساجد و حسینیه‌های زیادی است و سعی ما بر این است تا متناسب با بافت منطقه به فعالیت‌های قرآنی پرداخته می‌شود.

اضمحلال مؤسسات قرآنی با استقرارشان در فرهنگسراها

وی تصریح کرد: استقرار مؤسسات قرآنی در فرهنگسراها با اضمحلال آن یکی می‌شود و مؤسسه نام و نشان خود را از دست خواهد داد، زیرا مکانی که وی به فعالیت خواهد پرداخت به اسم فرهنگسرا شناخته شده است.

دغاغله اظهار کرد: اما اینکه مؤسسه در مکان دیگری فعالیت داشته باشد و برخی از کلاس‌های خود را در این مؤسسه به‌صورت مشترک با فرهنگسرا برگزار کند، امکان‌پذیر است.

نیاز فرهنگسرا‌ها در فعالیت قرآنی خود به مؤسسات قرآنی

وی بیان کرد: فرهنگسراها در انجام فعالیت‌های قرآنی خود بدون تردید نیاز به همکاری و تعامل با مؤسسات قرآنی دارند، مگر اینکه استثناء پیدا شود که تمام نیرو‌های این فرهنگسراها خود متخصص باشند، که این مورد نیز نادر است.

مدیرمسئول مؤسسه ثقلین اهواز تصریح کرد: با توجه به نوع مجوز مؤسسات قرآنی، فعالیت این مراکز مردمی در حیطه قرآنی است و تنها در این حوزه می‌توانند با فرهنگسراها همکاری کنند.

وی در پایان در رابطه با تعامل مؤسسات قرآنی با یکدیگر گفت: مؤسسات قرآنی ـ مردمی با انجام تعامل و گفت‌وگو با یکدیگر در حوزه فعالیت خود می‌توانند، کار منسجم قرآنی را شکل دهند.

دغاغله در رابطه با همکاری شهرداری با مؤسسات قرآنی تصریح کرد: شهرداری با تقویت فرهنگسراهایی که با مؤسسات قرآنی همکاری می‌کنند، می‌تواند در تأمین هزینه مربیان مؤسسات قرآنی حداقل همکاری را با مؤسسات قرآنی انجام داده و علاوه بر واگذاری مکان به این مراکز از این گروه طرح و برنامه جهت فعالیت قرآنی خود دریافت کند.

captcha