به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در مهرماه سال 1392 که همزمان شده بود با بهار دانش، دانشگاهها و مراکز علمی کشور در کنار فعالیتهای آموزشی خود، فعالیتهای قرآنی را نیز از سر گرفتند. رویدادهای این ماه با برگزاری مسابقات قرآن شرکت ملی نفت ایران آغاز و با مسابقات قرآن شرکت حمل و نقل ریلی کشور پایان یافت.
در اولین روزهای مهرماه 92 نوزدهمین دوره مسابقات قرآن و نهجالبلاغه شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با حضور 160 شرکت کننده آغاز شد؛ در این دوره از مسابقات شرکتکنندگانی از استانهای تهران، البرز، قزوین و گیلان حضور داشتند. شرکتکنندگان از چهار شرکت، از جمله شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی، شرکت ملی مهندسی و شرکت خطوط لوله و مخابرات حضور داشتند.
آغاز مسابقات قرآن دانشجویی در مهرماه
مسابقات قرآن دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری 9 تا 12 مهرماه به میزبانی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد؛ این دوره از مسابقات در دو بخش شفاهی شامل حفظ پنج جزء، حفظ 10 جزء، حفظ 20 جزء و حفظ کل قرآن کریم، قرائت ترتیل و قرائت تحقیق و بخش کتبی شامل مفاهیم، ترجمه قرآن کریم، فرازهایی از قرآن و دیدگاه و سیره معصومین(ع) و با حضور 300 نفر از افراد برگزیده بانوان و آقایان برگزار شد.
بیشترین نخبگان قرآنی کشور ساکن مشهد، اصفهان و تبریز هستند
در روز نهم مهرماه دبیر ستاد اجرایی طرح ملی تلاوت قرآن کریم کشور ضمن بیان شناسایی نخبگان قرآنی در استانهای کشور، عنوان کرد: در این بررسیها بیشترین نخبگان قرآنی جوان و نوجوان به ترتیب ساکن شهرهای مشهد، اصفهان و تبریز هستند. حسین مقدمکیا، دبیر ستاد اجرایی طرح ملی تلاوت قرآن کریم گفت: بررسیها نشان میدهد که بیشترین نخبگان قرآنی در شهرهای مشهد، اصفهان و تبریز ساکن هستند؛ این نخبگان طی یک سال اخیر از بین پنج هزار نوجوان و جوان پسر بین سنین 10 تا 16 سال مستعد تلاوت قرآن شناسایی و در گروههای سنی مختلف سازماندهی شدهاند.
دانشگاهها ظرفیت جذب دو میلیون فعال قرآنی را دارند
روز دهم مهرماه معاون قرآن و عترت سابق وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه شورای هماهنگی فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاهها عنوان کرد که مجموعه آموزش عالی و دانشگاهها این ظرفیت را دارند که دو میلیون نفر دانشجو را در برنامههای حفظ قرآن دخیل کنند.
مسئول کمیته طرح تربیت حافظان قرآن کریم سازمان اوقاف با اعلام اینکه تا مهرماه ۲۰۰ هزار نفر در مرحله دوم طرح تربیت حافظان قرآن ثبت نام کردهاند، گفت: تربیت ۲۸۰هزارحافظ قرآن در سال ۹۲ هدف این سازمان است.
روز سیزدهم مهرماه نیز حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت گفت: با رشد جهشگونه بیمه فعالان قرآنی از حدود 2000 نفر به 5000 نفر در سال 1392 رسیدهاند. همچنین دستگاههای دخیل در این روند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور، سازمان تأمین اجتماعی و صندوق حمایت از نویسندگان، روزنامهنگاران و هنرمندان هستند.
نخستین جلسه شورای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی استانها با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و قائم مقام شورای تخصصی توسعه فرهنگ قرآنی 14 مهرماه برگزار شد. حجتالاسلام والمسلمین حمید محمدی، معاون سابق قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنانی در این جلسه گفت: با تغییرات صورت گرفته در ساختار کمیتههای امور قرآنی استانها و تبدیل این کمیتهها به شورای هماهنگی و گسترش فرهنگ قرآنی، جایگاه این نهاد ارتقاء یافته است.
برگزاری نشست اعضای شورای جمعیت قرآنی استان تهران
همچنین دراین ماه نشست اعضای شورای مرکزی جمعیت قرآنی استان تهران برگزار شد، در این نشست تاکید شد که چشمانداز و برنامه فعالیتهای دو سال آینده این جمعیت بزودی تدوین خواهد شد؛ در این نشست همچنین اعلام شد که در صورت تأمین اعتبار فعالیت شش کمیته رفاهی و اجتماعی، روابط عمومی، آموزش، پژوهش، فرهنگی و هنری و توسعه و ترویج جمعیت قرآنی استان تهران آغاز خواهد شد.
پانزدهم مهرماه نشست خبری معاون سابق قرآن و عترت وزارت ارشاد برگزار شد، وی در این نشست ضمن تأکید بر رشد 30 درصدی تعداد شرکتکنندگان در دوازدهمین آزمون ملی حفظ و مفاهیم قرآن کریم، عنوان کرد: هنوز سازمان حج و زیارت سهمیه حج فعالان و نخبگان قرآنی را اختصاص نداده است. وی همچنین گفت: تربیت سه هزار نفر مربی حفظ قرآن کریم، تربیت شش هزار نفر مربی ترجمه و مفاهیم قرآن کریم، تربیت 10 هزار مربی ویژه مهدکودکهای قرآنی و تربیت دو هزار مربی روخوانی و روانخوانی قرآن کریم ویژه مناطق محروم از دیگر برنامههای آموزشی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است.
تجلیل از دستاندر کاران برگزاری کرسیهای تلاوت شورای عالی قرآن
در حاشیه مراسم دومین سالگرد برگزاری کرسیهای تلاوت اذانگاهی شورای عالی قرآن که سهشنبه، 16 مهرماه در مسجد امام حسین(ع) برگزار شد، از دستاندرکاران برگزاری این کرسیها تجلیل شد.
آغاز مسابقات سراسری قرآن کریم در مرحله شهرستانی
مرحله شهرستانی سی و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم از 16 مهرماه در رشتههای حفظ قرائت و ترتیل قرآن کریم آغاز شد تا بزرگترین ماراتن قرآنی کشور وارد مرحله اجرایی خود شود؛ به گفته مسئولان اوقاف در سی وششمین دوره بیش از یک میلیون نفر در مراحل مختلف حضور داشتهاند.
هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن ویژه کارکنان سازمان حمل و نقل ریلی کشور زیر نظر وزارت راه و شهرسازی از 30 مهر با حضور برگزیدگان رشتههای مختلف در قالب مرحله کشوری از در ساختمان مرکزی راهآهن با حضور 74 شرکتکننده برگزار شد.