کد خبر: 1395469
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۹
خدادوست خواستار شد:

ضرورت اصلاح تغذیه جامعه براساس مبانی طب سنتی و آموز‌ه‌های اسلامی

گروه سلامت: معاون وزیر بهداشت با تاکید بر این سیاست‌های ابلاغی نقشه راه کاملی را برای نظام سلامت طراحی کرده است، گفت: سیاست‌های یاد شده ابهامات و چالش‌های موجود در نظام سلامت را کاملا برطرف و بایدها و نبایدها را مشخص کرده تا دیگر فردی عملکرد سلیقه‌ای و مقطعی نداشته باشد.

محمود خدادوست، معاون طب ایرانی و اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با تاکید بر سیاست‌های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری نقشه راه کاملی را برای نظام سلامت کشور تببین و طراحی کرده است، عنوان کرد: سیاست‌های یاد شده ابهامات و چالش‌های موجود در نظام سلامت را کاملا برطرف، تکلیف روشنی را برای متولیان سلامت مطرح و بایدها و نبایدها را نیز مشخص کرده تا دیگر فردی عملکرد سلیقه‌ای و مقطعی نداشته باشد.
عملکردها و قوانین باید در راستای سیاست‌های کلی ابلاغی طراحی و تدوین شود
خدادوست با بیان اینکه تمامی اهداف، عملکردها و قوانین باید در راستای سیاست‌های کلی ابلاغی طراحی و تدوین شود، اظهار کرد: سیاست‌های ابلاغی حاکی از توجه ویژه حاکمیت به ویژه مقام معظم رهبری به سلامت مردم و جامعه است که مطمئنا با جمع اتفاقاتی که حوزه سلامت افتاده، شاهد افق روشنی برای این بخش خواهیم بود.
بازشناسی، تبیین، ترویج، توسعه و نهادینه کردن طب سنتی ایران
وی در بخش دیگری از سخنان به مباحث مورد اشاره سیاست‌های ابلاغی در خصوص مقوله طب سنتی اشاره کرد و گفت: در بند 12 این سیاست‌ها به بازشناسی، تبیین، ترویج، توسعه و نهادینه کردن طب سنتی ایران اشاره کرده که حاکی از قابلیت و توانایی طب سنتی ایران با قدمتی چند هزار ساله است که ریشه در فرهنگ و باور مردم دارد و وابسته به قابلیت‌ها و توانمندی‌های درون کشور است و بدون هیچگونه وابستگی می‌تواند به کمک نظام سلامت آید و با استفاده از این ظرفیت، بتوانیم در کنار طب رایج و نوین بتوانیم خدمات بهتری را در حوزه بهداشت و درمان عرضه کنیم.
ترویج کشت گیاهان دارویی
معاون طب ایرانی و اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به ترویج کشت گیاهان دارویی، بیان کرد: این امر نیز باید تحت نظارت وزارت جهاد کشاورزی صورت بگیرد و وزارت بهداشت نیز به عنوان بخشی که در حوزه سلامت درصدد استفاده از اقلام تهیه شده است باید اولویت‌های مصرف را به وزارت جهاد کشاورزی سفارش بدهد.
حمایت از توسعه نوآوری‌های علمی و فنی در تولید و عرضه فراوردهای دارویی
خدادوست به مقوله حمایت از توسعه نوآوری‌های علمی و فنی در تولید و عرضه فراوردهای دارویی اشاره کرد و گفت: این امر نیز قطعا نیاز ما را به برخی از داروهای شیمیایی و واردات بسیاری از اقلام این حوزه برطرف خواهد کرد.
استاندارسازی و روزآمد کردن روش‌های تشخیص و درمان طب سنتی
وی از استانداردسازی و روزآمد کردن روش‌های تشخیص و درمان طب سنتی سخن به میان آورد و افزود: برای اینکه روش‌های تشخیص و درمانی طب سنتی بروز شود باید این مباحث در حوزه‌های دانشگاهی و آکادمی انجام شود که با توجه به جدیت دولت و شخص وزیر بهداشت به توسعه آکادمیک طب سنتی امیدواریم این بخش را به مراحل خوبی برسانیم.
استفاده و تبادل تجربیات سایر کشورها در زمینه طب سنتی
معاون طب ایرانی و اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: در بخش دیگری از سیاست‌های ابلاغی به استفاده و تبادل تجربیات سایر کشورها در زمینه طب سنتی اشاره شده است، بسیاری از کشورهای پیشرفته و در حال توسعه و حتی کشورهای که اساسا طب سنتی نداشته‌اند، در بسیاری از مراحل از این ظرفیت زودتر از ما استفاده کرده‌اند و در نظام سلامت خود از آن‌ها بهره می‌گیرند.
نظارت وزارت بهداشت بر ارائه خدمات طب سنتی و گیاهی مورد عرضه در کشور
خدادوست با اشاره به ضرورت نظارت وزارت بهداشت بر ارائه خدمات طب سنتی و گیاهی مورد عرضه در کشور، ادامه داد: بعضا ممکن است برخی داروهای بی نام و نشان تحت عنوان داروهای ترکیبی و گیاهی در برخی از عطاری‌های ارائه شود که در سیاست‌های ابلاغی تکلیف شده که باید به این بخش نظارت داشته باشیم تا آسیبی به سلامت مردم وارد نشود.
تعامل و ارتباط منطقی بین طب سنتی و نوین
معاون طب ایرانی و اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تعامل و ارتباط منطقی بین طب سنتی و نوین سخن به میان آورد و افزود: این مقوله اساسا شعار همیشگی ما بوده است، ما قطعا باید با استفاده از ظرفیت‌های طب سنتی در کنار طب نوین، یک هم افزایی ایجاد کنیم تا بتوانیم خدمات بهداشتی و درمانی مطلوب تر، مناسب تر و ارزان تر را در اختیار مردم بگذاریم که این امر بیشتر باید در بخش دانشگاهی کشور پیگیری شود.
ضرورت اصلاح تغذیه جامعه براساس مبانی طب سنتی و آموز‌ه‌های اسلامی
وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به تاکیدات سیاست‌های ابلاغی به مقوله اصلاح سبک زندگی به ویژه در بخش تغذیه، عنوان کرد: یکی از 6 اصل ضروری برای اصلاح سبک زندگی و سلامت از دیدگاه طب سنتی موضوع خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها است که اگر آموزه‌های مربوط به طب سنتی ایران را چه در بخش آموزش و پرورش، چه در سطح دانشگاه‌ها و یا مردم با ایجاد فرهنگ سازی مناسب از طریق رسانه‌های عمومی و جمعی گسترش و در سطوح مختلف آموزشی این پیام‌ها را نهادینه کنیم امیدواریم در اصلاح سبک زندگی مردم بر اساس مبانی طب سنتی و آموزه‌های اسلامی یک جامعه سالم تری داشته باشیم.

captcha