حجت الاسلام سیامک جعفرزاده، مدرس حوزه علمیه ماکو در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی اظهار کرد: اولین شرط احیای جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه داشتن احساس مسئولیت آحاد جامعه در برابر مصادیق امر به معروف و نهی منکر است از آنجا که این فریضه الهی یکی از فروعات دین و سفارش شده در فرهنگ اسلامی است.
وی ادامه داد: اگر افراد در یک جامعه نسبت به موضوعات و مسائل جامعه احساس مسئولیت کنند و خود را در برابر مسیر رسیدن جامعه به تعالی و رشد متعهد ببینند بدون شک فریضه امر به معروف و نهی از منکر در چنین جامعهای احیا میشود.
این مدرس حوزوی خاطرنشان کرد: فریضه امر به معروف و نهی از منکر دستور دین برای کاهش ناهنجاریهای اخلاقی و اجتماعی در جامعه و افزایش ضریب امنیت و رفاه روانی است که برکات تقید افراد به انجام آن فرد، خانواده فرد و در نهایت جامعه را ناهنجاریها میرهاند.
اعتدال، سفارش دین اسلام در اجرای احکام الهی است
حجتالاسلام جعفرزاده با تاکید بر اینکه پیامد منفی نبود احساس مسئولیت در مقابل ناهنجاریهای اجتماعی افراد در نهایت متوجه خود فرد و خانوادهاش میشود، اضافه کرد: دین اسلام دین اعتدال و میانهروی است پس هرگونه افراط و تفریط در اجرای احکام دینی بازخورد آنها را در جامعه دچار مشکل میکند.
وی تصریح کرد: متأسفانه از زمان پیروزی انقلاب بحث امر به معروف و نهی از منکر در جامعه برخی اوقات با افراط و گاهی با تفریط انجام شده است و به همین سبب نتوانسته خروجی مطلوب خود را در جامعه داشته باشد.
این استاد حوزوی یادآور شد: برخورد تند و چکشی با مصادیق نهی از منکر در جامعه توسط برخی از افراد که میتوانستند با لحن ملایم هم این فریضه را اجرا کنند در این حوزه افراط کردند و این باعث موضعگیری منفی افراد در برابر این فریضه شد