مرتضی طلایی، نائب رئیس شورای اسلامی شهرتهران، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به فرمان امام خمینی(ره) در 9 اردیبهشتماه سال 58 به شورای انقلاب مبنی بر تأسیس شوراها اظهار کرد: در قانون اساسی نیز یک فصل و چند ماده به موضوع شوراها پرداخته است.
وی با بیان اینکه شورای شهر در حوزه اداره جامعه بر حسب قانون و فرمان امام(ره) نقطه تعاون و مشارکت مردم و برخاسته از متن مردم است اظهار کرد: اما واقعیت امر این است که بروز جنگ و ناآرامیها شرایط را به نحوی پیش برد که ایجاد شوراها به وقفه افتاد.
وی غفلت را مهمترین عامل در به تعویق افتادن تشکیل شوراها دانست و گفت: اگرچه شرایط جنگ به نحوی بود که پرداختن به این موضوع سخت بود اما ما شاهد برگزاری انتخاباتهای دیگری در دولت بودیم و شاید با کمی اهتمام میتوانستیم نسبت به تأسیس شوراها اقدام کنیم که چه بسا امروز به سایر اهدافی که در قانون اساسی آمده و برخی اهداف نظام جامعه عمل بپوشانیم.
طلایی ادامه داد: البته در دوران دفاع مقدس نیز شوراها به صورت مردمی و خودجوش تشکیل شده بودند اما قانونی و رسمی نبودند. اگر در بدو پیروزی انقلاب شوراهای خودجوش ساماندهی و پایهگذاری میشدند امروز فعالیتهایی که به دنبال سپردن آن به مردم هستیم ساماندهی و نهادینه شده بود.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران ضرر عمدهای که از به تعویق افتادن تأسیس شوراها اتفاق افتاد را محدود کردن مسیر مشارکت مردم در اداره جامعه دانست و گفت: این تعویق سبب شده است کار ما امروز سختتر به پیش رود.
شوراهای اسلامی شهرها با حداقل اختیارات متوقف شدهاند
وی با بیان اینکه شوراهای اسلامی شهرها هنوز به جایگاه اصلی خود نرسیدهاند، گفت: بر حسب قانون موجود، شورای شهر و روستا داریم و قانون به صراحت استانداران، فرمانداران و مدیران دولت را مکلف به اجرای مصوبات شوراها کرده است اما امروز شوراها در حد شورای شهرداریها و دهداریها و با حداقل اختیارات متوقف هستند.