کد خبر: 1401345
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۷

مهجوریت‌زدایی از عرصه‌های قرآنی نیازمند طرح‌های راهبردی است

گروه فعالیت‌های قرآنی: عضو مجمع قاریان و حافظان قرآن ‌ارومیه معتقد است که صرف نام‌گذاری شعاری یک روز از سال به نام معلم قرآن راهکار مناسبی برای مهجوریت زدایی از عرصه‌های قرآنی نیست و تحقق این هدف نیازمند اجرای طرح‌های بلندمدت و راهبردی است.

حامد ولیزاده، عضو مجمع قاریان و حافظان قرآن کریم ارومیه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قران(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: نام‌گذاری یک روز هفته معلم به نام روز معلم قرآن می‌تواند زمینه‌ای برای معرفی و تبیین جایگاه خاص معلمان و مربیان قرآنی در جامعه باشد.

وی افزود:  اجرای طرح نام‌گذاری روز معلم قرآن در جای خود شایسته و عالی است به شرط اینکه این برنامه‌ها محدود به یک روز خاص و اجرای چند برنامه نمادین و شعاری نباشد.

این قاری اظهار کرد: مهجوریت‌زدایی از عرصه‌های آموزش کلام وحی نیازمند برنامه‌ریزی و طرح‌های عملیاتی و راهبردی است و صرف اجرای اقدامات نمادین و شعاری نمی‌توان خیلی به تحقق اهداف در این حوزه خوش‌بین بود.

ولیزاده با تأکید بر اینکه نیاز امروز جامعه تغییر دیدگاه‌های موجود نسبت به مربیان و معلمان قرآن‌ است، یادآور شد: نام‌گذاری روزها و یا هفته‌هایی در سال به نام‌های قرآنی می‌تواند در مرحله اول گام مثبتی باشد اما تداوم این مسیر و رسیدن به اهداف عالیه در حوزه فعالیت‌های قرآنی توجه ویژه و خاصی از سوی مردم و مسئولان می‌طلبد.

ضرورت معرفی چهره‌های برتر قرآنی به‌عنوان الگو در جامعه

عضو مجمع قاریان و حافظان قرآن کریم ادامه داد: متأسفانه امروز جایگاه قهرمانان و نام‌آوران عرصه‌های قرآنی که در محافل مختلف ملی و بین‌المللی برای استان و کشورمان افتخارآفرینی کردند ‌بین مردم و حتی مسئولان نیز مغفول و ناشناخته است.

وی افزود: زمانی می‌توانیم چهره‌های قرآنی را به‌عنوان الگوهای دینی در جامعه معرفی کنیم که ابتدا مردم از سبک زندگی، فعالیت‌های حرفه‌ای و افتخارآفرینی‌های این چهره‌ها شناخت و آگاهی کافی داشته باشند اما متأسفانه حتی برخی اوقات مردم از وجود نام‌آوران بین‌المللی قرآنی در شهر خودشان هم اطلاعی ندارند.

زمینه‌سازی برای معرفی و شناساندن نخبگان قرآنی

نفر دوم مسابقات سراسری قرآن اوقاف معتقد است باید ‌زمینه‌هابی برای معرفی هر‌چه بهتر نخبگان و قهرمانان قرآنی برای جامعه از راه‌های مختلف فراهم شود تا بتوانیم الگوهای عینی قرآنی را به مردم معرفی کنیم ولی تا‌کنون هیچ اقدامی در این عرصه صورت نگرفته است.

عضو مجمع قاریان و حافظان قرآن کریم در پایان با اشاره به اینکه نام‌گذاری یک روز از هفته معلم فقط زمینه‌ساز ‌رسیدن به اهداف کلی در حوزه توسعه و ترویج آموزش‌های قرآنی می‌تواند باشد، اضافه کرد: صرفاً با  نام‌گذاری یک روز در سال به نام روز معلم و انجام کارهای شعاری و نمادین برای رفع تکلیف خیلی نمی‌توانیم در رسیدن به اهداف والای قرآنی موفق باشیم.

captcha