کد خبر: 1406472
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۰
علی آدینه:

نخبگان کشور در نمایشگاه بین‌المللی قرآن معرفی شوند

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: عضو هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی خراسان رضوی در راستای جذب افراد به نمایشگاه قرآن، گفت: نخبگان کشور باید در نمایشگاه بین‌المللی قرآن معرفی شوند، به ویژه آنها که هم به مسائل علمی و هم به علوم قرآنی و دینی توجه دارند.

علی آدینه، عضو هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با کاهش تعداد روزهای برپایی نمایشگاه بین‌المللی قرآن از 30 روز به 20 روز، گفت: علت کم شدن تعداد روزهای برپایی نمایشگاه بین‌المللی قرآن جای ابهام دارد، این که کم شدن مدت برپایی نمایشگاه چه تأثیری دارد، باید مورد بررسی قرار گیرد.

وی اظهار کرد: در عین حال یک امر واضح است که هر چه مدت برپایی نمایشگاه قرآن بیشتر باشد، تأثیر بسیار زیادی در فعالیت‌های قرآنی، اجتماعی و فرهنگ‌سازی در جامعه دارد.

مدیرعامل مؤسسه صادقیه مشهد با ذکر مثالی افزود: این که افراد جامعه 30 روز با قرآن عجین شوند تا این که 20 روز بخواهند درگیر فعالیت‌های قرآنی شوند، تأثیر بیشتری خواهد داشت، همانند اذان که همه روزه صبح، ظهر و مغرب پخش می‌شود، فقط ظهر پخش کنیم و بگوییم که زمان اذان صبح و عصر را مردم خود باید بدانند.

تأثیر مثبت تکرار مسائل دینی در جامعه

وی عنوان کرد: تکرار مسائل دینی و قرآنی موجب تأثیرگذاری مثبت در جامعه می‌شود و در مدت برپایی نمایشگاه قرآن، رسانه‌های داخلی و خارجی، مطبوعات، مسئولان و جامعه با یک سری ذکرها و فعالیت‌های قرآنی عجین می‌شوند و اگر این مدت کاسته شود، یک سری تأثیرگذاری‌ها را کم می‌کند.

این کارشناس قرآن با بیان این که ممکن است، یکی از دلایل کم شدن مدت برپایی نمایشگاه قرآن، کمبود بودجه باشد، تصریح کرد: این یک اصل تقریباً غیر معقولی است، زیرا موضوع مهم، راه‌اندازی نمایشگاه است و اگر 10 روز دیگر این نمایشگاه ادامه پیدا کند، این 10 روز، تأثیر چندانی روی بودجه ندارد و هزینه این مدت زیاد محسوس نخواهد بود.

آدینه در رابطه با مکان برپایی نمایشگاه بین‌المللی قرآن، گفت: در مصلی تهران یک سری تجهیزات که در خور کارهای بهتری برای نمایشگاه قرآن باید باشد، شاید وجود نداشته باشد و فضای مطلی این اجازه ندهد، اما برپایی نمایشگاه قرآن در محل نمایشگاه بین‌المللی به دلیل نوع ساخت آن که بر مبنای نمایشگاهی ساخته شده است، جلوه زیباتری داشته باشد، هر چند که نمایشگاه قرآن هر جا برپا شود، تأثیرگذار است.

ارائه مشاوره‌های دینی در نمایشگاه بین‌المللی قرآن

وی ضمن ارائه راهکارهایی برای جذب هر چه بیشتر جوانان به نمایشگاه قرآن، تصریح کرد: اکثر افرادی که به نمایشگاه قرآن می‌روند، قرآنی هستند و ارائه یک سری خدمات رایگان برای جوانان از قبیل مشاوره‌های دینی و خانوادگی، درسی و حتی تنظیم برنامه‌های زندگی بر اساس اصول دینی و قرآنی در جذب جوانان تأثیرگذار است و این خود یک کار نویی است. 

عضو هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی خراسان رضوی با بیان این که امروزه جوانان برای این که از لحاظ درسی، دینی، اقتصادی و کاری، برنامه‌ریزی داشته باشند، حتی هزینه می‌کنند، افزود: نخبگان کشور باید در نمایشگاه قرآن معرفی شوند، به ویژه آنها که هم به مسائل علمی و هم به علوم قرآنی و دینی توجه دارند، اگر نخبگان علمی در کنار قاریان و حافظان معرفی شوند، بسیار تأثیرگذار است.

وی گفت: ارائه بن کتاب و معرفی مؤسسات قرآنی برتر از جمله موارد تأثیرگذار در راستای جذب افراد به سوی نمایشگاه بین‌المللی قرآن است که باید مورد توجه قرار گیرد.

توجه به موضوع امر به معروف و نهی از منکر در نمایشگاه قرآن

آدینه با اشاره به نکات ضعف این نمایشگاه در سال‌های گذشته، عنوان کرد: از جمله نکات ضعف این نمایشگاه طی سال‌های گذشته می‌توان به ضعف موضوع امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و متأسفانه در سال‌های گذشته یک سری رفتارهای ناشایست دیده شده که باید به حداقل رسانده شود.

وی در پایان تصریح کرد: باید به نوع محصولات نیز توجه شود که محصولی نباشد که علیرغم این که تأثیر مثبت در جهت ترویج فعالیت‌های قرآنی نداشته باشد، بلکه در جهت مخالف قرار گیرد، همچنین برگزاری یک سری مسابقاتی در طول نمایشگاه برای نوجوانان و جوانان می‌تواند تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد و باید به بحث المان‌های قرآنی، حلقه‌های تدبر و حلقه‌های معرفت نیز توجه شود.

captcha