به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در این مراسم که آیتالله العظمی نوری همدانی، آیتالله حسینی بوشهری، آیتالله مهدوی کنی، رئیس مجلس خبرگان رهبری، آیتالله خاتمی و آیتالله استادی و دیگر شخصیت های سیاسی برگزار شد حجتالاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی پیام رهبر معظم انقلاب را که در قالب سخنرانی در جمع دستاندرکاران این بزرگداشت ایراد شده بود قرائت کرد.
رهبر معظم انقلاب در این پیام آورده اند: درباره مرحوم آقای مشکینی همینطور که جنابعالی (حجت الاسلام و المسلمین ری شهری) اشاره کردید، شایسته است که از ایشان هم تجلیل شود؛ در زمان حیات آقای مشکینی من این اعتقاد را داشتم، الان هم بر همان اعتقاد هستم که آیتالله مشکینی یک آدم بی بدیل بود، یعنی هیچ کس دیگر را ما حقا و انصافا با این جامعیت و با این خصوصیات مختلف در بین بزرگان روحانی نداریم؛ انصافا مرد بی بدیل و بی نظیری بود، سالهای متمادی هم ایشان از سال 41 در صحنه مبارزات حضور داشتند.
ایشان افزوده اند: من این جمله را مکرر نقل کردهام از مرحوم آقای شیخ مرتضی حائری که درهمان سال 41 و 42، یک صحبتی آقای حائری با مرحوم آقای گلپایگانی کردند؛ مرحوم آقای گلپایگانی فرموده بودند: ˈمن 40 سال به گردن این حوزه حق دارم که حق هم همین استˈ، ایشان(آقای حائری) هم گفتند: ˈخب حاج میرزا علی مشکینی هم 20 سال به گردن این حوزه حق داردˈ؛ خود آقای حائری این را برای من نقل کرده اند، این مال سال 42 است؛ یعنی اهمیت شخصیت آقای مشکینی را آدم اینجور می تواند بفهمد که کسی مثل مرحوم حاج آقا مرتضی حائری با آن رتبه و مقام علمی و با آن آبرویی که ایشان در حوزه داشت؛ مرحوم حاج آقا مرتضی در حوزه خیلی آبرومند و با حیثیت بود، خیلی وزنه بود در حوزه در همه جهت، درباره آقای مشکینی این چنین تعبیر میکردند.
رهبر معظم انقلاب تاکید کردهاند: به هر حال آثار ایشان(آیت الله مشکینی) منتشر شود، خوب است من اطلاعی نداشتم از اینکه تفسیری از آقای مشکینی صادر شده، حالا هم که جناب آقای استادی قبول زحمت کردند که دنباله آن را تمام کنند، این هم حتما چیز خوبی خواهد بود. آقای مشکینی آدم بسیار خوش سلیقهای بود، ایشان علاوه بر جهات علمی، اخلاقی، سیاسی و تقوایی، بسیار اهل ذوق و سلیقه بودند، امیدواریم ان شاالله خداوند کمک و شما را تایید کند.
در ادامه این همایش که با مشارکت آستان عبدالعظیم حسنی، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، مجلس خبرگان رهبری، موسسه علمی و فرهنگی دارالحدیث، شورای عالی حوزههای علمیه، مرکز مدیریت حوزههای علمیه و مرکز تحقیقات علوم اسلامی برگزار شد؛ آیت الله مهدوی کنی به تبیین شخصیت این عالم فقید پرداخت.
وی عنوان کرد: ایشان در ساده زیستی و علمآموزی شخصیتی برجسته به شمار میرفت که همه عمر خویش را صرف کسب علم و معرفت کرد و با وجود اخذ مسئولیتهای مختلف، هیچ گاه تواضع و خشوع را فراموش نکرد.
در این مراسم آیتالله رضا استادی، دبیر شورای عالی حوزه علمیه و حجتالاسلام محمد ری شهری، رئیس موسسه دارالحدیث نیز هر یک به تشریح ابعاد شخصیت آیت الله مشکینی پرداختند.
حجتالاسلام والمسلمین مهدی مهریزی، دبیر همایش بزرگداشت آیتالله مشکینی نیز گفت: با توجه به توصیههای آیت الله ری شهری در خصوص برگزاری این همایش از سال 90 برنامهریزی شد و ابعاد مختلف شخصیت آیتالله مشکینی مورد ارزیابی قرار گرفت.
مهریزی از تهیه نرمافزاری پیرامون آثار آیتالله مشکینی نیز خبر داد و تصریح کرد: از این عالم فقد 50 اثر به چاپ رسیده است که 25 جلد آن در زمان حیات آیتالله مشکینی عرضه شده است که در میان این آثار 13 جلد با موضوعات قرآنی و 22 جلد از مباحث فقهی است.
در این همایش 50 اثر علمی با موضوعات قرآنی، فقهی و اخلاقی و همچنین 7 یادنامه از آیتالله مشکینی رونمایی شد.