حسن فروغی، دبیر اجرایی مجله قرائتپژوهی جامعه المصطفی(ص) در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) گفت: قرآن در نظر خاورشناسان از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و در نتیجه به صورت جدی به بررسی آن پرداختهاند.
وی ادامه داد: آنان حاصل پژوهشهای قرآنی خود را در قالب مقالات، کتابها و دایرةالمعارفها به جهان علم عرضه کردهاند و شناخت این آثار و افراد برای ما مسلمانان ضرورتی انکارناپذیر است، چه اینکه در پس نگارش برخی از آنها اهداف استعماری و تبشیری نهفته است.
دبیر اجرایی مجله قرائتپژوهی تصریح کرد: شناخت دقیق آراء خاورشناسان درباره قرائت قرآن و نقد علمی دیدگاههای آنان برای اساتید و دانشجویان علوم و فنون قرائات امری ضروری به نظر میرسد.
وی تاکید کرد: قدم اول در تحقق این مهم آشنایی پژوهشگران با مستشرقان قرائتپژوه و آثار آنان است و در این بین نام خاورشناسان قرائت پژوه برجستهای چون گِید، لیمهاوس و مِلچرت به چشم میخورد.
فروغی تاکید کرد: این موضوع باید در اولویت بررسیها قرار گیرد از این رو ما از مدتها قبل سلسه نشستهایی را در این زمینه طراحی کرده و به تدریج در حال برگزاری آن هستیم.
فروغی با بیان اینکه مقالات 34 تن از این مستشرقان نیز به تدریج معرفی خواهد شد عنوان کرد: بررسی آثار مستشرقان درباره قرائت قرآن نشان میدهد که آنان یا آثاری را به طور مستقل در باب قرائت قرآن نگاشته یا در ضمن مباحثی چون جمعآوری قرآن، مصاحف صحابه و تحریفناپذیری قرآن به بحث مذکور پرداختهاند.
وی در خاتمه تاکید کرد: قرائت دانشی زیرساختی در زمینه قرآن است زیرا قرآن تبیان برای همه چیز است و کلید ورود به آن تلاوت و قرائت است.