کد خبر: 1408992
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۵
فروغی خبر داد:

سلسله نشست‌های مستشرقان قرائت‌پژوه برگزار می‌شود / معرفی آثار 35 مستشرق

گروه حوزه‌های علمیه: آثار و فعالیت‌های علمی 35 نفر از مستشرقان قرآن‌پژوه به همراه مختصری از شرح زندگی آنان در مجله تخصصی قرائت‌پژوهی جامعه المصطفی(ص) معرفی می‌شود.

حسن فروغی، دبیر اجرایی مجله قرائت‌پژوهی جامعه المصطفی(ص) در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) گفت: قرآن در نظر خاورشناسان از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و در نتیجه به صورت جدی به بررسی آن پرداخته‌اند.

وی ادامه داد: آنان حاصل پژوهش‌های قرآنی خود را در قالب مقالات، کتاب‌ها و دایرةالمعارف‌ها به جهان علم عرضه کرده‌اند و شناخت این آثار و افراد برای ما مسلمانان ضرورتی انکارناپذیر است، چه این‌که در پس نگارش برخی از آنها اهداف استعماری و تبشیری نهفته است.

دبیر اجرایی مجله قرائت‌پژوهی تصریح کرد: شناخت دقیق آراء خاورشناسان درباره قرائت قرآن و نقد علمی دیدگاه‌های آنان برای اساتید و دانشجویان علوم و فنون قرائات امری ضروری به نظر می‌رسد.

وی تاکید کرد: قدم اول در تحقق این مهم آشنایی پژوهشگران با مستشرقان قرائت‌پژوه و آثار آنان است و در این بین نام خاورشناسان قرائت پژوه برجسته‌ای چون گِید، لیمهاوس و مِلچرت به چشم می‌خورد.

فروغی تاکید کرد: این موضوع باید در اولویت بررسی‌ها قرار گیرد از این رو ما از مدت‌ها قبل سلسه نشست‌هایی را در این زمینه طراحی کرده‌ و به تدریج در حال برگزاری آن هستیم.

فروغی  با بیان اینکه مقالات 34 تن از این مستشرقان نیز به تدریج معرفی خواهد شد عنوان کرد: بررسی آثار مستشرقان درباره قرائت قرآن نشان می‌دهد که آنان یا آثاری را به طور مستقل در باب قرائت قرآن نگاشته یا در ضمن مباحثی چون جمع‌آوری قرآن، مصاحف صحابه و تحریف‌ناپذیری قرآن به بحث مذکور پرداخته‌اند.

وی در خاتمه تاکید کرد: قرائت دانشی زیرساختی در زمینه قرآن است زیرا قرآن تبیان برای همه چیز است و کلید ورود به آن تلاوت و قرائت است.

captcha