شهرستان ملارد با مساحت 960 کیلومتر مربع و در 50 کیلومتری شهر تهران واقع شده است، تا سال 88 شهرستان ملارد در تقسیمات کشوری یکی از بخشهای شهرستان شهریار محسوب میشد تا اینکه براساس مصوبه شماره 19094/ت41836 مورخ اول اردیبهشتماه سال 88 هیئت دولت و ابلاغیه شماره 176949/611 استانداری تهران، با انتزاع از شهرستان شهریار به شهرستانی مستقل ارتقاء یافت.
با توجه به اینکه شهرستان ملارد یکی از مهاجرپذیرترین شهرهای ایران است، طبیعی به نظر میرسد که خردهفرهنگهای متعددی در آن وجود داشته باشند. وجود این خرده فرهنگها نوعی فرصت است که با عدم برنامهریزی به تهدید تبدیل میشود.
درحال حاضر شهرستان ملارد دارای 85 مسجد، 450 هیئت مذهبی، 58 تکیه و حسینیه، شش بقعه متبرکه، یک حوزه علمیه، یک سینما، یک فرهنگسرا، 14 کانون فرهنگی ــ هنری وابسته به مساجد، سه کتابخانه عمومی است که جای سازمان تبلیغات در میان این مراکز فرهنگی خالی است.
حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین حسینی نوری، امامجمعه ملارد در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در این رابطه اظهار کرد: شهرستان ملارد با دارا بودن نزدیک به 450 هزار جمعیت که البته بیشتر آنها مهاجر هستند همواره با خرده فرهنگها روبرو بوده است که این مهم خود باعث ایجاد ناهنجاریهای متفاوتی در شهرستان شده که لازم است با برنامهریزی مناسب این تهدید به فرصت تبدیل شود.
وی گفت: بیش از سه سال است که از استقرار فرمانداری در ملارد میگذرد و با توجه به این موضوع میبایست زیرساختها نیز به همین صورت رشد میکردند و مهمترین آن حضور ادارات و سازمانها است، اما شاهد هستیم که برخی ادارات که تأثیر بسزایی هم در بخش فرهنگ دارند در این شهرستان مستقر نشدهاند.
امامجمعه شهر ملارد بیان کرد: یکی از این سازمانها و ادارات که هنوز در این شهرستان مستقر نشده سازمان تبلیغات اسلامی است، در حالی که این شهرستان تعداد قابل توجهی هیئت مذهبی، حسینیه و مؤسسات مردم نهاد و فرهنگی و قرآنی دارد که میتوان گفت در حال حاضر بدون سرپرست کار انجام میدهند.
وی با اشاره به این مطلب که هر کار بیمتولی به انحراف میرود گفت: ما در حال حاضر کارهای مربوط به سازمان تبلیغات اسلامی را بر دوش گرفتهایم که میزان انحراف زیرمجموعههای این سازمان به حداقل برسد اما باید این را دانست که به جهت مشغله بسیار، ستاد برگزاری نماز جمعه و دیگر برنامههایی که به امامجمعه مربوط است میزان سرکشی کاهش پیدا میکند و این خود باعث میشود که افراد بتوانند با پوشش مؤسسات فرهنگی، حسینیهها و هیئتها به کارهای دیگری دست بزنند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین حسینی عنوان کرد: هیئتهای مذهبی و حسینیهها و در کنار آن مؤسسات فرهنگی و قرآنی نیاز دارند که سروسامان داده شوند و لزوم بازدید و بازرسی مداوم و رصد برنامههای آنها ملموس است و تا وقتی که دو شهرستان با تعداد محدودی پرسنل و یک اداره بهطور مجموع اداره شود این مهم دور از دسترس است.
امامجمعه شهر ملارد اعلام کرد: از زمان حضور خود در این شهر همواره پیگیر مستقر شدن این سازمان که یکی از مهمترین سازمانهای فرهنگی کشور است بودهام اما هیچ استقبالی از سوی ادارهکل استان قرار نگرفته و بهطور کل حضور این سازمان در شهرستان ملارد فراموش شده است.
وی ادامه داد: این فراموشی جای بسی تأسف است؛ زیرا که مقام معظم رهبری در تمام صحبتهای خود از ناتوی فرهنگی و هجمه فرهنگی نسبت به جوانان و دین اشاره دارند و امسال نیز شعار سال را اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی نام نهادند که این مطلب نیز اشاره به این دارد که مدیران باید در بخش فرهنگ و اقتصاد مدیرت جهادی داشته باشند و مدیرانکل این سازمان نیز از این مهم مستثنی نیستند و در بخش فرهنگ باید از خواب غفلت بیدار شوند و مدیریت جهادی را سرلوحه کار خود قرار دهند.
حسینی نوری بیان کرد: مدیران در حال حاضر باید مدبر باشند و بدانند که دشمن تمام قد به جنگ فرهنگی آمده است و اگر غفلت کنیم فرهنگمان را به یغما میبرند، باید گفت ادارات فرهنگی بهویژه سازمان تبلیغات اسلامی باید جایگاه خود را در تمام شهرستانها ملموستر کرده و در محلهایی که اداره ندارد استقرار پیدا کند و از هیچ اقدامی در بهبود وضعیت فرهنگ فروگذار نباشد.
امامجمعه ملارد اضافه کرد: ما اعلام آمادگی کردیم که این سازمان میتواند در دفتر امامجمعه مستقر شود و تا تخصیص کامل اداره در این شهرستان به این سازمان برنامهها را مورد رصد قرار دهد و میتواند در این راستا از تمام ظرفیتهای دفتر استفاده کند، اما هیچگونه حرکتی از سوی سازمان تبلیغات اسلامی برای این مهم که استقرار سازمان تبلیغات اسلامی در ملارد است صورت نگرفت.
وی بیان کرد: دفتر امامجمعه در این بحث که همان انجام امور سازمان تبلیغات است یک تنه ورود کرد تا به دلیل وسعت دو شهرستان شهریار و وجود تنها یک اداره برای تعداد نزدیک به یک میلیون و 100 هزار نفر، کارها و برنامهها به روی زمین نماند، البته باید گفت سازمان تبلیغات اسلامی در شهرستانهای شهریار و ملارد کمکاری نمیکنند اما میزان وسعت و جمعیت و در کنار آن کسرت برنامهها و امور، از میزان بازدهی آنها که تعدادشان نیز کم است به میزان قابل توجهی کم خواهد کرد.
حسینی نوری عنوان کرد: سال گذشته با پیگیریهایی که انجام شد اولین مراسم پیرغلامان را باشکوه برگزار کردیم و همچنین در آغاز اردیبهشتماه سال جاری نیز برنامهای برای کانونهای فرهنگی و تبلیغی برای بانوان شهر داشتیم، اما با توجه به همه این موضوعات باید اشاره کرد که نباید ملارد با توجه به تعدد مؤسسات، حسینیهها و هیئتهای مذهبی بدون متولی رها شود.
امامجمعه ملارد گفت: در حال حاضر اداراتی که متولی فرهنگ هستند بسیار بوده و هر کدام در زمان انجام کارهای مربوط به فرهنگ امور را بر دوش یکدیگر میگذارند و این مهم را باید در نظر داشت که مراکز ادارات و سازمانهای فرهنگی در کشور سروسامان گرفته تا از این سردرگمی در فرهنگ و مشکلات فرهنگی که ایجاد شده خارج شود تا بتوانیم تمام قد در مقابل هجمههای فرهنگی دشمن بایستیم، اگر این چنین نشود اندکی از برنامههای خود عقب خواهیم ماند.
حجتالاسلام حسینی نوری اعلام کرد: گروههای نوظهور و هجمههای فرهنگی در میان جوانان عزیزمان جولان میدهند و آنها را که سرمایههای این کشور هستند به انحراف میکشانند پس لازم است مدیران فرهنگی مدیریت جهادی را سرلوحه برنامههای خود قرار دهند و همه مسئولان احساس خطر کنند.
وی گفت: در بخش فرهنگ، اختصاص سازمانها، نهادها و ادارات فرهنگی، بعد از تبدیل شدن ملارد به شهرستان و دارا شدن فرمانداری، کمکاریهایی صورت گرفته است و شاهد هستیم که حتی یک خانه عالم در این شهرستان بنا نشده و حتی ما از طریق دفتر امامجمعه برای مراکز فرهنگی روحانی و مبلّغ اعزام میکنیم.
امامجمعه ملارد در پایان عنوان کرد: متاسفأنه با توجه به پیگیریهای مجموعه شهرستان هیچ همراهی و تعاملی از سوی اداراتکل را شاهد نبودیم با این حال مجموعه مسئولان ملارد در تمام عرصههای فرهنگی ورود کرده و میتوان به این مطلب هم اشاره کرد که شورای فرهنگ عمومی شهرستان جزء برترینهای شوراهای استان اعلام شده است.
حسین گروسی، نماینده مردم شهرستانهای ملارد، قدس و شهریار در مجلس شورای اسلامی نیز در همین رابطه گفت: طبق قانون هر مجموعه شهری که تبدیل به شهرستان میشود و فرمانداری در آنجا مستقر میشود باید تمام سازمانها، ادارات و نهادها نیز به همراه فرمانداری در آن محل استقرار پیدا کنند تا برنامههای دولت بهطور کامل در آن مجموعه انجام شود.
وی ادامه داد: مدیرانکل باید به این مهم دقت نظر بیشتری داشته باشند و برای ایجاد سازمانها در کمترین زمان ممکن بعد از تخصیص فرمانداری اقدام کنند، چون هرگونه تأخیری تخلف از قانون است و باید همه مدیران به قانون احترام گذاشته و امور محوله به خود را بهطور مناسب و با مدیریتی مدبرانه انجام دهند.
گروسی در رابطه با نبود اداره تبلیغات اسلامی در شهرستان ملارد اظهار کرد: به موجب قانون، مدیرکل باید به استقرار این سازمان در شهرستان ملارد در کمترین زمان ممکن مبادرت ورزد و این جزء وظایف ذاتی آن مجموعه به موجب قانون لازمالاجرا است.
خبرنگار: حمید تات