حجتالاسلام حسن عباسزاده اهری، پژوهشگر علوم قرآنی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، رسالت اصلی سینمای متعهد دینی را تکامل معرفت الهی انسان با استفاده درست از ابزار هنر دانست و اظهار کرد: سینمای متعهد دینی به سبب گستردگی اثربخشی خود باید ابزار خروج جامعه از بحرانهای فکری و فرهنگی باشد.
وی افزود: سینمای دینی باید بتواند معیارهای درست تربیتی از جمله صداقت، ایمان، عفاف، تعهدات اخلاقی و انسانی را در جامعه اشاعه داده و زمینهای برای نزدیکتر شدن انسان به میعادهای وحیانی با بهرهگیری از روشهای درست فرهنگی باشد.
وی افزود: اگر معیار در سینما تنها اقتصاد، الگوگرایی و ارائه سیاستهای مخدوش و بیان عصیانهای فرهنگی و خانوادگی بدون ارائه راهحلهای کاربردی و چارهاندیشانه باشد هنر سینما ابزاری برای نابودی جامعه میشود و باید فاتحه جامعه پیروی چنین هنر و سینمایی را خواند.
این پژوهشگر علم قرآنی گفت: در سایه تسلط سینمای بیمارگونه بر جامعه، بشریت هرگز به آرمانها و ایدههای خود نخواهد رسید و جنگ و تشنج در سطوح خانواده، جامعه و حتی در سطح بینالملل تمام ابعاد زندگی بشر را فرا میگیرد و سینما ابزار قدرتنمایی و سوءاستفاده سیاستمداران میشود.
وی با بیان اینکه اقتصاد در تأمین شهوت انسانها و لذات دنیوی صرف میشود، بیان کرد: اگر سینما بهعنوان یک ابزار کارامد فرهنگساز رسالت خود را بهدرستی ایفا نکند و الگوهای نادرست فرهنگی به جامعه عرضه دارد بدون شک معیارهای مالی وسیلهای برای ایجاد شکافهای جدید طبقاتی میشود پس لازم است در استفاده از ابزار قدرتمند رسانه و سینما هوشیارانه عمل کنیم.
حجتالاسلام عباسزاده گفت: من بهعنوان یک طلبه معتقدم دستگاه عظیم رسانهای مانند سینما آثار مثبت آن برای جامعه بسیار آرامشبخش بوده و در مقابل پیامدهای منفی آن نیز برای جامعه خسارتبار است.
این مدرس علوم حوزوی سینما را تابلوی بزرگ تربیت بشری دانست و اظهار کرد: باید سعی کنیم تا با ارائه نقشهای درست فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در این تابلوی بزرگ، جامعه را از روشهای درست تعلیم و تربیت و تکامل انسانی برای نیل به اهداف عالیه بهرهمند کنیم.