به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در مراسم افتتاحیه سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن که امروز، پنجم خردادماه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: در آستانه بعثت خاتم الانبیاء محمد مصطفی(ص) هستیم که این عید بزرگ را به جمع حاضر و تمامی مسلمانان جهان، همچنین مقام معظم رهبری تبریک میگویم.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه هر چه داریم از بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، شهدای انقلاب اسلامی و شهدای دفاع مقدس است، گفت: آرزوی سربلندی برای تمامی مدیران و مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران به ویژه حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب داریم.
رئیس ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کریم در ادامه افزود: در نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک نظام قرآنی به صورت جمعی و حاکمیتی به برنامههای قرآنی توجه داشتهایم که البته این امتیازی برای نظام به شمار میآید.
محمدی ادامه داد: مفتخریم که مسئولان و مدیران ما در علم و عمل نسبت به قرآن توجه داشته و دارند که البته برپایی این مجالس قرآنی یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی بوده است. قبل از انقلاب اسلامی و در زمان طاغوت اگر مجلس قرآنی هم بود به صورت شخصی بود نه به صورت جمعی و حاکمیتی، که با عنایات رهبر معظم انقلاب این محافل قرآنی به صورت جمعی در سراسر کشور به وجود آمد.
وی با شکرگزاری از اینکه امام خمینی(ره) انقلاب را هدایت کرده و به پیروزی رسانده است، گفت: امام راحل، مقصد و هدف اصلی انقلاب را قرآن بیان کرد. ایشان در وصیتنامه خود همواره به قرآن توجه داشته و بر آن تأکید کردهاند؛ افتخار میکنیم به رهبری که در وصیتنامه خود به ما متذکر میشوند که به قرآن توجه داشته باشیم و ایشان رمز موفقیت انقلاب اسلامی را قرآن میدانند.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه عنوان کرد: ملت ایران به رهبری امام راحل از جهنم طاغوت پهلوی و سلطه استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا و رژیم صهیونیستی نجات پیدا کرد.
وی یادآور شد: ملتها و کشورهای اسلامی به جای توجه به قرآن، آمریکا و اروپا را قبلهگاه خود قرار دادهاند که این کار اشتباه است. راه صحیح این است که قرآن را پیش رو قرار دهیم؛ قرآن راهنمایی است به بهترین راهها و مطمئنترین راه، راهی است که قرآن پیش روی ما قرار داده است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در این بخش از سخنان خود درباره سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران گفت: این دوره از مسابقات با حضور 70 نماینده از کشورهای جهان برگزار میشود که نشاندهنده عظمت نظام جمهوی اسلامی ایران است.
وی افزود: برخلاف میل دشمنان اسلام و نظام جمهوری اسلامی ایران، ایران در عرصه قرآن، محور قرار گرفته است و از شأن و منزلت فوقالعادهای برخوردار است.
حضور 120 حافظ و قاری جهان در مسابقات قرآن امسال
محمدی عنوان کرد: 120 حافظ و قاری قرآن جهان و 15 داور بینالمللی در این دوره از مسابقات حضور دارند که 10 داور خارجی و پنج داور دیگر ایرانی هستند. سه نفر نیز به عنوان ناظر بر مجموعه رقابتها در نظر گرفته شدهاند تا این مسابقات را به شایستگی مدیریت کنند.
وی با بیان اینکه مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران در دو رشته حفظ و قرائت برگزار میشود که در جای خود منحصر به فرد است، گفت: برخی از کشورها که بالای 50 سال تجربه در برگزاری مسابقات قرآن دارند فقط در رشته قرائت، مسابقه برگزار میکنند و رشته حفظ ندارند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با یادآوری اینکه امسال نیز برنامههای جنبی مختلف در کنار مسابقات قرآن پیشبینی شده است، گفت: همایش پژوهشهای قرآنی از جمله برنامههایی است که در حاشیه مسابقات قرآن برگزار میشود. 700 اثر پژوهشی و تحقیقاتی از فرهیختگان به دست ما رسیده که در روز همایش، افراد ممتاز تشویق میشوند.
تجلیل از بانوان فعال قرآنی در حاشیه مسابقات قرآن
وی تجلیل از بانوان فعال قرآنی را از دیگر برنامههای جنبی دانست و اظهار کرد: در قالب همایشی که چهارشنبه، هفتم خردادماه برگزار میشود بانوان فعال قرآنی نیز تجلیل میشوند.
محمدی در پایان به نمایشگاه محصولات قرآنی اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه نیز به منظور ارائه محصولات قرآنی و تبلیغ و ترویج است که امیدواریم با اجرای این برنامهها در سی و یکمین دوره مسابقات قرآن، بتوانیم برگ زرینی برای جمهوری اسلامی ایران رقم بزنیم.