کد خبر: 1411486
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۰
شایق عنوان کرد:

ضرورت نهادینه شدن فرهنگ اطلاع‌رسانی در مؤسسات قرآنی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی استان یزد گفت: اطلاع‌رسانی در رابطه با اخبار و فعالیت مؤسسات قرآنی در این مراکز باید به‌ عنوان یک فرهنگ، نهادینه شود و در هر مؤسسه بخشی به‌ عنوان واحد روابط عمومی وجود داشته باشد.

محمدحسین شایق، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی استان یزد در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با اطلاع‌رسانی در زمینه فعالیت‌های مؤسسات قرآنی، گفت: درصد زیادی از فعالیت قرآنی مؤسسات اطلاع‌رسانی نمی‌شود؛ به‌ عنوان مثال در استان یزد مؤسسات، خانه‌های قرآن و جلسات قرآن بسیاری وجود دارند که در تمامی مناطق استان اقدام به برگزاری کلاس‌های آموزشی و فرهنگی می‌کنند، اما اخبار فعالیت آنها آن گونه که باید اطلاع‌رسانی نمی‌شود و تنها اخبار برخی مؤسسات قرآنی بزرگ انعکاس می‌یابد و در پایگاه‌های اطلاع‌رسانی درج می‌شود.

وی اظهار کرد: یکی از نقاط ضعف مؤسسات، خانه‌های قرآن و تشکل‌های قرآنی، بحث روابط عمومی ضعیف این مراکز است و این مراکز و مؤسسات قرآنی با دارا بودن پتانسیل بالا در زمینه برگزاری جلسات آموزشی در سطح شهرها و اجرای برنامه‌های فرهنگی و قرآنی ویژه علاقه‌مندان به فعالیت‌های قرآنی در تمامی مقاطع، نیازمند بخشی به عنوان روابط عمومی برای اطلاع‌رسانی اخبار و جذب بیشتر فعالان قرآنی هستند.

تخصیص بخشی به عنوان روابط عمومی در مؤسسات قرآنی

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی استان یزد عنوان کرد: باید اطلاع‌رسانی در رابطه با اخبار و فعالیت مؤسسات قرآنی در این مراکز به‌ عنوان یک فرهنگ، نهادینه شود تا فعالیت خود را در زمینه‌های مختلف اطلاع‌رسانی کنند و در هر مؤسسه بخشی به‌ عنوان واحد روابط عمومی وجود داشته باشد؛ اگر این اتفاق رخ دهد، رسانه‌ها بهتر و دقیق‌تر می‌توانند اخبار فعالیت مؤسسات قرآنی را در سطح جامعه انعکاس دهند.

وی در رابطه با این که انتشار مجله، نشریه و فصل‌نامه چه تأثیری در اطلاع‌رسانی فعالیت مؤسسات قرآنی دارد، افزود: برای اطلاع‌رسانی بهتر اخبار و فعالیت‌های مؤسسات قرآنی در جامعه لازم است تا هر یک از مؤسسات قرآنی یک نشریه مکتوب داشته باشند، البته بسیاری از افراد اطلاع‌رسانی از طریق پایگاه‌های اینترنتی را روشی مناسب‌تر برای انعکاس اخبار مراکز قرآنی می‌دانند، اما این نشریات نیز برای افرادی که فرصت کافی برای مراجعه به پایگاه‌های اینترنتی را ندارند، می‌تواند روشی مناسب برای دستیابی به اخبار و فعالیت‌های قرآنی مراکز مختلف باشد.

اطلاع‌رسانی اخبار و فعالیت مؤسسات قرآنی در قالب چاپ نشریات

شایق بیان کرد: اگر مؤسسات قرآنی بتوانند فعالیت‌های قرآنی و فرهنگی خود را در قالب نشریات و مجلات قرآنی چاپ کنند، از نظر جایگاه قرآنی در اذهان عمومی ارتقاء خواهند یافت، البته بسیاری از مؤسسات قرآنی در زمینه دریافت مجوز از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای چاپ نشریات قرآنی با مشکلاتی مواجه می‌شوند.

وی افزود: اگر مؤسسات قرآنی فعالیت خود را به صورت رسانه‌ای یا نوشتاری اطلاع‌رسانی کنند، این موضوع موجب فرهنگ‌سازی می‌شود و مردم با مجموعه‌های قرآنی آشنا می‌شوند و می‌توانند با توجه به سطح استعداد و علاقه‌ای که دارند، مناسب‌ترین مؤسسه را انتخاب کنند و در حوزه‌های تخصصی، فعالیت‌های قرآنی را دنبال کنند.

فراهم شدن زمینه نقد فعالیت مؤسسات قرآنی با اطلاع‌رسانی اخبار قرآنی

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی استان یزد عنوان کرد: مؤسسات بعد از این که فعالیت خود را اطلاع‌رسانی کردند، اعضای جامعه می‌توانند فعالیت آنها را مورد نقد و بررسی قرار دهند و راهکارهای مناسب را پیشنهاد کنند، به این ترتیب فعالیت مؤسسات روز به روز ارتقاء می‌یابد.

وی در پایان تصریح کرد: با اطلاع‌رسانی اخبار و فعالیت مؤسسات قرآنی، مسئولان مربوطه از نحوه فعالیت این مراکز آگاهی می‌یابند و می‌توانند با ارائه برنامه‌های مناسب و کاربردی در جهت برطرف کردن عیوب مراکز قرآنی گام‌های مؤثری را بردارند.

captcha