مهدی دغاغله، راهنمای متسابقین سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره سطح تلاوتهای این دوره از مسابقات قرآن تا مرحله نیمه نهایی گفت: تاکنون سطح تلاوتها در این دوره از مسابقات بینالمللی قرآن بالاتر از متوسط و پایینتر از عالی بوده است.
وی درباره سطح شرکت کنندگان در این دوره از رقابتها گفت: درست است که سطح برخی از شرکت کنندگان خیلی پایین است، اما ما نباید انتظار داشته باشیم که مسابقات بینالمللی مانند مسابقات کشوری باشد؛ به هر حال سطح تلاوتها در مسابقات کشوری قرآن جمهوری اسلامی ایران بالاتر از تلاوتهای مسابقات بینالمللی است، همان گونه که در مسابقات فوتبال هم ممکن است تیم ملی ضعیفتر از تیمهای باشگاهی باشد.
دغاغله ادامه داد: در مسابقات بینالمللی قرآن نباید انتظار داشته باشیم تمامی شرکت کنندگان که از سایر کشورها میآیند در سطح بالایی باشند. به هر حال برخی از این شرکت کنندگان امکانات آموزشی کمتری در کشور خود دارند و استاد قرآنی هم ندارند و به همین دلیل است که خیلی ضعیف هستند.
بهترینهای سایر کشورها در عرصه تلاوت شاید از نفر پنجاهم ما ضعیفتر باشند
وی یادآور شد: ممکن است بهترینهای سایر کشورها در عرصه تلاوت و حفظ از نفر پنجاهم ما ضعیفتر باشد که این یک امر طبیعی است؛ نمیتوانیم توقع داشته باشیم همه در یک سطح باشند. این اختلاف سطوح در تمامی مسابقات بینالمللی قرآن که در سایر کشورها برگزار میشود نیز وجود دارد.
راهنمای متسابقین سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران با اشاره پایان یافتن مرحله مقدماتی رقابتها و آغاز رقابتهای مرحله نیمه نهایی از امروز، هشتم خردادماه، عنوان کرد: افرادی که به مرحله نیمه نهایی راه یافتهاند نسبت به کسانی که راه نیافتهاند، سطح بالاتری داشتهاند.
وی ادامه داد: نمایندگان ایران، انگلیس، عراق، سوریه، کویت، اندونزی و... جزء برترینها در رقابتهای مرحله مقدماتی بودند که باید ببینیم در مرحله نیمه نهایی چگونه ظاهر میشوند.
مسابقات بینالمللی قرآن نسبت به سالهای گذشته رشد خوبی داشته است
دغاغله در این بخش از سخنان خود به رشد مسابقات بینالمللی قرآن نسبت به سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: مسابقات قرآن به این دلیل که طی سالهای گذشته مسئولان آن تجربههای زیادی کسب کردهاند، رشد چشمگیری داشته است و مشکلات در این مسابقات کمتر شده و تمامی ضعفهایی که سالهای گذشته وجود داشته است نیز از برطرف شده است.
وی با بیان اینکه مسابقات بینالمللی قرآن ایران رو به رشد است، افزود: تیمی که در حال حاضر برگزارکننده مسابقات بینالمللی قرآن است، تجربههای خوبی را در این سالها کسب کرده که البته اگر طی این سالها مدیریت مرکز امور قرآنی تغییر میکرد، به طور یقین این نتیجه حاصل نمیشد، زیرا تغییرات مدیریتی باعت ضعف در اجرای برنامهها میشود و مدیران جدید دوباره تجربیات جدید را کسب میکنند و از تجربیات گذشته استفاده نمیکنند و باید از اول شروع کنند.