به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله العظمی عبدالله جوادی آملی پنجشنبه شب 8 خرداد در دیدار یک هیئت از دانشمندان و رهبران دینی آمریکا با وی و در پاسخ به سوال دکتر جو هانتر، دستیار ارشد دینی کلیسای نورتلند درباره نقش رهبران دینی دو کشور در بهبود رابطه ایران و آمریکا افزود: ما با ملت آمریکا هیچ مشکلی نداریم اما به برخی از دولتمردان آمریکا باید بگوییم لازم است در عقاید خود تجدید نظر کنند چرا که ایران همواره با همه کشورها در دوستی و مسالمت زندگی کرده است.
آیتالله جوادی آملی با یادآوری جنایتهای دولتمردان آمریکایی در اقصی نقاط جهان گفت: دو کشور ایران و آمریکا مشترکات فراوانی دارند، مردم و مسئولان هر دو کشور ایران و آمریکا به خداوند و قیامت معتقدند، همه ما معتقدیم که خدایی هست و این خدا حکیم و عادل و شریک ندارد و کل جهان را با عقل و عدل اداره میکند.
وی ادامه داد: مطلب بسیار مهمتر اعتقاد مشترک همه ما به این است که مرگ پوسیدن نیست بلکه از پوست به در آمدن است و اینکه انسان مرگ را میمیراند نه اینکه بمیرد.
این مرجع تقلید با اشاره به برخورد پیامبر گرامی اسلام با اهل کتاب در صدر اسلام اظهار داشت: در صدر اسلام رابطه با اهل کتاب و دیگر نحلهها برای پیامبر اسلام پیش آمد که پیامبر گرامی اسلام به آنان فرمودند بیاید یک زندگی مسالمتآمیز و مشترک داشته باشیم، جز خدا را نپرستیم و هیچکدام داعیه برتری بر دیگری را نداشته باشیم و عالمانه و عاقلانه نسبت به معاد حرکت کنیم.
این مرجع تقلید شکنندگی صلح جهانی با توجه بحرانهای منطقهای و بینالمللی را مورد توجه قرار داد و افزود: دین برای مهندسی این عالم و اینکه چگونه در این عالم زندگی کینم، آمده است.
آیتالله جوادی آملی ادامه داد: اگر خدای نکرده جنگ جهانی سوم شروع شود نامی از جهان نمیماند، بر همه ما و رهبران اسلامی و مسیحیت و اندیشمندان و فرهیختگان جهان لازم است که از حق و عقل حمایت کنیم تا با همکاری همه ما خشونت و ترور و تکفیر رخت بر بندد.
وی اضافه کرد: همه باید تلاش کنیم تا سلاح کشتار جمعی تولید نشود و سازمان ملل سازمان همه ملتها و نحلهها باشد؛ این گوشهای از پیام اسلام است.
این مرجع تقلید، جهان را به خانه مشترک همه انسانها تشبیه کرد و گفت: آنچه برای همه ما لازم است این است که بدانیم در کجا زندگی میکنیم، آنکه این جهان را ساخت و ما را به آن دعوت کرد خدای ما است، مهندس و معمار این خانه یعنی خداوند فرمود مصالح این بنای عظیم حقیقت است؛ یعنی خداوند میفرماید ما جهان را از سنگ و چوب و آهن و سیمان نساختیم بلکه جهان و همه موجودات درون آن از مصالح حق و عدل و عقل ساخته شده است.
آیت الله جوادی آملی اظهار کرد: در قرآن کریم آیات زیادی وجود دارد که به این مسئله که مصالح جهان از حق و عدل است اشاره دارد لذا اگر کسی خواست در این نظام زندگی سالم و صالحی داشته باشد باید بر مدار حق و عدل زندگی کند یعنی نه بیراهه برود و نه راه کسی را ببندد، اگر راه کسی را بست و بر کسی ظلم و ستم و خشونت روا داشت جای او در عالم نیست.
وی با اشاره به سیره حضرت داوود و سلیمان در صحف ابراهیمی افزود: معجزه حضرت داوود این بود که آهن سخت در دستان او نرم میشد لیکن آن حضرت از این قدرت خود به جای ساخت شمشیر و تیغ و نیزه که وسیله خشونت است برای بافتن زره که وسیله دفاعی و حفاظتی است استفاده میکرد، یعنی قدرت برای حفظ مردم است و نه کشتن مردم.
وی ادامه داد: در خصوص حضرت سلیمان، خدا در کتب آسمانیاش میفرماید که معدن مس را برای سلیمان مانند چشمه آب جاری روان ساخته بود، اما حضرت سلیمان از این معجزه الهی برای ساخت انواع ظروف که وسیله زندگی مردم است استفاده میکرد و نه ساخت شمشیر و نیزه که وسیله کشتار است، سیره پیامبر اسلام نیز اینگونه بود که تا به ایشان جنگی تحمیل نمیشد وارد جنگ نمیشدند؛ این عصاره فرموده خداوند درباره چگونه زیستن و عصاره کار رهبران الهی است.
هیئت دینی آمریکایی متشکل از دکتر جو هانتر دستیار ارشد دینی کلیسای نورتلند، دکتر باربارا اسکینر رییس شبکه ملی کشیشیان آمریکایی آفریقایی، دکتر جیمزآگوست کوالسکی رییس کلیسای کتدرال، پروفسور آنتونی دسترو استاد حقوق دانشگاه کاتولیک واشنگتن، دکترآلکس روی میدلی رییس شورای ملی کلیساهای آمریکا برای انجام گفتوگوی دینی با مرکز گفتوگوی ادیان و تمدنهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نیز دیدار با مراجع و شخصیتهای فرهنگی کشورمان به ایران سفر کردند.