به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی امروز، دوازدهم خردادماه در مراسم اختتامیه سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر تأمل در آیات قرآن کریم، اظهار کرد: در روایات متعدد بر ممارست در آیات قرآن تأکید شده است که هر روز 50 آیه از قرآن خوانده شود.
ذکر؛ موجب بیداری و جلوگیری از غفلت انسان میشود
لاریجانی افزود: عاملی که موجب بیداری و جلوگیری از غفلت برای انسان میشود، ذکر است و ذکر باعث میشود تا انسان از ظلمات به سوی نور حرکت کند.
وی ادامه داد: حضرت علی(ع) فرمودهاند که «کسی را که با قرآن است، نیازی دیگر نیست». ممارست روزانه با قرآن بدون رعایت آداب آن تأثیرگذار نیست که البته در این زمینه کتب زیادی وجود دارد که آداب انس با قرآن را توضیح میدهد.
رئیس مجلس شورای اسلامی به روایتی از امام صادق(ع) اشاره کرد و گفت: امام صادق(ع) در روایتی بر خضوع در قرآن اشاره فرمودهاند که این روایت نشاندهنده آن است؛ اولین مسئله در تلاوت قرآن، خضوع است. همچنین امام صادق(ع) در ادامه سه چیز را برای قاریان قرآن به عنوان ارکان اصلی در قرائت قرآن عنوان فرمودهاند که شامل «قلبی خاشع»، «مکانی خلوت» و «بدنی آسوده» میشود.
وی ادامه داد: امام صادق(ع) می فرمایند که هنگامی که قلب قاری قرآن برای خداوند خاشع شود، شیطان از او میگریزد و زمانی که نفس خود را از تعلقات دنیایی خالی کند، قلبش برای غیر قرآن خالی می شود. هنگامی که مکانی خلوت پیدا کند روح او با قرآن انس میگیرد و با خداوند هم صحبت میشود و به لطف خداوند به این قرائت کننده قرآن آگاه می شود که خداوند انواع کرامت و اشارات را برای آنها در نظر گرفته است. در چنین شرایطی قاری قرآن دیگر این حال خود را به حال دیگری ترجیح نمیدهد.
قاری مودب به آداب تلاوت در پیشگاه خداوند مراتب خاصی پیدا میکند
لاریجانی عنوان کرد: اگر آداب تلاوت بر مسلمانان حاصل شود و قرآن به این شکل از سوی آنها قرائت شود، آن قاری در پیشگاه خداوند مراتبی پیدا می کند.
وی در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: خداوند می فرماید که در روز قیامت دفترها سه تا است، دفتری که نعمتها را ثبت میکند، دفتری که کارهای خوب را ثبت میکند و دفتری که کارهای ناشایست را ثبت میکند که دفتر نعمتها، کارهای نیک را در خود فرود میبرد و آن چه میماند، دفتر کارهای ناشایست است. در این زمان آدمیزاد را فرا میخوانند که قرآن به صورت زیبا روبروی او درمیآید و به خداوند می گوید که من قرآن هستم و این بنده توست که خود را به مشقت میانداخت تا قرآن بخواند، نیمه شبها بیدار میشد و قرآن میخواند و همچنان که این بنده من را خشنود ساخته، تو هم او را خشنود بفرما؛ خداوند نیز نوید داده است که دستان او را پراز رحمت خود میکند.
لاریجانی با یادآوری اینکه در سنت اسلامی ما چیزی بیشتر از تأمل و تدبر در آیات الهی مورد توجه قرار نگرفته است، عنوان کرد: همه این مقدمات ظرفی است برای تفکر در قرآن که البته تدبر در آیات قرآن حقایق را برای مومنین مکشوف میکند.
بخشی از سخنرانی دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در اختتامیه سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی