به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، کنفرانس دو روزه گفتوگوی اسلامی مسیحی با عنوان «راهکارهای دستیابی به فهم مشترک اسلام و مسیحیت» دیروز سهشنبه، 20 خرداد با همکاری مرکز گفتوگوی ادیان و تمدنها سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سارایوو آغاز شد و امروز چهارشنبه 21 خرداد، به کار خود پایان میدهد.
«مارکو جوریچ»، محقق ارتدوکس از کشور صربستان در سخنرانیاش در این کنفرانس گفت: آنچه امروز ما درباره اسلام میدانیم، اسلام اروپایی است؛ در حالی که نیاز به شناخت بیشتر اسلام داریم؛ راههای شناخت بین ادیان بسیار گسترده است ولی باید از تعصبات و بدفهمی پرهیز کنیم. باید ببینیم هویت اسلام چیست؟ و چه ارزشهای مشترکی داریم و چه کسی مسلمان یا مسیحی واقعی است؟ قرآن و انجیل آمده که انسان باید به هم نوعش دوستی و عشق بورزد.
وی در ادامه افزود: قرآن به افرادی توجه میکند که در راه تقوا و عدالت و دوستی هستند نه انسانهایی که به دین خاصی باور دارد. روایتی از پیامبر اسلام(ص) در «صحیح بخاری» و «مسلم» است که ایمان هیچ کسی درست نیست مگر به نزدیکانشان عشق بورزند. نباید اسلام را اسلام دولت عثمانی بدانیم امروزه مسلمانان و مسیحیان با یکدیگر مرتبط هستند و زندگی مسالمتآمیزی دارند.
این محقق اتودوکس گفت: بعد عرفانی اسلام برای تحقق بیشتر این ارتباط مؤثر است. شهود قلبی از نظر«غزالی»، نوعی ارتباط معنوی با خداوند است. عیسی و محمد(ص) به دنبال فرج الهی بودند و تلاش می کردند تا انسانها را به خدا نزدیک کنند. تکیهگاه به خدا بزرگترین تکیهگاه انسان است. محمد و عیسی(ص) هر دو از نوادگان ابراهیم هستند. برخی از سؤالها، منشأ اختلاف است که لازم نیست آنها را مطرح کنیم؛ ولی سؤالهای دیگری است که میتواند منشأ اتحاد مسلمانان و مسیحیت باشد. تفسیر مسیحیان از انجیل و تفسیر مسلمانان از قرآن نباید همراه با تعصب و پیشزمینه باشد. تاریخ نشان میدهد که هر تفسیر بنیادگرایانه از دین، نتیجه ناگواری داشته است. مسلمان و مسیحی واقعی، بنیادگرا و افراطی نیست. ما همه فرزندان خداییم.
یادآور میشود، در این کنفرانس عماد افروغ، حجتالاسلام خسروپناه، رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و دهشیری، معاون پژوهشی مرکز مطالعات جهانی شدن و وانیا یوانویچ، اسقف کلیسای ارتدوکس سارایوو و دیگر شخصیتهای مسلمان و مسیحی حضور داشتند.