حجتالاسلام و المسلمین سعید بهمنی، مدیر گروه علوم قرآنی مرکز فرهنگ و معارف قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در مورد فعالیتهای پژوهشی خود در این مرکز، گفت: به لحاظ اینکه معمولاً به مباحث سنتی پرداخته میشود ما در گروه علوم قرآنی از مباحث سنتی پرهیز کردهایم و دو مبحث اصلی را با توجه به منابعی که داریم در دستور کار قرار دادهایم.
بهمنی این دو مبحث را روششناسی فهم و تفسیر قرآن و مطالعات مستشرقان درباره قرآن عنوان کرد و گفت: من بر مباحث روششناسی متمرکز هستم و یکی دیگر از همکاران ما در مورد مستشرقان کار میکند. این دو مباحثی راهبردی هستند که یکی به ما نشان میدهد که نگاه بیرون از قرآن به قرآن چگونه است و دیگری هم توسعه روششناسی را هدف قرار داده است.
مدیر گروه علوم قرآنی مرکز فرهنگ و معارف قرآن در مورد حوزه فعالیت خود با تأکید بر اهمیت مباحث روششناختی در مورد قرآن گفت: اگر ما در روششناسی توسعه لازم را پیدا کنیم، یافتههای بیشتری از منبع وحیانی خواهیم داشت.
بهمنی با بیان اینکه هدف از پژوهشهای روششناختیاش توسعه روششناسی در دو شاخه روششناسی فهم و تفسیر قرآن و دیگری کشف روشهای خود قرآن است، اظهار کرد: یک وقت ما با نگاه بیرونی میگوئیم که چه تکنیکی در پیش بگیریم که از دادههای وحیانی برداشت کنیم و یک بار دیگر میگوئیم که به سراغ خود قرآن برویم تا ببینیم که خود قرآن در تعامل با پدیدهها چه روشهایی را به کار گرفته است.
وی افزود: برای اولی گام نخست ما بررسی میراث علمی خودمان است تا ببینیم که دانشمندان ما چه روشهایی را برای برداشت از قرآن سامان دادهاند و برای دومی به سراغ خود قرآن میرویم و مباحث قرآن را تحلیل میکنیم.
بهمنی با بیان این که حاصل این پژوهشها تاکنون در قالب مجموعهای از مقالات منتشر شده و برخی هم در حال نگارش است، عنوان کرد: در زمینه روششناسی یک اثر در آستانه چاپ داریم و در آن اثر روش پاسخدهی قرآن به شبهات تحلیل و روش نظریهپردازی در این باره مدلسازی شده است.