به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه آفریقا، این مراسم روز جمعه 30 خرداد، به همت رایزنی فرهنگی ایران در تونس با حضور 52 تن از فارسی آموزان در سه مرحله ابتدایی، متوسطه و عالی که اکثریت آنان از دانشجویان سه مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای دانشگاههای تونس و در رشتههای علوم انسانی والهیات و دیگر رشتهها هستند برگزار شد.
صادق رمضانی گلافزانی، رایزن فرهنگی ایران در تونس ومدرس این دورههای آموزشی با تبریک به فارغ التحصیلان نیم فصل اول آموزش زبان فارسی که به دوره «فردوسی» ملقب شده است، شیوههای آموزشی در طول دوره را مورد توجه قرار داد.
وی گفت: روش آموزش در این دوره بر مبنای محصولات مورد تأیید دبیرخانه شورای عالی اطلاع رسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و بهرهگیری از ابزارهای پیشرفته و بهویژه استفاده از فضای مجازی وهمچنین لوحهای فشرده این دبیرخانه که بر مبنای تجارب خوب آموزش زبان برای غیر فارسی زبان تهیه شده است علت موفقیت این دوره آموزشی است.
وی گفت: تلاش ما بر این است که بتوانیم 9 کتاب آموزشی را در سه مقطع در کنار مشاهده فیلمهای ایرانی ونیز ترجمه مقدمه «ابن خلدون» با توجه به شخصیت تونسی وی و اهتمام ایرانیان به اندیشههای وی و دیوان شاعران بزرگ ایرانی را به روشی قابل قبول ارائه دهیم.
رمضانی با یادآوری کلمات مشترک فارسی در اصطلاحات روزانه مردم تونس به پیوند عمیق دو زبان فارسی و عربی اشاره کرد وعلت اهتمام بزرگان ادب فارسی به زبان عربی را قرآن مجید ذکر کرد و سخنان خود را با اشعاری از «سنایی» به پایان برد.
در ادامه برنامه، نمایشنامهای با مشارکت جمعی از فارسیآموزان مرحله عالی و با اجرای «زینب الهدری»، پزشک عمومی و «نجلا المرابط»، کارشناس ارشد ادبیات عرب و دبیر دبیرستان، و «مروه التونسی»، دانشجوی دکترای مدیریت و «بلال عموری»، کارشناس ارشد آمار، به زبان فارسی برگزار شد که مورد توجه گسترده حاضران قرار گرفت.
سپس زینب الهدری با جملاتی به زبان فارسی از رایزنی فرهنگی ایران به دلیل اهتمام جدی در آموزش و ترویج زبان فارسی در تونس تقدیر کرد و زبان فارسی را زبان عشق و معرفت به خدا و حقیقت هستی دانست و از اینکه در دوره عالی یکی از کتب اساتید ایرانی را که تحقیقی در مورد مقدمه «ابن خلدون» و دیدگاههای اقتصادی وی به عنوان منبع درسی مطالعه میکند اظهار خشنودی کرد و گفت: از زمانی که استادمان در این دوره ما را با این منبع آشنا کرده و آن را بهعنوان یکی از منابع آموزشی معرفی کرده است احساس می کنم که چقدر خوب ایرانیان به جهان پیرامون خود مینگرند و با احترام به تمدنهای بشری به دفاع از حقوقشان میپردازند.
یادآور میشود، نیم فصل دوم آموزش زبان فارسی پس از ماه مبارک رمضان آغاز میشود.