کد خبر: 1421060
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۵

حاشیه‌های اختتامیه مسابقات قرآن مالزی/ نماینده ایران داوری را غیر منصفانه دانست

مراسم اختتامیه پنجاه‌ و ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن مالزی روز شنبه،۳۱ خردادماه، در حالی برگزار شد که حامد ولی‌زاده، نماینده ایران داوری این دور از مسابقات را غیر منصفانه ارزیابی کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه شرق آسیا، دراین مراسم که با حضور عبدالحلیم معظم شاه، پادشاه مالزی، شخصیت‌های سیاسی، مذهبی و علمی این کشور و سفرا و نمایندگان سایر کشورها از جمله علی‌اکبر ضیائی، رایزن فرهنگی کشورمان، برگزار شد از نفرات برگزیده این دوره از مسابقات توسط پادشاه مالزی تقدیر شد.


حامد ولی‌زاده خلخالی، قاری کشورمان در این دوره از مسابقات بین‌المللی قرآن کریم با کسب 87.67 امتیاز در بخش قرائت پنجم شد. درهر دو بخش قرائت و حفظ قرآن کریم نمایندگان منتخب مالزی به عنوان نفرات برگزیده انتخاب شدند.
بر اساس اعلام هیئت داوران این دوره ازمسابقات در بخش قرائت «احمد تیرمیزی بن علی» از مالزی با کسب 93.30 امتیاز در جایگاه نخست قرار گرفت، «محمت بیلیر» از ترکیه با کسب 89.21 امتیاز در جایگاه دوم ایستاد و «احسان نزولا ضمری» از اندونزی با کسب 88.72 امتیاز نفرسوم شد؛ همچنین «محمد عبدالامین» نیز با 87.80 امتیاز در رتبه چهارم قرار گرفت.
در بخش حفظ نیز«محمد ارشاد بن عبدالله» از مالزی، «عبدالله محمد الخیری» از عربستان و «عبدالحامد سلیم حامد ابو شریعه» از قطر به ترتیب در جایگاه اول تا سوم قرار گرفتند.

نحوه امتیازدهی هیئت داوران در بخش حفظ و قرائت قرآن کریم به شرح زیر صورت گرفت؛ در بخش حفظ قرآن کریم؛ حفظ  55 امتیاز، تجوید و فصاحت 35 امتیاز و صوت و ادا و ترنم 10 امتیازو در بخش قرائت؛ تجوید 40 امتیاز، ترنم 25 امتیاز، فصاحت 20 امتیاز و صوت 15 امتیاز.
اعضای هیئت داوران این دوره از مسابقات از کشورهای مالزی (چهار تن)، مصر (دوتن) و از کشورهای مغرب، اردن، برونئی، عربستان سعودی، لبنان، قطر، اندونزی و تایلند (یک نفر) به ریاست «عثمان بن مصطفی» رئیس سازمان توسعه اسلامی مالزی(جاکیم) بودند.
همچنین مراسم اختتامیه این دوره از مسابقات با اجرای سرودهای مذهبی و تواشیح توسط گروه‌های مالایی و گروه منتخبی از قاریان شرکت‌کننده دراین دوره از مسابقات آغاز شد و در ادامه این آیین با قرائت بیانیه هیئت داوران توسط نماینده هیئت داوران و اهدای جوایز نقدی و نشان و لوح شرکت در مسابقات توسط پادشاه مالزی به برگزیدگان به کار خود پایان داد.

جوایز برگزیدگان

به نفر اول این رقابت‌ها از کشورمالزی، جایزه نقدی معادل 40 هزار رینگیت به اضافه یک شمش طلا به ارزش 70 هزار رینگیت اهدا شد؛ نفر دوم، مبلغ 30000 رینگیت و نفر سوم نیز مبلغ 20 هزار رینگیت مالزی را دریافت کردند.

گفت‌وگو با قاری اعزامی ایران و رایزن فرهنگی ایران در مالزی بعد از اعلام نتایج مسابقات


در گفت‌وگوی انجام شده با حامد ولی زاده خلخالی، پس از اعلام نتایج این دوره از مسابقات، وی با ابراز ناراحتی از نتیجه اعلام شده داوری این دوره از مسابقات را غیرمنصفانه اعلام کرد.

 علی اکبر ضیائی، رایزن فرهنگی ایران در مالزی نیز طی ‌مصاحبه با خبرنگاران ایرانی حاضر در این دوره از مسابقات ضمن انتقاد از عدم انتخاب داوارن ایرانی در مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی گفت:  در صورتی که مالزی با حضور داوران ایران موافقت می‌کرد نتیجه مسابقات اثربخش‌تر بود.

حضور گسترده مردم مالزی با لباس‌های سنتی در مراسم اختتامیه


از نکات حاشیه‌ایی آیین پایانی مسابقات بین‌المللی قرآن حضور گسترده و خانوادگی مردم مالزی در سالن برگزاری مسابقات با لباس‌های رنگارنگ و سنتی مالایی بود.

حضور تماشاچیان تا آخرین لحظات برگزاری مسابقه و مهم‌تر ازهمه گوش جان سپردن به آیات کلام‌الله مجید از نکات مورد توجه در مراسم اختتامیه بود.

جمعی از ایرانیان علاقه‌مند مقیم مالزی نیز در آیین اختتامیه حضور داشتند؛ علی اکبر ضیائی، رایزن فرهنگی کشورمان ضمن همکاری صمیمانه با گروه‌های اعزامی این دوره از مسابقات در گفت‌وگو با حامد ولی‌زاده ادای وظیفه را مهم‌تر از دست‌یابی به نتیجه دانست و آرزوی موفقیت برای وی در سایر مراحل زندگی کرد.
تلاش رسانه‌های خبری و خبرنگاران مالایی و سایر کشورها در پوشش این مسابقات و پخش مستقیم مراسم افتتاحیه و اختتامیه و همچنین مسابقات قرائت پنج شب از شبکه‌های یک تلویزیون مالزی از نکات دیگر برگزاری این دوره از مسابقات بود.

پوشش رسانه‌ای گسترده ایران از این مسابقات


حضور گروه کامل رسانه‌ای ایران بعد از رسانه‌های محلی، در این دوره از مسابقات همانند سال‌های گذشته چشم‌نواز و قابل توجه بود. با حضور گروه مستند و خبری شبکه قرآن صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و گروه تولیدی و خبری نمایندگی صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران در منطقه جنوب شرق اسیا و خبرنگاران خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران در مالزی و همچنین خبرنگاران افتخاری خبرگزاری ایکنا و ایسنا، پوشش خبری کاملی در این دوره از مسابقات مالزی توسط رسانه‌های ایرانی داده شده بود.

پنجاه و ششمین دوره رقابت‌های بین‌المللی قرآن مالزی به مدت پنج شب برگزار شد و 77 کشور برای این رقابت‌ها دعوت شده بودند. هیئتی پس از بررسی قاریان، 23 قاری مرد و 15 قاری زن شرکت‌کننده را برای بخش مسابقه انتخاب کرد. رقابت‌های حافظان قرآن برای نخستین‌بار در مسابقات بین‌المللی قرآن کریم مالزی برگزار شد. 30 حافظ از 27 کشور جهان در رشته حفظ قرآن با یکدیگر به رقابت پرداختند و ایران نماینده‌ای در این بخش نداشت. مالزی و ایران طی پنجاه و شش دوره مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن در مالزی دو برنده نخست این مسابقات بوده‌اند.

«احمد مشمول» و «امین پویا» نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در دو دوره گذشته مسابقات بودند که به مقام دوم این مسابقات دست یافتند. مالزی از نخستین دوره مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن در این کشور در سال 1961 تا سال 1972 به صورت پیاپی مقام نخست این مسابقات را از آن خود کرد.
در سال 1972 «محمد تقی مروت» از ایران توانست نخستین مقام نخست ایران را از آن خود کند و سپس در سال 1979 «عباس سلیمی نائینی» برای بار دوم به مقام نخست دست یافت.
«علی سیاح گرجی» در سال 1987، «عباس امام جمعه» در سال 1990، «منصور قاضی زاده» در سال 1992، «احمد ابوالقاسمی» در سال 1993 ، «محمد گندم نژاد طوسی» در سال 1998، «مسعود سیاح گرجی» در سال 2001 و «حسین سعید رستمی تبریزی» در سال 2006 توانستند مقام نخست این رقابت‌ها را از آن خود کنند.
در بخش مردان این مسابقات بین‌المللی ایران از مجموع 56 دوره تاکنون توانست در 9 دوره این رقابت‌ها در جایگاه نخست قرار گیرد. مالزی نیز 30 دوره توانسته است مقام نخست این مسابقات را از آن خود کند.

* محمد پارسائیان

captcha