صالح حسین، محقق علوم اسلامی و سیاسی از کشور تانزانیا در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره افزایش گروههای تروریستی گفت: با حمایت کشورهای غربی و بهویژه امریکا و اسرائیل از گروههای افراطی در سوریه، امروزه شاهد گسترش نفوذ این گروهها در سایر کشورهای منطقه هستیم.
داعش هر چیزی را برای دستیابی به قدرت مشروع میداند
وی با اشاره به حمایت آشکار غرب از جنگ در سوریه، تاکید کرد: همین حمایتهای مستقیم و غیرمستقیم نشانههایی آشکار از دشمنی این گروهها با اسلام واقعی است. این گروهها همه چیز را برای دستیابی به قدرت مشروع میدانند. همانند جنایتهایی که گروه داعش امروزه در عراق برای کسب قدرت انجام میدهند.
این محقق علوم سیاسی و اسلامی، یکی از دلایل گسترش افراطگرایی در برخی کشورهای اسلامی را ناآگاهی نسبت به ماهیت واقعی اسلام میداند و معتقد است بسیاری از اعضای این گروهها افرادی فریب خورده هستند. وی یکی دیگر از راههایی که منجر به ترویج افراطیگری شده است را، سوء استفاده از عقاید مسلمانان و احکام مربوط به جهاد میداند.
دو راهکار برای جلوگیری از گسترش افراطگرایی
صالح حسین درباره راههای ممانعت از گسترش افراطگرایی اظهار کرد: قدم اول در مبارزه با افراطگرایی، ارائه و ترویج نگرش درست از اسلام است که رسانههای اسلامی در این مسیر جایگاه ویژهای دارند. گام بعدی تلاش سیاسی همه کشورهای مسلمان برای تفاهم و دستیابی به اهداف مشترک است؛ زیرا که غرب با اختلافافکنی در پی ممانعت از تحقق وحدت است.
وی اضافه کرد: وحدت در جوامع مسلمان عاملی کلیدی در تحقق صلح خواهد بود، ولی دستیابی کامل آن امری دشوار است، زیرا که بسیاری از این گروهها با نگرش وحدت و برادری در بین جوامع مختلف مسلمان اعم از شیعه و سنی مخالف هستند.
اقدامات تروریستها اسلامی و انسانی نیست
به اعتقاد این پژوهشگر، مسلمان واقعی و بابصیرت، میتواند تشخیص دهد که این درگیریها و خونریزیها مابین مسلمانان نیست، زیرا که آنها که با خونریزی در بین مردم مسلمانان در پی کسب اهداف خود هستند، مسلمان محسوب نمیشوند. این مبارزهای بین مردم مسلمانان با گروههای تروریست است که هیچ یک از اقدامات آنان اسلامی و انسانی محسوب نمیشود.
وی ضمن تاکید بر سیاستهای دوگانه غرب، به سیاست آنها در برابر کشورهای آفریقایی اشاره و تصریح کرد: سیاست کشورهای غربی در آفریقا نیز بهوضوح بیانگر اهداف پنهان آنهاست؛ بسیاری از شرکتهای چندملیتی تحت عنوان توسعه صنایع در آفریقا به غارت منابع این کشورها اقدام میکنند و کشورها نیز بدون اجازه این شرکتها حق استحصال از منابع خود را هم ندارند.
این محقق اهل کشور تانزانیا در پایان عنوان کرد: به تمامی دانشجویان و محققان جوان در کشورهای اسلامی باید توصیه کرد که در کنار یادگیری علوم اسلامی، علم سیاست را نیز دنبال کنند تا بتوانند به درک درستتری از روابط امروز کشورهای جهان و اهداف پیدا و پنهان سیاستهای آنان دست یابند.