کد خبر: 1422329
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۶

حرکت گسترده داعش در جذب افراطگرایان مالزی

شعب خارجی: با انتشار اخباری از عملیات انتحاری «احمد طارمیمی مالکی» تبعه مالزی در استان «الانبار» عراق، رسانه‌های مختلف جهان متوجه فعالیت‌های گسترده داعش در مالزی شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه شرق آسیا،  بر اساس گزارش‌های منتشره در رسانه‌های مالزی، منطقه «پورت دیکسون» در حومه کوالالامپور محل آموزش‌های نظامی این تروریست مالزیایی بوده است. این فرد با یک خودرو نظامی حامل چند تن مواد منفجره به یک پایگاه نظامی در استان «الانبار» عراق حمله کرده است.

اخبار و عکس‌های وی پس از این اقدام در تارنمای گروه تروریستی و تکفیری داعش تحت عنوان «شهید مالزیایی» انتشار یافت و از وی به عنوان نخستین مالزیایی که در عملیات انتحاری در عراق شرکت کرده، یاد شده است. روزنامه «استار» به نقل از خانواده وی نوشت که او را برای آخرین‌بار در ماه مارس (اسفند سال گذشته) و پیش از عزیمت به منطقه خاورمیانه با هدف ادامه تحصیلات اسلامی دیده‌اند.

خانواده این فرد مالزیایی که از دو سال پیش در کارخانه‌ای در استان «سلانگور» مشغول به کار بود عنوان کردند که وی رفتار عجیبی نداشت و فقط تا حدودی مرموز شده بود. عکس و مطالب منتشر شده در صفحه فیسبوک این تروریست مالزیایی نشان می‌دهد که وی ابتدا از طریق ترکیه به سوریه رفته و در نهایت به عراق سفر کرده است.

برخی از منابع اعلام کرده‌اند: گروه تروریستی داعش شبکه‌هایی در اندونزی و سایر کشورهای جنوب شرق آسیا راه‌اندازی کرده‌اند و بسیاری از جوانان را به بهانه جنگ و کشته شدن در راه برادران مسلمان خود در خاورمیانه اغوا می‌کنند. پلیس مالزی نیز از دستگیری سه مرد از جمله یکی از رهبران ارشد گروه افراطی و تروریستی «ابوسیاف» که در فعالیت‌های شبه نظامی فعالیت می‌کردند، خبرداد. دو نفر از دستگیرشدگان نظامی بودند.
سفرهای وهابیان افراطی عربستان و اعضای فعال شبکه جبهه «النصرة» به مالزی و فعالیت شاخه‌های نظامی القاعده در این کشور سبب شده است تا مالزی به یکی از پایگاه‌های مهم تروریست‌های القاعده تبدیل گردد. سخنان اخیر نخست‌وزیر مالزی در تمجید شجاعت گروه تروریستی داعش، به سطح نگرانی‌های بین‌المللی در خصوص مرکزیت مالزی برای فعالیت‌های تندرویان افراط‌گرای سنی در جنوب شرق آسیا افزوده است.

بسیاری از تحلیل‌گرایان سیاسی از ابراز چنین سخنانی از نخست‌وزیر مالزی به عنوان یک مقام عالی اجرایی ابراز تأسف و نگرانی شدید کرده‌اند.

در سال گذشته سازمان‌های متعددی تحت عنوان کمک به مردم مظلوم سوریه با هدف سازماندهی جوانان برای پیوستن به گروه‌های افراطی تروریستی در سوریه تشکیل و اقدام به اعزام تعداد زیادی از این جوانان به سوریه کرد. جوانان مالزیایی پس از شکست تروریست‌ها در سوریه و عقب‌نشینی به مرزهای عراق به داعش پیوسته‌اند و این نگرانی وجود دارد که پس از بازگشت آنان به مالزی، بخش عمده‌‌ای از مردم مالزی با ادیان و مذاهب مختلف با خطر تروریستی روبرو شدند. احزاب چینی و احزاب اسلامی مالزی به‌شدت نسبت به اظهارات نخست وزیر مالزی در خصوص تمجید از داعش عکس‌العمل نشان داده‌اند.

captcha