به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه آفریقا، انسیه خزعلی، رئیس دانشگاه الزهرا(س) که به منظور انعقاد تفاهمنامه همکاری با دانشگاه «ماکارره» به کشور اوگاندا سفر کرده است، با رقیه ناکاداما، وزیر فرهنگ و جنسیت اوگاندا دیدار و با وی درباره همکاریهای دو جانبه گفتوگو کرد.
رئیس دانشگاه الزهرا (س) در دیدار با وزیر فرهنگ و جنسیت اوگاندا، از آمادگی این دانشگاه برای رسیدن به توافقنامه کلی برای انجام پروژههای مشترک در حوزه زنان خبر داد.
این دیدار در حضور مرندی، مدیر دفتر همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه الزهرا(س)، امیرحسین نیکبین، سفیر و اکبر توحیدلو، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کامپالا برگزار شد.
در ابتدای این جلسه «نیکبین»، سفیر ایران در اوگاندا اظهار امیدواری کرد که این سفر، مقدمهای برای توسعه هر چه بیشتر مناسبات علمی و آکادمیک دو کشور ایران و اوگاندا باشد و زمینه مناسب برای پیشرفت و شکوفایی علمی هر چه بیشتر طرفین را هموار سازد.
سپس خزعلی، رئیس دانشگاه الزهرا (س) در سخنانی در معرفی دانشگاه تحت مدیریتش گفت: دانشگاه الزهرا(س) که ویژه زنان است، در سال 1343 تأسیس شد. این دانشگاه با وسعتی معادل 14 هکتار، افزون بر فضای مناسب فیزیکی، دارای 10 دانشکده از جمله فیزیک و شیمی، ریاضیات، علوم زیستی، ادبیات، تربیت بدنی، علوم اجتماعی و مدیریت، هنر، روانشناسی و علوم تربیتی، الهیات و فنی مهندسی همچنین پژوهشکده زنان است. این دانشگاه دارای 350 عضو هیئت علمی است که بیش از دو سوم این تعداد را اساتید زن تشکیل میدهند.
وی افزود: با موافقت شورای گسترش آموزش عالی با ایجاد شعبه دانشگاه الزهرا(س) در شهر ارومیه و پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی، این دانشگاه از آغاز سال تحصیلی جدید یعنی مهرماه، دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی پذیرش خواهد کرد.
خزعلی ادامه داد: هماکنون این دانشگاه بیش از 10 هزار دانشجو در رشتههای مختلف دارد که بیش از 40 درصد این دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل میکنند.
رئیس دانشگاه الزهرا(س) در دیدار خود با وزیر فرهنگ و جنسیت اوگاندا، آمادگی این دانشگاه برای همکاری در حوزههای تبادل استاد و دانشجو، انجام امور پژوهشی مشترک، برگزاری دورههای آموزشی کوتاهمدت و بلند مدت برای زنان و گسترش زبان فارسی را اعلام کرد.
وی همچنین در ادامه سخنان خود اظهار کرد: دانشگاه الزهرا(س) آماده است تا در حوزههای دیگری که با هماهنگی دستگاههای مسئول در جمهوری اسلامی ایران در مورد زنان به اجرا گذاشته میشود؛ از جمله برگزاری دورههای کارآفرینی، دورههای بهداشت عمومی زنان، برگزاری کارگاههای آموزشی در حوزه زنان و سایر حوزههای مرتبط با زنان و خانواده با وزارت فرهنگ و جنسیت اوگاندا همکاری کند.
همچنین رقیه ناکاداما، وزیر فرهنگ و جنسیت اوگاندا نیز در این دیدار گفت: مردم و دولت اوگاندا به جمهوری اسلامی ایران علاقه زیادی دارند و ایران را بخشی از خود میدانند. ما وقتی به سفارت ایران و یا منزل سفیر میآییم، احساس میکنیم که در خانه خود هستیم.
وی با استقبال از طرحهای مطرح شده به وسیله انسیه خزعلی، بیان کرد: کشور اوگاندا به توسعه روابط علمی و آکادمیک با جمهوری اسلامی ایران علاقه زیادی دارد و در نظر دارد از فرصت بهوجود آمده نهایت استفاده را کند.
وی ادامه داد: تمامی این طرحها بسیار کاربردی و در واقع مورد نیاز جامعه زنان اوگاندا هستند.
وزیر فرهنگ و جنسیت اوگاندا در ادامه گفت: برای اجرای این پروژهها، ابتدا لازم است که این طرحها در هیئت دولت و سایر مراجع مسئول و قانونی مطرح شود و پس از تصویب برای اجرای آنها با انجمن زنان اوگاندا و NGO ها به توافق رسید.