رشید جعفرپور، معاون دفتر امور فرهنگی وزارت علوم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: در نمایشگاه بینالمللی قرآن وزارت علوم فعالیتهای قرآنی خود را ارائه کرده است و تلاش دارد با ارائه این دستاوردها در راه اعتلای جایگاه قرآن در کشور و همچنین بالابردن کیفیت نمایشگاه قدمهای خوبی را بردارد.
ترویج نگاه متفاوت به فعالیتهای قرآنی در سطح جامعه
وی افزود: ایجاد و ترویج نگاه متفاوت به فعالیتهای قرآنی در سطح جامعه باید در دستور کار همه دستگاهها و غرفهداران نمایشگاه قرار گیرد زیرا این نمایشگاه در این ایام مورد توجه همه کشورهای اسلامی قرار گرفته و ویترینی از فعالیتهای قرآنی ما طی یکسال گذشته خواهد بود.
جعفرپور ادامه داد: تفکر و تدبر در قرآن باید به عنوان یک ضرورت معرفی شود و وزارت علوم تلاش کرده با تدوین برنامهای قرآنی در دانشگاهها قشر فرهیخته را با این آیین و دستورات الهی آشنا کند.
ترویج فرهنگ قرآنی محور فعالیتهای دفتر قرآن وزارت علوم
دبیر کمیته دانشگاهیان نمایشگاه قرآن اشاره کرد: انس با قرآن از طریق ترویج فرهنگ قرآنی از محور فعالیتهای دفتر قرآن و عترت وزارت علوم بوده و این وزارتخانه با برگزاری جشنواره پایاننامههای قرآنی و مشاوره پایاننامهنویسی قرآنی سعی خواهد کرد تا رونق نمایشگاه را افزایش داده و فعالیتهای قرآنی خوبی را به دانشگاهیان ارائه کند.
وی افزود: وزارت علوم همکاری بسیار خوبی را با نمایشگاه بینالمللی قرآن و مسئولین برگزاری آن داشته است و امسال در نمایشگاه قرآن کریم نتایج پژوهشهای علمی که خصوص قرآن کریم انجام شده است به بازدیدکنندگان ارائه خواهد شد و تلاش داریم همه نوع حمایت و پشتیبانی از این رویداد مهم قرآنی در کشور را داشته باشیم.
جعفرپور به فعالیت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در نمایشگاه قرآن اشاره کرد و گفت: این چنین حضورهایی در نمایشگاه باعث خواهد شد تا مردم هم استقبال بیشتری از نمایشگاه داشته و دستاوردها به جامعه منتقل شود.
برپایی جلسات هماندیشی بین کانونهای قرآن و عترت
معاون دفتر امور فرهنگی وزارت علوم اظهار کرد: 10 نشست علمی قرآنی در طول نمایشگاه با مشارکت وزارت علوم برگزار خواهد شد و برپایی جلسات هماندیشی بین کانونهای قرآن و عترت نهادهای مرتبط، مسیر توسعه نمایشگاه قرآن را هموار خواهد کرد.
وی همکاری وزارت علوم و وزارت ارشاد را که متولی برگزاری نمایشگاه قرآن است را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: برای اینکه بتوانیم جامعه را با رویکرد قرآنی رشد دهیم لازم است که دانشگاهیان را وارد کار کرد و در این خصوص پیشنویس تفاهمنامهای میان معاونت فرهنگی وزارت علوم با وزارت ارشاد آماده شده است تا با استفاده از پژوهشهای علمی در حوزه قرآنی مسیری مناسب در توسعه فرهنگ قرآنی را ایجاد شود.