کد خبر: 1425913
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۳

شخصیت معنوی انسان در تقید به احکام دینی تثبیت می‌شود

گروه اجتماعی: پژوهشگر علوم قرآنی گفت: شخصیت معنوی انسان در پرتو تقید و پایبندی فرد به دستورات و احکام دینی است که شکل گرفته و تثبیت می‌شود.

حجت‌الاسلام حسن عباس‌زاده، پژوهشگر علوم قرآنی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: ماه رمضان یک سیر عرفانی در انسان روزه‌دار به‌وجود می‌آورد چراکه اراده و شخصیت معنوی انسان در سایه پایبندی به ارزش‌ها و دستورات دینی است که شکل یافته و تکامل می‌یابد.

وی افزود: اطاعت سی روزه از خداوند متعال موجب می‌شود که اراده انسان تقویت شده و فرد با یک برنامه منظم، به خداوند تبارک و تعالی نزدیک شود  چراکه اصل و ماهیت درونی احکام الهی زمینه‌سازی برای تقرب انسان به خداوند است.

این پژوهشگر دینی در ادامه با اشاره به فواید و برکات مختلف روزه‌داری در ماه رمضان به بعد سلامت جسمی اشاره کرد و گفت: به اعتراف بسیاری از پژشکان ثابت شده که هیچ نسخه‌ای همانند ماه رمضان و روزه‌داری برای طبابت جسم انسان مؤثر نیست چون با پرهیز از خوردن و آشامیدن به‌نوعی تعادل در بدن ایجاد کرده و سلامتی انسان را تضمین می‌کند.

وی ادامه داد: انسان هر لحظه که اطاعت خدا را انجام داده و گرسنگی و تشنگی را تحمل می‌کند، فاصله خود و خدا را از میان بر‌می‌دارد و قرآن کریم در نظام بشریت حتی در زمان حضرت آدم و حوا که تنها دو نفر در این دنیای با عظمت زندگی می‌کردند نیز با اینکه احکامی مانند امر به معروف و نهی از منکر، جهاد، زکات، خمس و حج وجود نداشت اما نماز و روزه وجود داشت.

حجت‌الاسلام عباس‌زاده اظهار کرد: ماهیت این دو عبادت تقرب به خدا و درک بندگی خالص خداوند است برای همین خداوند در قرآن فرمود، ای کسانی‌ه ایمان آوردید ما روزه را برای تمامی ملت‌های گذشته واجب کرده و برای شما نیز واجب کردیم تا مقدمات تقوا در زندگی خود را فراهم کند.

این مدرس حوزوی افزود: تقوا یعنی یک زندگی منظمی که انسان را از تمامی زشتی‌های اجتماعی باز‌می‌دارد و به واقع نیز این هدف نهایی پروردگار عالمیان است، روزه داری در ماه رمضان مقدمه بهره‌مندی و آراسته شدن انسان به زینت تقوای الهی است.

captcha